«Πάγωσαν» όλοι στο στρατόπεδο: 19χρονη στρατιώτης δεν άντχε άλλο αυτό που της έκανε ανώτερός της & αυτοκτόνησε

Μια 19χρονη Βρετανίδα στρατιώτης αυτοκτόνησε έπειτα από σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν από προϊστάμενό της, σύμφωνα με το πόρισμα εσωτερικής έρευνας.

Τι αποκαλύπτει το πόρισμα εσωτερικής έρευνας

Η Τζέσλι Μπεκ, στρατιώτης του πυροβολικού, βρέθηκε νεκρή στο στρατόπεδο Λάρκχιλ στο Γουίλτσαϊρ, τον Δεκέμβριο του 2021. Το απόσπασμα της έκθεσης για τον θάνατό της κάνει εκτενή αναφορά στη σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν τις εβδομάδες πριν από τον θάνατό της.

Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον στρατό (από την οποία έχουν αφαιρεθεί πληροφορίες όπως το όνομα του ανώτερου της κοπέλας που την παρενοχλούσε) η Τζέισλι Μπεκ είχε λάβει πάνω από 1.000 γραπτά και ηχητικά μηνύματα από τον προϊστάμενό της τον Οκτώβριο του 2021. Τον Νοέμβριο, ο αριθμός των μηνυμάτων ξεπερνούσε πλέον τα 3.500.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε στον θάνατό της» αναφέρει η έκθεση σχετικά με την αυτοκτονία της 19χρονης, που βρέθηκε νεκρή στο στρατόπεδο Λάρκχιλ στο Γουίλτσαϊρ τον Δεκέμβριο του 2021. Λίγες εβδομάδες πριν βάλει τέλος στη ζωή της είχε στείλει μήνυμα στον προϊστάμενό της, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί τη συμπεριφορά του, που επιβάρυνε την ψυχολογία της.

Μιλώντας στο BBC, η μητέρα της Μπεκ, Λιάν ΜακΚρίντι είπε για το βασανιστήριο που βίωνε η κόρη της: «Μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι η εύκολη λύση θα ήταν να τον μπλοκάρει, αλλά δεν μπορείς έτσι απλά να μπλοκάρεις το αφεντικό σου… Ήταν μονίμως στενοχωρημένη, είχε αγανακτήσει με τη συμπεριφορά του που την έκανε να υποφέρει παρότι λάτρευε τη δουλειά της».

Σύμφωνα με την ίδια, η κόρη της δίσταζε να καταγγείλει τον άνδρα εξαιτίας του τρόπου που αντιμετωπίστηκε μια παλαιότερη καταγγελία για σεξουαλική επίθεση που είχε δεχτεί.

Όπως επισημαίνει η έκθεση, η αυτοκτονία της Μπεκ μετά από «μια έντονη περίοδο ανεπιθύμητης συμπεριφοράς» «αιφνιδίασε» τους ανωτέρους της στην ιεραρχία. Επίσης επισημαίνεται στο έγγραφο ότι υπήρχαν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να συνέβαλαν στον θάνατο της κοπέλας, μεταξύ των οποίων δύο σχέσεις, μια «ανθυγιεινή σχέση με το αλκοόλ» και οικογενειακά προβλήματα που περιελάμβαναν την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Η μητέρα της 19χρονης εξέφρασε τη διαφωνία της

Η σεξουαλική επίθεση και οι λάθος χειρισμοί
Τον Ιούλιο του 2021, η Τζέισλι Μπεκ είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης από έναν ανθυπασπιστή σε μια κοινωνική εκδήλωση. Μετά το περιστατικό, η Μπεκ κρύφτηκε στην τουαλέτα, ενώ στη συνέχεια πέρασε την υπόλοιπη βραδιά στο αμάξι της, σύμφωνα με την καταγγελία που είχε υποβάλει συνάδελφός της.

Σύμφωνα με το Centre for Military Justice (CMJ) που εκπροσωπεί την οικογένεια της 19χρονης, παρότι υπήρξε αναφορά για το περιστατικό στον στρατό δεν ενημερώθηκε η αστυνομία, ούτε έλαβε χώρα «κάποια ουσιώδης έρευνα». Η έκθεση του στρατού αναφέρει σχετικά με το περιστατικό ότι «υπάρχουν στοιχεία ότι δεν τηρήθηκε η ορθή διαδικασία αναφοράς».

Σε μια επιστολή με την οποία ζητούσε συγγνώμη στην Μπεκ μετά το περιστατικό, ο δράστης είχε γράψει στην κοπέλα ότι «η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή για εκείνη». Στην έκθεση του στρατού επισημαίνεται ότι η παραπάνω εμπειρία μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα να χάσει η κοπέλα την εμπιστοσύνη της απέναντι στη διοίκηση με αποτέλεσμα να φοβάται να καταγγείλλει άλλες ανάρμοστες συμπεριφορές.

Η δικηγόρος της οικογένειας της Μπεκ δήλωσε ότι το μόνο θετικό σε αυτήν τη φριχτή υπόθεση είναι ότι το γεγονός ότι ο στρατός ανέλαβε τουλάχιστον μερίδιο της ευθύνης μέσω της συγκεκριμένης έκθεσης, κάτι που δεν πιστεύει ότι θα γινόταν μερικά χρόνια πριν.

Related posts

Την παράτησε στα σκαλιά της εκκλησίας, βρήκε αμέσως άλλη: Η νέα καλλονή σύντροφος του Κώστα Πηλαδάκη είναι ίδια η Ναυσικά

Περήφανοι για την καταγωγή τους: 7 Έλληνες καλλιτέχνες που είναι τσιγγάνοι και δεν το έκρυψαν ποτέ

Αντί για γενέθλια, ορούς στο νοσοκομείο: Ατύχημα για την Δήμητρα Αλεξανδράκη ανήμερα των γενεθλίων της – «Χρόνια πολλά και μπράβο μου!»