Ούτε ο Θεοτοκάτος δεν θα την αναγνώριζε: Πώς είναι σήμερα η «Μπέμπα» του «Άκρως Οικογενειακόν»

Η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη έχει καταφέρει να χαράξει τη δική της πορεία στον χώρο της υποκριτικής και είναι ένα επάγγελμα που υπηρέτησε πιστά.

Αντιγόνη Γλυκοφρύδη: Λίγα λόγια για εκείνη

Το 1961, συμμετείχε στο θεατρικό έργο Παπαφλέσσας του Σπύρου Μελά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Επίσης, στο ίδιο θέατρο έλαβε μέρος στις παραστάσεις Κυρία με τα Άσπρα Γάντια, Προξενήτρα, Φλωρεντινή Τραγωδία, Σαλώμη και Τζον Γαβριήλ Μπόργκμαν. Έπειτα, το 1963 και με το θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη έπαιξε τα έργα του Δημήτρη Ψαθά Χαρτοπαίχτρα και Εμπρός να Γδυθούμε.

Από το 1965 έως και το 1986 υπήρξε βασικό μέλος του Εθνικού Θεάτρου, όπου συμμετείχε σε έργα αρχαίου δράματος, κλασικά και σύγχρονα έργα, όπως Τρωάδες, Φοίνισσαι, Εκάβη, Η Τρελή του Σαγιό, Ικέτιδες, Μάκβεθ, Μήδεια, Ο Βυσσινόκηπος, Βάκχαι, Αντιγόνη, Η Τρικυμία, Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Ορέστεια, Ιππόλυτος, Οθέλος, Προμηθεύς Δεσμώτης, Αγριόπαπια και άλλα. Συμμετείχε σε πολλές περιοδείες σε όλο τον κόσμο με το Εθνικό Θέατρο σε Κίνα, Ιαπωνία, Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία και άλλα.

Την περίοδο 1987 έως 1988 συμμετείχε στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στα έργα Θεϊκά Λόγια και Αστέρια στον Πρωινό Ουρανό. Το 1990 συμμετείχε στο Θέατρο Πορεία, το 1991 μέχρι το 1993 στο Θέατρο Κάππα και έπαιξε στο Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, το 1995 μέχρι το 1996 στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» στο έργο Ο Επιθεωρητής.

Επιπλέον, συμμετείχε και στα θέατρα Λαμπέτη, Βεάκη, Ιλύσσια, Νέο Ριάλτο, Βρετάνια, Βεάκη και άλλα. Στην τηλεόραση, έγινε γνωστή μέσα από τους ρόλους της στα Η Μαύρη Χρυσαλίδα, Βίος Ανθόσπαρτος, Άκρως Οικογενειακόν, Αμαρτίες Γονέων, Μαρία η Άσχημη, Η Πολυκατοικία και άλλα. Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία Μπίζνες στα Βαλκάνια.

Αντιγόνη Γλυκοφρύδη: Πού την είδαμε;

Ως προς την προσωπική της ζωή, υπήρξε παντρεμένη με τον Αρχιπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Εμμανουήλ Μαντούβαλο (1937-2011), με τον οποίο ήταν φίλη από τα 15 χρόνια της, μέχρι που δυστυχώς επήλθε ο θάνατός του. Μαζί απέκτησαν ένα γιο (Ηλίας Μαντούβαλος) και μία κόρη (Τίνη Μαντούβαλου), καθώς και δύο εγγονές από την κόρη τους.

Η ίδια είχε θρηνήσει νωρίτερα κι έναν ακόμη θάνατο, της Σοφίας Ολυμπίου, της θείας Τζούλιας του «Άκρως Οικογενειακόν». Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το 2017 σε ηλικία 82 χρονών σκορπίζοντας θλίψη σε όσους την γνώριζαν και την αγαπούσαν. Συντετριμμένη είχε φτάσει στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών η ηθοποιός Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, η οποία διατηρούσε φιλικές σχέσης με την αείμνηστη Σοφία Ολυμπίου, με την οποία, μάλιστα, είχε συνεργαστεί στην αγαπημένη σειρά του ΑΝΤ1.

«Διπλή» τραγωδία για την Αντιγόνη Γλυκοφρύδη: Πώς είναι σήμερα η «Μπέμπα» του «Άκρως Οικογενειακόν»
Τότε ντυμένη στα μαύρα, φορώντας γυαλιά για να κρύψει τα δάκρυά της και κρατώντας μια ανθοδέσμη με κρίνους είχε αποχαιρετήσει την καλή της φίλη και συνάδελφο.

Αντιγόνη Γλυκοφρύδη: Η εικόνα της σήμερα

Related posts

«Καλεσμένο όλο το Κερατσίνι»: Έσκασαν τα ευχάριστα για Μαρτίκα – Ανδριώτη, ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας

Ξεπέρασε τη Μαρινέλα Ζύλα: O Ηρακλής Τσουζίνοφ ερωτευμένος με μελαχρινή καλλονή ένα χρόνο μετά το χωρισμό

«Περνάω και μόνη μου καλά»: Ποιος Μιχόπουλος; Η Αθηνά Οικονομάκου ξεπερνά το χωρισμό της σε πολυτελή θέρετρο & ποζάρει με μαγιό