Όλγα Κεφαλογιάννη: «Έχω Κάνει Εξωσωματική, Δεν Είναι Ταμπού Και Πρέπει Να Το Λέμε»

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Έχω Κάνει Εξωσωματική, Δεν Είναι Ταμπού Και Πρέπει Να Το Λέμε»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε ανοιχτά για τον δύσκολο αγώνα που έδωσε μέχρι να γίνει μητέρα.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τον σύζυγό της, Μίνωα Μάτσα, μετά τον ερχομό των δύο τους παιδιών στον κόσμο. Η Ελληνίδα πολιτικός απολαμβάνει περισσότερο από οτιδήποτε τον νέο της ρόλο ως μητέρα, ο οποίος μάλιστα της πρόσφερε «συγκλονιστική αλλαγή» στην ζωή της. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Super Κατερίνα», η βουλευτής της ΝΔ μίλησε ανοιχτά για το ταξίδι στη μητρότητα καθώς και για όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να αποκτήσει τα δίδυμα παιδιά της.

«Οποιαδήποτε γυναίκα έχει χαρεί και έχει γίνει μητέρα έχει νιώσει αυτή τη συγκλονιστική αλλαγή στη ζωή. Για μένα επειδή έγινα μητέρα σε μεγάλη ηλικία και σε μια στιγμή που το είχα ξεγράψει, όταν συνέβη αισθάνθηκα ότι ο Θεός μου έδωσε μια πολύ μεγάλη δεύτερη ευκαιρία και είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που ήταν κοντά μου και με βοήθησαν αυτό το μεγάλο όνειρο να γίνει πραγματικότητα» ανέφερε αρχικά η Όλγα Κεφαλογιάννη. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια αποκάλυψε πως έχει υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση, δίνοντας έναν «ψυχοφθόρο και γεμάτο απογοητεύσεις» αγώνα.

Ως γυναίκα πολιτικός θέλω να δώσω με κάθε τρόπο στη γυναίκα τη δυνατότητα να γίνει μητέρα.

«Όταν προσπαθείς και δεν συμβαίνει είναι τόσο μεγάλη η απογοήτευση που έχεις μια αίσθηση απώλειας και πολλές φορές απογοητεύεσαι τόσο πολύ που δεν θες να συνεχίσεις και το βάζεις κάτω. Δεν πρέπει να το βάζεις ποτέ κάτω! Έχω κάνει εξωσωματική, δεν είναι ταμπού και πρέπει να το λέμε. Είναι ένα ζήτημα που και πρακτικά έχει μεγάλο οικονομικό κόστος. Κάνω μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορούν οι γυναίκες να έχουν οικονομική υποστήριξη. Ως γυναίκα πολιτικός θέλω να δώσω με κάθε τρόπο στη γυναίκα τη δυνατότητα να γίνει μητέρα. Θα είμαι εδώ και θα το προσπαθήσω μέχρι να το καταφέρω.

Η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι ένας Γολγοθάς, έχει ένα προσωπικό κόστος και είναι ψυχοφθόρο. Το αποτέλεσμα είναι αβέβαια και η αγωνία και η απογοήτευση είναι μέσα στη διαδικασία. Όταν παίρνεις τα πρώτα θετικά αποτελέσματα είναι τέτοια η χαρά που ξεκινάει η διαδικασία της προσμονής, τα ξεχνάς όλα. Ήμασταν μαζί με τον σύζυγό μου όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος. Ήταν μαζί μου στην αίθουσα του τοκετού. Ήταν μέσα μαζί μου, βάλαμε και μουσική δική του, ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή» κατέληξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής:

Related posts

Αληθινή ιστορία: Ευχαριστώ τη γυναίκα του πρώην άντρα μου, που μεσολάβησε και μας δίνει διατροφή

Κατερίνα Στανίση: «Δεν μπορώ τις πλαστικές όλες έχουν ίδιο πρόσωπο, δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη και λέω τι κούκλα είσαι»

Περήφανη μητέρα η Εύη Αδάμ: Έκανε πασαρέλα μαζί με την κόρη της Νεφέλη Λιβιεράτου και έκλεψαν τις εντυπώσεις