Οι ειδικοί αποκαλύπτουν: Νέα έρευνα για το πώς το botox επηρεάζει τον εγκέφαλο

Πρόκειται για την αντιρυτιδική μέθοδο που σαρώνει, όμως όλοι θέλουν να μάθουν ποιο είδος botox επηρεάζει και δεν επηρεάζει τον εγκέφαλο.

Ρυτίδες τέλος!

Με ένα μικρό τσιμπηματάκι, σε λίγα μόνο λεπτά, η όψη σου μπορεί να δείχνει κατά πολλά χρόνια νεότερη. Δεν γίνεται, όμως, να μην σας περνούν από το μυαλό, οι γενικότερες παρενέργειες της έγχυσης υλικού του botox στο δέρμα.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο , σαρώσεις εγκεφάλου έδειξαν ότι το botox που χορηγείται στο μέτωπο άλλαξε τη χημεία του εγκεφάλου των ανθρώπων, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουν τα συναισθήματα των άλλων.

Το Botox είναι ένα ενέσιμο υλικό που μειώνει ή εξαλείφει προσωρινά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου και χρησιμοποιείται ευρέως για τη μείωση της εμφάνισης των γραμμών έκφρασης, των πτυχών στο μέτωπο και στο “πόδι της χήνας” κοντά στα μάτια.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών, οι ΗΠΑ κατέγραψαν 4.401.536 επεμβάσεις βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α, οι οποίες περιλαμβάνουν Botox και παρόμοια προϊόντα, το 2020 — το έτος με τα πιο πρόσφατα δεδομένα.

Οι ενέσεις botox έχουν αυξηθεί κατά 459% από το 2000, καθιστώντας την πιο κοινή ελάχιστα επεμβατική αισθητική επέμβαση.
Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να προγραμματίζουν ραντεβού γιαBotox, οι ερευνητές εξέτασαν πώς η προσωρινή παράλυση των μυών του προσώπου που προκύπτει από τη θεραπεία επηρεάζει την ικανότητα ενός ατόμου να ερμηνεύει τα συναισθήματα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Irvine και την AbbVie, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που παράγει το Botox, πραγματοποίησαν λειτουργικές τομογραφίες μαγνητικού συντονισμού σε 10 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 33 και 40 ετών.

Πραγματοποιήθηκαν σαρώσεις εγκεφάλου τόσο πριν οι γυναίκες λάβουν ενέσεις Botox στο μέτωπό τους όσο και δύο έως τρεις εβδομάδες μετά, για να συγκριθούν οι αντιδράσεις του εγκεφάλου σε κινούμενες εικόνες.

Κατά τη διάρκεια των δύο σαρώσεων, έδειξαν στις γυναίκες φωτογραφίες χαρούμενων, θυμωμένων και ουδέτερων προσώπων και τους ζητήθηκε να ερμηνεύσουν το συναίσθημα που εκφράζεται.

Η συνέχεια της έρευνας

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά το μπότοξ, η εγκεφαλική δραστηριότητα των γυναικών μεταβλήθηκε στην αμυγδαλή (ένα τμήμα του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη βίωση των συναισθημάτων) όταν κοίταζαν θυμωμένα και χαρούμενα πρόσωπα.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η προσωρινή παράλυση των μυών του προσώπου που προκαλείται από το μπότοξ εμποδίζει την ικανότητα του ατόμου να δείχνει τα συναισθήματα που εκφράζονται μπροστά του, μεταβάλλοντας έτσι τη χημεία του εγκεφάλου του.

Η πιο πρόσφατη μελέτη έρχεται εν μέσω πολλών ερευνών που δείχνουν πώς το μπότοξ επηρεάζει τα συναισθήματα ενός ατόμου.

Αν και συνήθως συνδέεται με αισθητικές διαδικασίες, η ικανότητα του μπότοξ να εμποδίζει την κίνηση των μυών έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ημικρανιών, σπασμών στον αυχένα, εφίδρωσης, υπερδραστήριων κύστεων, τεμπέλικα μάτια και άλλων μυϊκών παθήσεων.

Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι οι ενέσεις Botox μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της κατάθλιψης και να βοηθήσουν τους άνδρες να καταπολεμήσουν τη στυτική δυσλειτουργία.

Related posts

Είχε πάνω της 2 μισθούς: Σούσουρο με την τσάντα που κρατούσε η Mαρία Αντωνά στην βόλτα με τον Άρη Σοϊλέδη

Εσωτερικό όλο πέτρα και ξύλο, τεpάστια αυλή με τη καλύτερη θέα: Ζαλίζει η σπιταρόνα της Μάγιας Τσόκλη στη Τήνο

Χωpίς ρετούς, μόvο με το μπικίνι της: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή δείχνει το πpαγματικό της σώμα μετά από 3 γέννες