«Νιώθω περήφανος για το παιδί μου»: Στην παρέλαση της 28ης θα συμμετέχει για 1η φορά παιδί με οπτική αναπηρία

Ο Λέανδρος Παπαχαραλαμπίδης είναι ένας μαθητής με οπτική αναπηρία.

Οι δηλώσεις του μικρού

Ο Λέανδρος θα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στη μαθητική παρέλαση και με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στέλνει το δικό του μήνυμα συμπερίληψης, για να ακουστεί σε όλα τα σχολεία, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα παρελάσω, πρέπει όλα τα παιδιά που έχουν δυσκολίες να συμμετέχουν σε όλα», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο μικρός μαθητής.

Ο πατέρας του παιδιού, Φίλιππος δεν μπόρεσε να κρύψει την ευτυχία και περηφάνια που νιώθει ενώ τόνισε πως ο μικρός με την συμμετοχή του θέλει να περάσει ένα μήνυμα, αυτό της συμπερίληψης.

Νιώθω περήφανος που το παιδί μου θα συμμετέχει στην παρέλαση

Η Ζωή Αναγνώστου, διευθύντρια του 17ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς στο οποίο φοιτά ο μικρός μαθητής σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο αγώνας για την συμπερίληψη είναι διαρκής.

«Η συμπερίληψη είναι ένας διαρκής, καθημερινός αγώνας, ολόκληρης της μαθητικής κοινότητας να συμπεριλάβει και να αγκαλιάσει όλα τα παιδιά με αναπηρίες», όπως λέει.

Μιλώντας στην κάμερα ο Λέανδρος αναφέρθηκε και στα μαθήματα που του αρέσουν πολύ και στο τι θα ήθελε να γίνει στο μέλλον.

«Μου αρέσει η γλώσσα και βρίσκω ενδιαφέροντα τα μαθηματικά. Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω φιλόλογος, μαθηματικός ή δημοσιογράφος».

Τον περασμένο Αύγουστο ο Λέανδρος συμμετείχε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Α ball for all» και συνόδευσε μαζί με την 10χρονη Λουκία από την Βέροια, επίσης, με οπτική αναπηρία τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης κατά την έναρξη του Super Cup, διώχνοντας με τον τρόπο αυτόν το σκοτάδι που κυρίευσε το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τα επεισόδια των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον φρικτό θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.

Related posts

“Θα σε κάνω νύφη μου”: Η Ελένη παντρολογεί τον Άγγελο Λάτσιο με την πιο δουλευταρού φίλη της

“Γι’ αυτό έφυγα από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη” Δικαιώνεται χρόνια μετά η Μπάγια Αντωνοπούλου

Αυτοκόλλητες μετά το διαζύγιο: Αυτή είναι η κόρη της Αθηνάς Οικονομάκου που είναι φωτοτυπία του Μιχόπουλου