Μπράβο, λεβέντη: Κρητικός στρατιωτικός εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός & έσωσε κορίτσι που έπαθε επιληπτική κρίση

Ένας Κρητικός στρατιωτικός έσωσε μία 15χρονη από επιληπτική κρίση, στα Χανιά, την περασμένη Παρασκευή, το πρωί.

Το περιστατικό

Ειδικότερα, περίπου στις 9:30 το πρωί, ένας 25χρονος Χανιώτης στρατιωτικός, ο οποίος ζει μόνιμα στη Αθήνα, αλλά βρέθηκε με άδεια στα Χανιά και είχε πάει για τρέξιμο, περνούσε έξω από τους τάφους των Βενιζέλων και σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων μπροστά του, είδε ένα κορίτσι, το οποίο έπεσε στο έδαφος και άρχισε να κάνει σπασμούς.

Όπως υπογράμμισε ο Ηλίας, μιλώντας στο zarpanews.gr, «νόμισα ότι παθαίνει επιληπτική κρίση. Έτρεξα αμέσως κοντά της, τη γύρισα και την κράτησα με τρόπο που να μην καταπιεί τη γλώσσα της. Εκείνη είχε σπασμούς για αρκετά λεπτά, κάποια στιγμή πρέπει και να λιποθύμησε. Τελικά μετά από περίπου ένα δεκάλεπτο συνήλθε. Στο σημείο εκείνο δεν ήταν κανείς, κάτι τουρίστες βρίσκονταν πιο μακριά στην πίσω μεριά. Μετά από λίγο, ήρθε κάποιος συγγενής της, δεν ξέρω αν ήταν πατέρας ή θείος. Την πήρε μαζί του, μου είπε πως θα την πήγαινε σε κλινική. Δεν ξέρω τι έγινε μετά».Η έγκαιρη επέμβαση του νεαρού στρατιωτικού ήταν καταλυτικής σημασίας, καθώς η 15χρονη θα μπορούσε να είχε χτυπήσει σοβαρά ή να είχε καταπιεί τη γλώσσα της, διατρέχοντας τον κίνδυνο να πνιγεί και να χάσει ακόμη και τη ζωή της.

«Είχα πάθει κι εγώ σοκ, δεν μου έχει ξανατύχει, αλλά είμαι στρατιωτικός και γνωρίζω πρώτες βοήθειες. Δεν έκανα τίποτα το σπουδαίο, αλλά θέλω να δώσω ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ότι πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Και ότι μέσα σε όλα τα άσχημα που καθημερινά συμβαίνουν και μας μεταφέρονται, υπάρχουν και πολλά θετικά», κατέληξε ο Κρητικός στρατιωτικός.

Related posts

Αύξηση καυσίμων: Πηγαίνει με… άλογο στη δουλειά του επειδή αυξήθηκε η τιμή της βενζίνης

Αποθεώθηκε η Δούκισσα Νομικού: Ξαπλωμένη με μαγιό στην παραλία, άβαφη και χωρίς ρετούς

«Όταν την έβλεπαν στον δρόμο έκαναν τον σταυρό τους»: Η εξομολόγηση από την εγγονή της Τασσώς Καββαδία για την γιαγιά της