Μιμή Ντενίση: «Η Μαριτίνα πίστευε ότι είμαι κακή μαμά λόγω αυτού» – Η εξομολόγηση για τη σχέση με την κόρη της

Η Μιμή Ντενίση ετοιμάζεται για πρεμιέρα με την θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» στις 12 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και με αυτήν την αφορμή παραχώρησε μία συνέντευξη από καρδιάς στο Mega Καλημέρα και τη Νανά Παλαιτσάκη. Η πρωταγωνίστρια μίλησε εφ’ όλης της ύλης για το bullying και τις παρενοχλήσεις που έχει υποστεί, για τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, τη σχέση της με τη Μαριτίνα, καθώς και τη στιγμή που της είπε πως είναι μητέρα καρδιάς.

Σε πρώτη φάση δήλωσε πως βρίσκεται σε μία πολυάσχολη περίοδο με την βαλίτσα στο χέρι, καθώς εκτός από την επερχόμενη, συνέχεια της παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη», ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για τον Έλγιν και τα γλυπτά του Παρθενώνα. «Πιστεύω ότι θα δημιουργήσει χαμό διεθνώς, δεν θα χρειάζεται να μιλήσει ένας πολιτικός. Οι επιστολές της γυναίκας του Έλγιν που περιγράφει πώς θα πάρουν τα γλυπτά για να διακοσμήσουν το σπίτι τους, τα λένε όλα», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο τρόπος που η Μιμή Ντενίση είπε την αλήθεια στην κόρη της

Η κουβέντα συνεχίστηκε για το δημόσιο bullying και τις παρενοχλήσεις: «Δεν έχω υποστεί εγώ bullying δημόσιο; Πιο δημόσιο δε γίνεται. Πιστεύω ότι πρέπει να επαναορίσουμε λίγο τον όρο παρενόχληση, γιατί και σε αυτό έχει γίνει υπερβολή, για τα δικά μου γούστα. Πλέον έρχεται ένας άνδρας και λέει “μα τι ωραία πόδια που έχεις” και λέμε “παρενόχληση”. Δεν είναι έτσι».
Όπως διευκρίνισε: «Παρενόχληση είναι να έρθει κάποιος και να προσπαθήσει να με αγγίξει, να με αρπάξει και να με φιλήσει με το ζόρι. Φυσικά και είχα τέτοιου τύπου προτάσεις, και από σκηνοθέτες και από παραγωγούς, ειδικά όταν ήμουν μικρή. Παρόλο που ήξεραν τις σχέσεις μου, με είχαν ερωτευθεί και μου έλεγαν “έλα εδώ, έλα εκεί”, αλλά δεν θεωρώ ότι ήταν παρενόχληση».

Σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας μόνη της την κόρη της Μαριτίνα, η Μιμή Ντενίση είπε: «Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνει μόνη της μια γυναίκα γιατί πρέπει να κρατάς δύο ρόλους. Ακόμα και τώρα που η Μαριτίνα είναι 23 ετών, προ ημερών μου είπε “Πολλές φορές έχω την ανάγκη να είσαι πιο μαμά, να αγκαλιαζόμαστε και να μαγειρεύεις, γιατί είσαι πιο μπαμπάς”. Της είπα ότι έχει δίκιο, αλλά δεν υπάρχει κάποιος άλλος στο σπίτι. Το καλό σχολείο και το καλό πανεπιστήμιο πρέπει να το πληρώσει η… μαμά-μπαμπάς».Ως μητέρα καρδιάς αποκάλυψε ότι από νωρίς ενημέρωσε την κόρη της για αυτή την πραγματικότητα: «Την Μαριτίνα την ενημέρωσα όταν ήταν 2 ετών. Θεωρώ ότι πρέπει να λέμε την αλήθεια για όλα τα πράγματα. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος που είναι gay, όταν βασανίζεται 30 χρόνια και μετά λέει “ξέρετε, έχω αυτή την τάση”, αποκλείεται να μην έχει αποκτήσει προβλήματα ψυχολογικά».

Από εκεί η κουβέντα πήγε στους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, όπου η Μιμή Ντενίση είχε να προσθέσει: «Δεν είμαι υπέρ να λες συνέχεια ότι οι gay πρέπει να παντρεύονται και να κάνουν οικογένεια. Ή το θεωρείς φυσικό, είναι κομμάτι της κοινωνίας και δεν χρειάζεται να το λες συνέχεια, ή δεν το θεωρείς φυσικό όταν το λες συνέχεια. Η κοινωνία πρέπει να διατηρήσει τον βασικό κορμό και ο βασικός κορμός της είναι η πλειονότητα που είναι άνδρας – γυναίκα – παιδί. Αυτός είναι ο κορμός, τον οποίο συμπληρώνουν άτομα που δεν ήταν αποδεκτά μέχρι στιγμής, και πρέπει να το συμπληρώνουν. Αλλά όταν μιλάμε συνέχεια για τα άτομα αυτά από μόνοι μας το κάνουμε σαν να είναι κάτι περίεργο και αφύσικο».

«Η Μαριτίνα θεωρούσε ότι είμαι κακή μαμά επειδή…»

Επίσης αναφέρθηκε στις προκλήσεις μιας μονογονεϊκής οικογένειας: «Τα προβλήματα που έχουν στην εποχή μας τα παιδιά είναι άπειρα, κι εγώ που είμαι μια γυναίκα μόνη, άλλαξα πάρα πολύ τη ζωή μου. Ήμουν πολύ πιο έξω, και στη διασκέδαση και στα φλερτ, στο να κάνω πιο εύκολα έναν δεσμό που αν δεν πάει μπορούσα να τον διαλύσω τον άλλο μήνα. Κόπηκαν αυτά όταν απέκτησα τη Μαριτίνα. Δεν μπορούσαν στο σπίτι μου να πηγαινοέρχονται ένα φλερτ που μου άρεσε 2-3 μήνες και ένας άλλος τους επόμενους 3. Η Μαριτίνα δεν είδε στο σπίτι, πέραν του Σωτήρη που παντρεύτηκα, κανέναν άλλον».
Όπως ανέφερε η Μιμή Ντενίση, υπήρχαν επίσης δυσκολίες όταν εκείνη έπρεπε να δουλέψει, αλλά η κόρη της την ήθελε στο σπίτι: «Η Μαριτίνα όταν ήταν μικρή και εγώ πήγαινα στο θέατρο, θεωρούσε ότι είμαι πολύ κακή μαμά γιατί έφευγα κάθε βράδυ. Έλεγε “πού πας κάθε βράδυ και βγαίνεις” και της απαντούσα “δεν βγαίνω, πάω στη δουλειά μου”. Δεν είχα όμως τις συγκρούσεις αυτές που έχει μάνα και κόρη στην εφηβεία που η κόρη ανταγωνίζεται τη μάνα ή ζηλεύει. Είχα το αντίθετο, Δηλαδή, να ξυπνάω και να είμαι τέρας και η Μαριτίνα να λέει “Τι ωραία που είσαι, έχω την πιο ωραία μαμά”. Δεν είχε ανταγωνισμό».

Related posts

Άφησε τις ειδήσεις, αποσύρθηκε από τη δημοσιότητα: Η σπάνια φωτο της Τζέλας Παυλάκου 30 χρόνια μετά την “εξαφάνιση”

Όλοι ρωτούσαν να μάθουν ποια είναι: Η Χριστιάνα Αριστοτέλους περπάτησε στις Κάννες & εμφανίστηκε καλύτερα κι από τις Γαλλίδες σταρ

«Πονάω πολύ»: Ράκος ο Γιάννης Ζουγανέλης μετά τα μαντάτα που έμαθε για τον καλό του φίλο Σταρόβα