Μιλάει με πράξεις Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: «Όταν σέβεσαι τα ζώα σέβεσαι και τους ανθρώπους»

Η Εριέττα Κούρκουλου έχει μιλήσει πολλές φορές δημόσια για την αγάπη της στα ζώα και τις προσπάθειές της να προστατεύσει όσα μπορεί.

Η νέα κίνηση

«Το A promise to animals είναι μια προσπάθεια που ξεκινάει τώρα και έχει να κάνει με τα ζώα παραγωγής και την προαγωγή του βιγκανισμού στην Ελλάδα. Θα οργανώνει κάποιες δράσεις και καμπάνιες που θα έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την ενημέρωση. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε μια εύκολα προσεγγίσιμη και προσβάσιμη οργάνωση, γιατί κάποιες υπάρχουσες οργανώσεις είναι αρκετά εχθρικές -και αυτό το καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κι εγώ στην επικοινωνία μου έχω μια τέτοια τάση. Όταν είσαι πολύ παθιασμένος με το ζήτημα και έχεις δει τι συμβαίνει και πόσο βασανιστικές είναι οι πρακτικές που υιοθετούνται γι’ αυτά τα ζώα είναι δύσκολο να μην παθιάζεσαι, να μην είσαι κάθετος.

Μια οργάνωση ωστόσο έχει άλλον χαρακτήρα και πρέπει να είναι προσβάσιμη για να κάνει το μεγαλύτερο καλό. Ο στόχος δεν είναι να προσεγγίσουμε τους vegan αλλά ανθρώπους που είτε το ψάχνουν είτε έχουν άγνοια. Το καλό με τον βιγκανισμό είναι ότι υπάρχουν πολλές πτυχές. Μπορεί κάποιος να αρχίσει να ασχολείται με τον βιγκανισμό γιατί έχει θέματα υγείας, γιατί σέβεται το περιβάλλον και αναγνωρίζει τις τρομακτικές συνέπειες που έχει η κατανάλωση του κρέατος σε αυτό. Και μετά υπάρχουν κι αυτοί που γίνονται vegan για τα ζώα. Είναι αυτοί που όταν κάνουν την αλλαγή δεν ξαναγυρίζουν ποτέ πίσω γιατί είναι πολύ δυνατός ο λόγος που αποφάσισαν να κάνουν αυτό το βήμα. Άπαξ και ανοίξεις τα μάτια σου για να δεις στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει σημείο επιστροφής. Η σφαγή είναι μια πάρα πολύ βίαιη και άσχημη πρακτική και κανείς από εμάς δεν ευχαριστιέται να βλέπει βίντεο από σφαγεία. Υπάρχει λόγος που δεν αντέχουμε αυτές τις εικόνες, γιατί δεν είναι έμφυτο αυτό μέσα μας. Προσωπικά με φθείρει και με στενοχωρεί».

Για τα μελλοντικά σχέδια της

«Όλη μου η ζωή είναι τα ζώα, αυτό είναι το πάθος μου, αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Ό,τι κάνω και επιχειρηματικά έχει να κάνει με τα ζώα και με επενδύσεις σε vegan εταιρείες ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω Έλληνες που επιλέγουν να ξεκινήσουν κάτι που συνάδει με τις αξίες του βιγκανισμού και του σεβασμού προς τα ζώα και το περιβάλλον. Γενικά βλέπω μια τάση, ευτυχώς, του κόσμου να πηγαίνει προς τα εκεί, οπότε νομίζω αργά ή γρήγορα οι περισσότεροι θα αρχίσουν να παίρνουν έναν δρόμο πιο ηθικό. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία -και αυτό είναι πολύ ευχάριστο- που κάποιος μπορεί να έχει επαγγελματική επιτυχία κάνοντας πράγματα που δεν είναι βλαβερά προς το περιβάλλον, τα ζώα και τους συνανθρώπους μας».

«Πώς είναι η καθημερινότητα εν μέσω lockdown; Ξυπνάμε στο σπίτι γύρω στις 8 κάθε μέρα και κάνουμε κάποιου είδους γυμναστική είτε αυτό είναι γιόγκα είτε είναι τρέξιμο. Λίγο αργότερα μαγειρεύω πρωινό και φεύγουμε για το γραφείο -τώρα πια δεν πάμε κάθε μέρα λόγω covid. Εγώ ήμουν μεταξύ του οικογενειακού μας γραφείου και του Ωροπού. Το απόγευμα γυρίζουμε σπίτι, μαγειρεύουμε, βλέπουμε καμία ταινία και πέφτουμε για ύπνο. Αυτό γινόταν και πριν την καραντίνα, δεν έχουν αλλάξει πολλά για εμάς..
Τι μου έχει λείψει με την καραντίνα; Να πάω να φάω ένα φαγητό έξω με τις φίλες μου και να πιούμε ένα κρασί, να τα πούμε. Έχει πέσει πολύ μαγείρεμα, και όταν τελειώσει όλο αυτό θα κάνει καμία εβδομάδα να με δει το σπίτι (γέλια). Είμαστε από τους τυχερούς γιατί καλώς ή κακώς έχουμε τις ανέσεις που έχουμε, τα σπίτια που έχουμε και δεν είμαστε κλεισμένοι σε ένα διαμέρισμα. Υπάρχει πολύς κόσμος και υποφέρει. Οπότε αν παραπονεθούμε κι εμείς, είμαστε αχάριστοι. Ας κάνουμε υπομονή και θα περάσει κι αυτό».

Related posts

“Κανένα ξενοδοχείο δεν της ανήκει”: Σάλος με το διαζύγιο Οικονομάκου , πώς θα μοιραστεί η περιουσία

“Προχώρα σε θέλει όλη η χώρα”: Η εντυπωσιακή πρεμιέρα της Ιωάννας Μαλέσκου, τις έσβησε όλες με αυτό που φόρεσε

“Γι’ αυτό χώρισα με τη Ρούλα Κορομηλά”: Το αποκάλυψε τόσα χρόνια μετά ο Στέφανο Σαρτίνι