Με διαφορά πρώτη: Δείτε την πιο λαμπερή βιτρίνα στο Σύνταγμα από το 1969

Ότι χριστουγεννιάτικο λαμπάκι και αν θες, θα το βρεις στην Πραξιτέλους.

Η πιο λαμπερή βιτρίνα στο Σύνταγμα

Δεν γίνεται να περάσεις από την οδό Πραξιτέλους στο Σύνταγμα και να μην δεις τη βιτρίνα του «Πυρσού». Του καταστήματος φωτιστικών, που η βιτρίνα του «ακτινοβολεί», από τα λαμπάκια για τα Χριστούγεννα.

Είναι ένα από τα λίγα του είδους, που έχουν απομείνει στην περιοχή. Παλιά η Πραξιτέλους ήταν ο δρόμος, όπου όλοι οι Αθηναίοι, κατέβαιναν για να ψωνίσουν, λάμπες, πρίζες, φωτιστικά.

Όπως λεει ο ιδιοκτήτης Ανδρέας Διαμαντόπουλος, «το μαγαζί το είχε πρώτα η αδελφή μου και μετά εγώ. Το έχουμε από το 1969. Η Πραξιτέλους ήταν στέκι των ηλεκτρικών και των φωτιστικών. Τώρα με τις την αλλαγές που γίνονται και με την αλλαγή της χρήσης της πλατείας, αλλάζουν όλα. Εμείς λιγοστέψαμε. Γεμίσαμε με airbnb, καφετέριες και εστιατόρια. Τα Χριστούγεννα εδώ γινόταν χαμός τις παλιές εποχές. Όλη η Αθήνα κατέβαινε στην Πραξιτέλους, να πάρει λαμπάκια, φωτιστικά, ηλεκτρικά, τα πάντα. Είχε πολλά μαγαζιά. Τώρα είμαστε εμείς και ακόμα δύο μαγαζιά».

Ο κ. Διαμαντόπουλος, μας λέει ότι «η δουλειά λιγοστεύει χρόνο με το χρόνο», αφού η ακρίβεια επηρεάζει τους καταναλωτές στις αγορές τους.«Όσο περνάει ο καιρός, οι δουλειές λιγοστεύουν, ο κόσμος δεν έχει χρήματα, η ακρίβεια είναι μεγάλη. Εμείς όσο μπορούμε και πηγαίνουν κάπως καλά οι δουλειές θα το κρατήσουμε. Και βλέπουμε. Φέτος, αυτή την εποχή δεν έχουμε πολύ δουλειά, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό μπορείτε να το δείτε και από τα βράδια, αν κοιτάξετε στους δρόμους. Ο κόσμος δεν στολίζει πια τα σπίτια του, όπως παλιά», αναφέρει.Όπως μας λέει ο κ. Διαμαντόπουλος, ο κόσμος σταματά μπροστά από το μαγαζί και «χαζεύει» τη βιτρίνα, ειδικά τα απογεύματα.

«Τα λαμπάκια είναι πολύ καλύτερα από ότι παλιότερα, η κατασκευή τους είναι πολύ καλή. Είναι τεχνολογίας led και δεν καίνε πολύ ρεύμα και υπάρχει και μεγαλύτερη ασφάλεια. Η κίνηση αυτές τις ημέρες ανεβαίνει λίγο. Οι τιμές είναι χαμηλές. Από πέρσι, τα λαμπάκια είναι φτηνότερα. Είναι καλύτερες οι τιμές. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, το ρεύμα είναι ακριβό, να δούμε που θα πάει αυτή η κατάσταση».

Related posts

“Δεν φόρεσες μπλούζα;” Αποκαλυπτική αλλά σικάτη η Ζέτα με το κουστούμι που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη

“Σε λίγο θα τυφλωθώ” Δύσκολες ώρες για την Καίτη Φίνου, κανείς δεν ήξερε τι περνάει με την υγεία της

“Μπροστά μας ο καρχαρίας” Σοκαρισμένος ο Γιώργος Γιαννιάς με αυτό που έγινε στις διακοπές με τα παιδιά του