Κόλαφος ο Γιάννης Μαρακάκης: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα μπει στη φυλακή»

Σχολιάζοντας την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του κατηγορούμενου, έκανε τις δικές του δηλώσεις ο κύριος Μαρακάκης.

Οι δηλώσεις του

«Το Εφετείο εξετάζει την υπόθεση από την αρχή. Είναι ένα νέο δικαστήριο, το οποίο έχει τη δυνατότητα ακόμη και να απαλλάξει τον κατηγορούμενο. Ο λόγος για τον οποίο κρατήθηκε προσωρινά ο κύριος Φιλιππίδης ήταν η κατηγορία περί βιασμού και είχα πει ότι πρέπει να κρατήσουμε σοβαρές αποστάσεις από αυτή την απόφαση».«Είναι πολύ πιθανό να γίνουν δεκτά τα ελαφρυντικά στο Εφετείο. Αυτό μεταφράζεται σε μία πολύ μεγάλη μετατροπή της ποινής. Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα μπει φυλακή» συνέχισε ο γνωστός νομικός.

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η φυλακή, δηλαδή ο εγκλεισμός, είναι το ύστατο καταναγκαστικό μέτρο. Τους ανθρώπους δεν τους βάζουμε στη φυλακή, για να τους εξοντώσουμε. Τους βάζουμε για να τους σωφρονίσουμε, να διορθωθούν και να επιστρέψουν στην Κοινωνία» υπογράμμισε ακόμη ο Γιάννης Μαρακάκης.Τέλος, μιλώντας για τον όρο της ισόβιας κάθειρξης, ο Γιάννης Μαρακάκης είπε: «Σκοπός του νομοθέτη δεν είναι να βάλει ανθρώπους στη φυλακή και να πεθάνουν εκεί. Δε νομίζω ότι αποτελεί θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο φυλάκισης του κυρίου Φιλιππίδη. Είναι αντίθετο στους ποινικούς μας θεσμούς».

Related posts

Σγουρά μαλλάκια, όμορφη σαν άγγελος: Η πρώτη φώτο της μικρής Λυδίας, 3 χρόνια μετά την δολοφονία της Καρολάιν

“Δεν ήξερα τίποτα”: Νίπτει τας χείρας του ο Κοκλώνης για τις απρέπειες του Ηλία Ψινάκη στην εκπομπή

“Σας βαρέθηκα όλους” Εξαφανισμένος από παντού ο γιος του Πάριου, ούτε η Αλιμπέρτη δεν τον βρίσκει