Καθηλώνει ο Νίκος Κουρής: «Πάσχω από διαβήτη 35 χρόνια. Αν σταματήσω να παλεύω, τελείωσα»

Ο Νίκος Κουρής δεν έχει κρύψει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και δεν είναι άλλο από τον διαβήτη, με τον οποίο έχει μάθει να ζει.

Ερωτηθείς για τον σταθμό της ζωής του και τι ήταν αυτό που τον έκανε να αλλάξει, καλεσμένος στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι”, πριν μερικούς μήνες, ο ηθοποιός απάντησε «η αλλαγή έγινε σταδιακά. Ήταν ο ερχομός του παιδιού μου, η ηλικία, κάποιες αποφάσεις που πήρα λόγω του διαβήτη που είχα».

Η συνεχής μάχη του Νίκου Κουρή με τον διαβήτη

Συγκεκριμένα για τον διαβήτη, υπογράμμισε ότι είναι 35 χρόνια διαβητικός και πρόσθεσε «ο διαβήτης είναι ένας προσωπικός αγώνας. Όποιος το παλεύει μπορεί να κάνει τα πάντα. Όποιος σταματήσει να το παλεύει, τελείωσαν όλα. Έχει πρακτικές δυσκολίες και πρέπει να βρεις τρόπο να ονειρεύεσαι».

Για τη διατροφή που πρέπει ν’ ακολουθεί, ο Νίκος Κουρής σημείωσε «δεν είναι εύκολο να είσαι λειτουργικός, λόγω του σκαμπανεβάσματος του ζαχάρου. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Εξαιτίας του διαβήτη, έχω απορρίψει την ευχαρίστηση του φαγητού. Η πίτσα για παράδειγμα για μένα δεν υπάρχει, όπως και το αλεύρι. Έχω κόψει πολλά πράγματα. Στο σπίτι έχουμε τα πάντα, αλλά εγώ δεν πρέπει να τα τρώω. Δεν ζηλεύω, ούτε θέλω ο άλλος να αισθάνεται άσχημα, επειδή το τρώει μπροστά μου. Ξέρω τι μου κάνει κακό και το αποφεύγω και τρώω όσα μου κάνουν καλό».

Όσον αφορά την παρουσίαση, τόνισε «μου αρέσει η παρουσίαση, έχει πλάκα. Η πρόταση μου έγινε σε μια στιγμή που «κουνιόντουσαν» όλα. Ήταν πολύ ευτυχή η συγκυρία. Απέδειξα πράγματα για μένα».

Related posts

Ξανά μαζί Σχίζας – Παναγιώταρου μετά την κρίση: Δεν είδαν τις κάμερες, τους τσάκωσαν σε τρυφερές στιγμές

Τρισευτυχισμένη μαμά η Ελισάβετ Σπανού: Η ζωή με τη νεογέννητη κορούλα της – «Έχει μοναξιά, κλεισούρα και κούραση…»

«Ποτέ δεν είναι αργά»: Πιο ευτυχισμένη από ποτέ η Λάουρα Νάργες, ανακοίνωσε το επόμενο επαγγελματικό βήμα τα & έπεσαν βροχή οι ευχές