«Κανείς δεν μπορεί να καλύψει την απουσία σου»: Ο σπαρακτικός θρήνος της Ντόρας Μπακογιάννη

Βαρύ πένθος για την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία «έχασε» την αγαπημένη της φίλη από τα Χανιά και είναι όπως είπε μία αναντικατάστατη για αυτή φιλία.

Βαρύ πένθος για την Ντόρα Μπακογιάννη

Η Μπουμπού Παπαδομανωλάκη πέθανε χθες το πρωί στο νοσοκομείο, σε ηλικία 69 ετών, προκαλώντας θλίψη στα Χανιά.

«Τα κάναμε όλα μαζί, τα μοιραζόμασταν όλα. Τις επαναστάσεις, τον αγώνα με τους μπαμπάδες μας -και ας τους λατρεύαμε- τα μυστικά μας, τις αγωνίες μας, τις ελπίδες και τα όνειρά μας», αναφέρει η κυρία Μπακογιάννη, που όπως γράφει «πώς να χωρέσει σε μια παράγραφο μια ολόκληρη ζωή; Πώς να μιλήσεις για την τύχη που είχα να σε έχω όλη μου τη ζωή και την άρνηση που έχω να δεχτώ ότι ο μισός μου εαυτός φεύγει;».

Καλό ταξίδι Μπουμπού μου

Η Μπουμπού Παπαδομανωλάκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1953. Ήταν κόρη του Μιχάλη Μποτωνάκη στενού φίλου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1942, φιλόλογου και γυμνασιάρχη και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη γαλλική φιλολογία. Στο παρελθόν είχε διατελέσει προϊσταμένη στη ΔΕΗ Χανίων, ενώ ήταν δημοσιογράφος για πολλά χρόνια στον «Κήρυκα Χανίων» και διευθύντρια στα ΚΕΚ Ιδέα. Ενεργό μέλος του Λυκείου Ελληνίδων, μέλος της ΚΕΔΚΕ, ενεργό μέλος του Δήμου Βουκολιών και μέλος του φιλολογικού συνδέσμου Χρυστόστομος.

Ήταν αγαπημένη, παιδική και αχώριστη φίλη της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ το 2018 η Ντόρα με την εγγονή της, Ντοράκι, βάφτισαν την εγγονή της.

Η ανάρτηση της

«Μπουμπού μου, ήσουν 6 μηνών και εγώ στην κοιλιά όταν η μάνα μου αποφάσισε ότι θέλει να κάνει ένα τέτοιο κορίτσι, σαν εσένα. Από τότε Μπουμπού μου τα κάναμε όλα μαζί, τα μοιραζόμασταν όλα. Τις επαναστάσεις, τον αγώνα με τους μπαμπάδες μας -και ας τους λατρεύαμε- τα μυστικά μας, τις αγωνίες μας, τις ελπίδες και τα όνειρά μας. Τα ίδια γούστα, τις ίδιες αρχές, τις ίδιες αξίες. Πώς να χωρέσει σε μια παράγραφο μια ολόκληρη ζωή; Πώς να μιλήσεις για την τύχη που είχα να σε έχω όλη μου τη ζωή και την άρνηση που έχω να δεχτώ ότι ο μισός μου εαυτός φεύγει;», αναφέρει αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Πάντα πίστευα ότι δεν υπάρχει ιερότερο πράγμα από την φιλία, γιατί τους φίλους τους διαλέγεις και σε διαλέγουν. Εσύ για μένα ήσουν το διαχρονικό στήριγμά μου. Στα κάτω μου ήσουν πάντα εκεί, στις χαρές δίπλα μου. Εσύ με την δύναμή σου, τον εκρηκτικό σου χαρακτήρα, το γέλιο και την ανοιχτωσιά σου, την αποφασιστικότητα και τη γενναιοδωρία σου. Γενναιόδωρη σε όλα, τα υλικά αγαθά, τα συναισθήματα, αλλά κυρίως την αγάπη που έδινες απλόχερα σε όλους. Δεν πρόλαβες να καλοχαρείς την Αντωνία, μου φαίνεται πως σου μοιάζει ήδη.
Καλό ταξίδι Μπουμπού μου, κανείς για μένα δεν θα μπορέσει να καλύψει την απουσία σου. ΝΜ».

To post της Ντόρας Μπακογιάννη

Related posts

Σε πελάγη ευτυχίας η Στικούδη: Το δώρο που πήρε από τους τρεις άντρες της ζωής της για σήμερα

“Εσύ συνεχίζεις τις βόλτες”: Η πρώτη εμφάνιση του Πρίγκιπα Ουίλιαμ μετά την αποκάλυψη του καρκίνου της Κέιτ

Υγρή και με χρωματιστή πετσέτα: Η Βίσση άπλωσε το κορμί της για το πρώτο μπάνιο της σεζόν και αποθεώθηκε