Ηλίας Ψινάκης: Η πολύκροτη σχέση με τον Σάκη Ρουβά, η άγνωστη καταγωγή και τα μαύρα γυαλιά που δεν αποχωρίζεται

Ο Ηλίας Ψινάκης γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και οι γονείς του είναι ο Παναγιώτης και η Αλίκη Ψινάκη. Ο Ηλίας μεγάλωσε στις Φιλιππίνες και στις ΗΠΑ. Ο πατέρας του διέθετε εργοστάσιο ηλεκτρονικών ειδών. Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα και μάρκετινγκ και πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα και στα δύο.

Λίγα λόγια για εκείνον

Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε ως μοντέλο μόδας. Ακολούθως ασχολήθηκε με τη συγγραφή σεναρίου για μια ελληνική τηλεοπτική σειρά. Στη συνέχεια ανέλαβε μάνατζερ του τραγουδιστή Σάκη Ρουβά. Μετά το τέλος της 16χρονης συνεργασίας του με τον Σάκη Ρουβά το 2004, αποφάσισε να διαχειριστεί τη δική του καριέρα στο χώρο της ψυχαγωγίας και εμφανίστηκε ως κριτής σε τηλεοπτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης όπως το Super Idol, το Dream Show, το Ελλάδα Έχεις Ταλέντο και το The X-Factor.

Μιλώντας σε περιοδικό , στο παρελθόν, ο Ηλίας Ψινάκης είχε αναφερθεί στη συνεργασία με τον Σάκη Ρουβά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πολλές φορές ένιωσα ότι με έστηναν στον τοίχο και με πυροβολούσαν, αλλά δεν με πείραζε. Εξάλλου, άθελά μου έδινα δικαίωμα. Όταν γράφτηκε ο γάμος μου με τον Σάκη Ρουβά, άνετα θα μπορούσε να μεταφράσει κάποιος ότι είχαμε δώσει δικαίωμα με τον Σάκη… 17 χρόνια μαζί του δεν είχε κυκλοφορήσει καμία φωτογραφία μου, ήμουν στην σκιά. Ακουγόταν το όνομά μου αλλά δεν ήξεραν τη φάτσα μου, έλεγαν ότι είμαι ένας αιμοδιψής και κακός άνθρωπος που ρουφάω το αίμα του παιδιού. Όταν με είδαν αργότερα στην τηλεόραση με συμπάθησαν και κατάλαβαν ότι δεν ήμουν το ‘ντόπερμαν’ που νόμιζαν»

Ηλίας Ψινάκης-Σάκης Ρουβάς

Στην ερώτηση αν θα υπήρχε Σάκης Ρουβάς χωρίς τον Ηλία Ψινάκη εκείνος είχε δηλώσει: «Με το ‘αν’ δεν γράφεται ιστορία αγάπη μου, δεν ξέρω επομένως εάν δεν υπήρχα εγώ εάν θα υπήρχε και Σάκης. Νομίζω ότι του ‘γλίτωσα’ χρόνο γιατί έχει ταλέντο και διδάχτηκε από τους καλύτερους. Με Χατζηδάκη, Τσαρούχη, Φωτόπουλο, με όλους αυτούς που κάναμε παρέα και που έβγαζαν μια σοφία ακόμα και στο χιούμορ τους όταν βρισκόμασταν, ο Σάκης μορφωνόταν γιατί ήταν… σφουγγάρι. Φυσικά και θα γινόταν έτσι κι αλλιώς σούπερ σταρ, αλλά θα του έπαιρνε πολλά χρόνια. Νομίζω ότι οι γνωριμίες, η κοινωνική και οικονομική θέση μου απλά βοήθησαν να γλιτώσει χρόνο», ενώ στην ερώτηση για το εάν συναντώνται ακόμα, ο ίδιος είχε πει: «Όχι, ο καθένας μας έχει τελείως διαφορετική ζωή και ενδιαφέροντα πια».

Το 2006 ο Ηλίας Ψινάκης παρουσίασε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha το τηλεπαιχνίδι Distraction, το οποίο διήρκεσε έξι επεισόδια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνέχισε να εργάζεται ως μάνατζερ αρκετών Ελλήνων τραγουδιστών και ηθοποιών.

Τον Ιούνιο του 2022 ξεκίνησε στο Mega η μετάδοση της σειράς βίντεο που έχει αναρτήσει ο Ψινάκης στο προσωπικό κανάλι στο YouTube με τίτλο Στο γηροκομείο, η οποία συνδυάζει στοιχεία αυτοβιογραφικού ντοκιμαντέρ, ριάλιτι και talk show. Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν η Δήμητρα Παπαδοπούλου, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Χρήστος Μάστορας.

Related posts

«Όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί μου…»: Σταράτος ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, δεν άντεξε και το εξομολογήθηκε δημόσια

«Πρόδωσε» το σχέδιο της Αντωνά η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: «Αυτό θέλει να κάνουμε οι κοντινοί της άνθρωποι»

Έτσι γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας: Η γνωριμία της Ελένης Μενεγάκη με τον Ματέο Παντζόπουλο και το παραμύθι 15 ετών