ΙΚΕΑ: Απίστευτο και όμως το έκανε πραγματικότητα – Τιμές που προκαλούν ρίγος

«Το τρίτο τρίμηνο δεν είχαμε αυξήσεις τιμών. Μάλιστα στην ΙΚΕΑ είχαμε και επιλεκτικές μειώσεις», είπε χθες κατά τη διάρκεια του conference call ο επικεφαλής του ομίλου Fourlis κ. Βασίλης Φουρλής.

Με τον ίδιο να σημειώνει ότι ο όμιλος σκοπεύει την όποια εξοικονόμηση θα έχει απ’ αυτές τις μειώσεις στις πρώτες ύλες να τις περάσει στον καταναλωτή και με αυτό τον τρόπο να παραμείνει ανταγωνιστικός.

Ο κ. Φουρλής ανέφερε ότι πως η θετική τάση στο κόστος των πρώτων υλών και των αγαθών δίνει περιθώρια στις αλυσίδες του ομίλου για μειώσεις τιμών σε προϊόντα που θα του δώσουν τη δυνατότητα διεκδίκησης μεγαλύτερων μεριδίων στις αγορές που δραστηριοποιείται.

 Τιμές που προκαλούν ρίγος

Εκτός από τη νέα τιμολογιακή πολιτική ο όμιλος Fourlis ετοιμάζεται να εγκαινιάσει νέα καταστήματα ΙΚΕΑ σε Βουλγαρία, Πάτρα, Ηράκλειο και Ελληνικό.

Στο εννεάμηνο οι πωλήσεις του ομίλου Fourlis, σε συγκρίσιμη βάση, δηλαδή εξαιρουμένων των πωλήσεων της Intersport Turkey και της TAF, αυξήθηκαν 15% υποστηριζόμενες από στρατηγικές πρωτοβουλίες, την ηγετική θέση του Ομίλου και τις τάσεις της αγοράς.

Αξιοσημείωτη ήταν η αύξηση στα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων EBITDA (OPR) κατά 29,1% φτάνοντας τα 31,5 εκατ. ευρώ έναντι 24,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω βελτιστοποίησης λειτουργικού κόστους και αύξησης της λειτουργικής μόχλευσης.

Ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT), εξαιρουμένων των κερδών από αναπροσαρμογή αξίας επενδυτικών ακινήτων, αυξήθηκαν κατά 45% κατά το εννεάμηνο του ’23 στα 20,2 εκατ. ευρώ από 13,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του ‘22.

Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα της λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών, η οποία αναπτύσσεται μέσα από το σήμα Intersport, έμφαση το επόμενο διάστημα θα δοθεί σε νέα καταστήματα στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία.

Σχετικά με την Holland & Barret μετά τη λειτουργία των τριών πρώτων φυσικών καταστημάτων έως το τέλος του μήνα αναμένεται το άνοιγμα ενός ακόμη σημείου στο Χαλάνδρι και ένα στη Νέα Σμύρνη στο α’ δίμηνο του 2024.

Related posts

“Ξεκινάμε αύριο!” Το ενθαρρυντικό σημάδι για την πορεία της Κέιτ Μίντλετον

Πετρόχτιστη πισίνα με θέα τη θάλασσα: Η Βασιλική Τρουφάκου ποζάρει με την κοιλιά στο στόμα και μπικίνι

Αν πήγαινε GNTM με αυτό θα την έδιωχναν: Την Ειρήνη Καζαριάν σήμερα δεν θα την αναγνώριζε ούτε η Καγιά