“Η Βουγιουκλάκη ήταν βεντέτα, η Καρέζη ήταν ψυχρή και η Χρονοπούλου είχε διαδώσει πως πεθαίνει ο Φίνος”

Ελληνικός κινηματογράφος: Με τις ταινίες του χρυσού ελληνικού κινηματογράφου μεγάλωσαν γενιές και γενιές και μέχρι σήμερα τις απολαμβάνουμε είτε στην τηλεόραση είτε στις διασκευές τους στο θέατρο. Οι διάσημοι ηθοποιοί που πέρασαν από τη γενιά του ήταν πολλοί αλλά μερικοί είναι αυτοί που ξεχώρισαν με το υποκριτικό τους ταλέντο αλλά και με τον εκκεντρικό τους χαρακτήρα.

Ελληνικός κινηματογράφος: Η ζωή των ηθοποιών πίσω από τις κάμερες

Τους γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά γνωρίζουμε ελάχιστα για τη ζωή τους πίσω από τις κάμερες. Για τον χαρακτήρα τους όταν τα φώτα έσβηναν. Είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των ταινιών που μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Ωστόσο όσοι τους γνώριζαν λένε ότι οι χαρακτήρες τους ήταν διαφορετικοί από αυτούς που υποδύονταν.

Ο Παύλος Τάσιος είχε μιλήσει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για το βιβλίο του Ταινίες για Φίλημα, δίνοντας μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα της εποχής. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του βιβλίου αναφέρει σχετικά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Τζένη Καρέζη και τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Ελληνικός κινηματογράφος: “Η Βουγιουκλάκη ήταν βεντέτα”

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν πολύ μακρινή για μας. Απλησίαστη, Κατ’ αρχάς, δεν ερχόταν ποτέ στου φουαγέ, όπου ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε μια επαφή μαζί της. Και όταν ερχόταν περνούσε σαν σφαίρα. Δεν τη θυμάμαι εκεί ποτέ. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν βεντέτα. Αυτό ίσχυε και στα γυρίσματα. Έπρεπε να προσέχεις πώς θα της μιλήσεις, πώς θα σταθείς απέναντί της. Οι σκηνοθέτες έτρεμαν. Μόνο ο Δαλιανίδης ήταν στο ίδιο επίπεδο με εκείνη και της φερόταν φυσιολογικά.

Η Τζένη Καρέζη δεν ήταν τόσο μεγάλη βεντέτα. Ήταν λίγο ψυχρή και λίγο απρόσιτη, αλλά δεν τρόμαζε τους συνεργάτες. Προσπαθούσε να είναι καλή. Μπροστά στην Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν δεύτερη. Τρίτη ήταν η Ρένα Βλαχοπούλου. Ήταν απρόσιτη. Μπορεί να έκανε και να έλεγε τα αστεία της, αλλά όταν της έλεγες κάτι χωρίς ευγένεια μπορεί να σε έστελνε στον διάολο. Η Ζωή Λάσκαρη δεν ήταν καθόλου βεντέτα. Ήταν εντελώς διαφορετική απ’ όλες τις άλλες.

Ο Κώστας Βουτσάς ήταν εύκολος, λαϊκό παιδί. Το ίδιο και ο Κώστας Χατζηχρήστος. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη μιλήσουν ακόμα και στον τελευταίο τεχνικό. Το ίδιο και η Μάρθα Καραγιάννη. Ο Νίκος Κούρκουλος δεν ήταν εύκολος. Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν ευγενικός και φίλος με όλους. Δεν μάλωσε ποτέ με άνθρωπο. Δεν δυσαρέστησε ποτέ κανέναν.

Ελληνικός κινηματογράφος: Το περιστατικό με τη Χρονοπούλου

Αντιθέτως, η Μαίρη Χρονοπούλου έκανε επεισόδια. Όταν ο Φίνος είχε πάει στο Λονδίνο για την αρρώστια του, η Μαίρη Χρονοπούλου είχε διαδώσει σε όλους πως πεθαίνει. Όταν ο Φίνος σηκώθηκε από την πρώτη εγχείρηση, του τα είπε η Τζέλλα και από τότε η Μαίρη δεν ξαναέπαιξε ποτέ σε ταινίες του».

Αυτή ήταν η συμπεριφορά των Ελλήνων ηθοποιών όταν τα φώτα έσβηναν για κάποιους αναμενόμενη για άλλους οι αποκαλύψεις αποτέλεσαν έκπληξη .

Related posts

Ξανά μαζί Σχίζας – Παναγιώταρου μετά την κρίση: Δεν είδαν τις κάμερες, τους τσάκωσαν σε τρυφερές στιγμές

Τρισευτυχισμένη μαμά η Ελισάβετ Σπανού: Η ζωή με τη νεογέννητη κορούλα της – «Έχει μοναξιά, κλεισούρα και κούραση…»

«Ποτέ δεν είναι αργά»: Πιο ευτυχισμένη από ποτέ η Λάουρα Νάργες, ανακοίνωσε το επόμενο επαγγελματικό βήμα τα & έπεσαν βροχή οι ευχές