11 Ξεκάθαρα Σημάδια που Φανερώνουν ότι Είσαι έτοιμη να Γίνεις Μανούλα!

Είναι λίγο αργά για να αξιολογήσετε το πόσο έτοιμοι είστε για να γίνετε γονείς, όταν ένα τεστ εγκυμοσύνης βγει θετικό. Ωστόσο, τα ζευγάρια χωρίς παιδιά μπορούν ακόμα να σκεφτούν αν είναι «πολύ νωρίς» ή είναι η «κατάλληλη στιγμή».

Εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορείτε να προβλέψετε τα πάντα, αλλά το μελλοντικό σας μωρό σίγουρα θα είναι το πιο ευτυχισμένο αν …

11. Η απόκτηση ενός παιδιού είναι μια αμοιβαία απόφαση.

Η βάση μιας υγιούς σχέσης είναι η ειλικρίνεια και ο αμοιβαίος σεβασμός. Δεν μπορείτε απλά να αγνοήσετε τις επιθυμίες του συντρόφου σας. Επομένως, για να αποφύγετε μελλοντικές συγκρούσεις και παρεξηγήσεις, θα πρέπει να συζητήσετε εκ των προτέρων το θέμα του παιδιού.

10. Ένα μωρό δεν θα λύσει τα οικογενειακά προβλήματα.

Μερικές φορές τα μωρά μπορούν πραγματικά να «σφραγίσουν τις ρωγμές» σε ένα γάμο, τραβώντας την προσοχή των γονέων και κάνοντάς τους να ξεχάσουν τους καυγάδες τους. Αλλά η άλλη πλευρά της ιστορίας δείχνει ότι οι αλλαγές και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μετά τη γέννηση ενός μωρού θα μπορούσαν να κάνουν χειρότερα τον γάμο. Το μωρό σας δεν είναι ειρηνοποιός, αλλά αξίζει σίγουρα να γεννηθεί σε μια ευτυχισμένη οικογένεια.

9. Είναι ένα μωρό, όχι ένα τέλειο πρότυπο.

Πιθανότατα έχετε κάποια όνειρα για το πως θα μοιάζει το μωρό και τα ταλέντα του. Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι το αγέννητο μωρό σας μπορεί να μην ανταποκρίνεται στα πρότυπά σας. Πρέπει να το αποδεχτείτε και να αγαπάτε το μωρό σας, όπως και αν εξελιχθεί.

8. Να είστε ρεαλιστές για τις ικανότητές σας.

Ένας τέλειος ξέγνοιαστος γονιός είναι μια σπάνια περίπτωση. Αλλά μην αισθάνεστε απελπισμένοι πριν καν ξεκινήσετε. Αποδεχτείτε τις μικρές ατέλειές σας και θα είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα σφάλματα σας.

7. Μην αλλάζετε τη ζωή σας στα πρότυπα κάποιου άλλου.

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με περιγραφές των κριτηρίων της «σωστής ζωής»: πότε πρέπει να κάνετε ένα μωρό, ποια είναι η τέλεια οικογένεια … Αρκετά με αυτά! Κανείς δεν μπορεί να σας πει πότε θα έρθει η τέλεια στιγμή σας. Θα το νιώσετε μόνοι σας.

6. Αξιολογήστε σωστά πιθανά μελλοντικά προβλήματα.

Ορισμένα ζευγάρια προσδοκούν να έχουν ένα μωρό ως μια διασκεδαστική διαδικασία. Θα διασκεδάσετε πολύ αναμφίβολα, αλλά τα προβλήματα και οι ανησυχίες έρχονται στο ίδιο πακέτο. Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τον αντίκτυπο που θα έχουν στην ψυχική κατάσταση των γονέων. Έτσι καλύτερα να είστε έτοιμοι και να προετοιμαστείτε.

5. Τα μωρά έρχονται με ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων.

Όλα τα μωρά δημιουργούν μια ισορροπία μεταξύ της γλυκύτητας και των ωμών συναισθημάτων. Όταν οι ευτυχισμένοι γονείς γίνονται πολύ γλυκείς, έρχεται η ώρα να ανάψουν τα πράγματα. Ένας όμορφος άγγελος θα εξερευνήσει τον κόσμο με τη λεπτότητα του Hulk. Χαλαρώστε και αποδεχτείτε το.

4. «Μια εγκυμοσύνη»» και «ένας εφιάλτης» δεν είναι συνώνυμα.

Δεν χρειάζεται να κάνετε άλμα με αλεξίπτωτο για να ξεπεράσετε το φόβο του ύψους. Ο ίδιος κανόνας ισχύει για την έγκυο: ορισμένες ανησυχίες μπορούν να μειωθούν εκ των προτέρων.

3. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον οικονομικό σχεδιασμό.

Αφού γεννηθεί ένα μωρό, τα έξοδά σας μπορεί πολύ γρήγορα να υπερβούν τα έσοδά σας. Ωστόσο, μια μέτρια εξοικονόμηση μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Το μελλοντικό μωρό σας θα απαιτήσει καλό φαγητό και φροντίδα.

2. Είστε έτοιμοι να μεγαλώσετε ως γονιός.

Το μωρό σας είναι ένας περίπλοκος «μηχανισμός». Το κλάμα μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και δεν υπάρχει διακόπτης για να τον απενεργοποιήσετε αμέσως. Θα πρέπει να ενεργήσετε μόνοι σας για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

1. Η απόφαση να γίνετε γονείς είναι προσεκτική και δεν επιβάλλεται.

Όλοι έχουμε ακούσει τις τρομακτικές ιστορίες ότι θα γεράσουμε, χωρίς να έχουμε κανέναν να μας φέρει ένα ποτήρι νερό ή ένα ζευγάρι κάλτσες. Η απόκτηση ενός μωρού είναι προσωπικά δική σας απόφασή . Πρέπει να σκεφτείτε τις επιθυμίες και τις ικανότητές σας και να ξεχάσετε τι σκέφτονται όλοι.

Credit: BrightSide

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο