Tips για να γίνει η δουλειά στο σπίτι πιο αποδοτική

Το να δουλεύεις στον προσωπικό σου χώρο είναι σίγουρα πιο απλό από το να δουλεύεις στο γραφείο, αν και υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να σου αποσπάσουν την προσοχή και να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της εργασίας σου. Υπάρχουν όμως μερικές συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν, ώστε να είναι αποδοτικότερη η δουλειά σου στο σπίτι..

1. Οργάνωσε το χρόνο σου
Αποφάσισε πόσο χρόνο μπορείς και επιθυμείς να διαθέσεις στη δουλειά σου. Προγραμμάτισε τις ώρες που θα αφιερώνεις γι’ αυτό τον σκοπό και σκέψου πως δεν θα πρέπει να αφιερωθείς σε κάτι άλλο.

2. Οργάνωσε το χώρο σου
Δεν είναι καθόλου εύκολο, και βασικά είναι σχεδόν αδύνατο, να αποδώσεις σωστά όταν υπάρχει ακαταστασία στο χώρο που δουλεύεις. Προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα μικρό «γραφείο» στο σπίτι σου, το οποίο θα παραπέμπει στη δουλειά σου και όπου θα μπορέσεις να εργαστείς συγκεντρωμένος.

3. Κάνε ένα σωστό πλάνο
Σκέψου τι απαιτείται για την εργασία σου και ποια είναι η δική σου αρμοδιότητα. Φτιάξε ένα πρόγραμμα με εκείνα που πρέπει να διεκπεραιώσεις.

4. Μείνε πειθαρχημένος
Προσπάθησε να μείνεις συγκεντρωμένος στη δουλειά σου. Όταν εργάζεται κανείς από το σπίτι, είναι εύκολο να αποδιοργανωθεί από ένα τηλεφώνημα ή ακόμα θέλοντας να κάνει ένα μικρό διάλλειμα να χάσει την αίσθηση του χρόνου.

5. Κάνε διαλλείματα
Μην πιέζεις τον εαυτό σου, όταν βλέπεις πως αρχίζεις να κουράζεσαι επικίνδυνα. Τα τακτικά και σύντομα διαλλείματα θα λειτουργήσουν, αποκλειστικά και μόνο, υπέρ σου. Νιώθεις πως μένεις «κλεισμένος» στον ίδιο χώρο και αυτό μπορεί να σε τρελάνει. Σε αυτή την περίπτωση προσπάθησε απλά να χαλαρώσεις ή ακόμη και να βγεις λίγο από το σπίτι, προσπάθησε όμως να μην ξεφύγεις πολύ από το πρόγραμμά σου.

6. Δημιούργησε στο σπίτι σου ένα κλίμα που να σου θυμίζει τη δουλειά σου
Είναι πολύ πρακτικό να δημιουργήσεις έναν χώρο που θα μοιάζει με το περιβάλλον εργασίας σου. Ακόμη, προσπάθησε να βρίσκεσαι σε επικοινωνία με τους συνεργάτες σου. Αυτή η μικρή «πίεση» θα σε βοηθήσει, ώστε να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε έναν χώρο εργασίας, όπου απαιτείται να ασχοληθείς με αυτό το οποίο έχεις αναλάβει.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο