7 Σημαντικά Πράγματα για την Καθυστέρηση της Περιόδου που Κάθε Γυναίκα Πρέπει να Γνωρίζει!

Πριν ξεκινήσετε να πανικοβάλλεστε σχετικά με τον μηνιαίο “φίλο” σας, ρίξτε μια ματιά στο κείμενο που ακολουθεί. Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν σας ήρθε ή που άργησε η περίοδός σας αυτό το μήνα. Παρά το γεγονός ότι αυτές οι αιτίες δεν είναι πάντα φυσικές, μπορούν να συμβούν σε όλες μας.

Έτσι χαλαρώστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και δείτε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους θα μπορούσε να καθυστερήσει η περίοδός σας.

1. Η ρουτίνα σου έχει αλλάξει

Ξενυχτάς λόγω της εργασίας σου ή εξετάσεων; Οι ώρες που ξυπνάς και κοιμάσαι άλλαξαν ξαφνικά; Οποιοδήποτε είδος διαταραχής μπορεί να προκαλέσει ορμονική σύγχυση και ως εκ τούτου να επηρεαστεί η ωορηξία σας.

2. Ταξιδεύεις

Οι υπερβολικές ώρες πτήσης, η διαμονή και ταξίδια, προκαλούν άγχος στο σώμα σου.

3. Έχεις άγχος

Το άγχος έχει άμεσο αντίκτυπο στα επίπεδα ορμονών του σώματός σου. Για κάποιες, αυτό μπορεί να καθυστερήσει την περίοδο λόγω ορμονικών διαταραχών.

4. Ήσουν άρρωστη

Δεδομένου ότι το σώμα σου είναι απασχολημένο με την καταπολέμηση μιας λοίμωξης, ο χρόνος της ωορρηξίας παρεμποδίζεται. Το αποτέλεσμα θα είναι μια καθυστερημένη περίοδος.

5. Απότομη απώλεια ή αύξηση βάρους

Λόγω κάποιας δίαιτας ή κραιπάλης, το σώμα σου θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στην αλλαγή βάρους. Δώστε χρόνο στις ορμόνες σας να ηρεμήσουν.

6. Λάθος υπολογισμός

Ένας κύκλος περιόδου θα πρέπει να είναι 28 ημέρες, αλλά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος, ανάλογα με τη γυναίκα και τον τρόπο ζωής της. Έτσι χαλαρώστε, μια μικρή παρατυπία δεν είναι κάτι τραγικό.

7. Ορμονικές διαταραχές

Ορισμένες καταστάσεις, όπως προβλήματα του θυρεοειδούς ή πολυκυστικές ωοθήκες, μπορεί να διαταράξουν τον ορμονικό μηχανισμό του σώματός σας και αυτό θα προκαλέσει επίσης καθυστέρηση στην περίοδο. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε θεραπεία για την υποκείμενη πάθηση σας.

Credits: Witty Feed

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο