Ο Γιος της Συνεχώς Την Διέκοπτε, Μέχρι που η Μαμά Έμαθε Ένα Απλό Κόλπο. Μπορεί να Βοηθήσει Όλους τους Γονείς

Τα παιδιά προσφέρουν γέλιο και χαρά στους γονείς. Ωστόσο, μερικές φορές τα παιδιά μπορούν να γίνουν άτακτα. Ξεχνούν τους τρόπους τους και τα παιδιά συνεχώς διακόπτουν τους γονείς για τους πιο απλούς λόγους. Υπάρχει μια απλή λύση που μπορείτε να διδάξετε στα παιδιά σας για να μη διακόπτουν και έχει να κάνει με τα χέρια σας. 

Η Kate που γράφει στο blog An Everyday Story, είναι μητέρα δύο παιδιών και μοιράζεται συμβουλές για το μεγάλωμα των παιδιών. Πρόσφατα, επισκέφτηκε μια φίλη της, όταν έγινε μάρτυρας ενός κόλπου που θα σταματήσει τα παιδιά να διακόπτουν συνεχώς τους γονείς τους. Η Kate γράφει:

“Αντί να διακόψει τη συζήτηση το παιδί, απλά τοποθέτησε το χέρι του πάνω στο καρπό της μητέρας του και περίμενε. Η φίλη μου τοποθέτησε το χέρι της πάνω από το δικό του, για να του δείξει ότι γνωρίζει ότι χρειάζεται κάτι και εμείς συνεχίσαμε να συζητάμε.”

Μια τόσο απλή κίνηση, αλλά αρκετά δυνατή.

Η Kate και η φίλη της συνέχισαν τη κουβέντα τους και ο γιος της φίλης της απλά περίμενε με τα χέρια του πάνω στα χέρια της μητέρας του. Η  Kate συνεχίζει:

“Μόλις τελείωσε αυτό που ήθελε να μου πει, γύρισε προς το μέρος του. Ήμουν σε δέος! Τόσο απλό. Τόσο ευγενικό. Σεβαστό τόσο από το παιδί και τη μητέρα. Ο γιος της απλά χρειαζόταν να περιμένει μερικά δευτερόλεπτα για να τελειώσει τη κουβέντα της. Έπειτα του έδωσε όλη την προσοχή της.”

Η γλώσσα του σώματος είναι αρκετά ισχυρή, ειδικά όταν συμπεριλαμβάνει το άγγιγμα. Όταν η μητέρα ακούμπησε το χέρι του, το αγόρι ήξερε ότι μόλις θα τελείωνε αυτό που κάνει θα είχε όλη την προσοχή της και θα μπορούσε να μοιραστεί μαζί της αυτό που χρειαζόταν.

Η Kate είχε εντυπωσιαστεί από την απλή κίνηση και ήθελε να το δοκιμάσει με τα παιδιά της. Εξήγησε στα δύο παιδιά της, ότι αν κάποιος ήδη μιλάει, τότε απλά πρέπει να τοποθετήσουν το χέρι της πάνω στον καρπό της και να περιμένουν. Πως πήγε θα ρωτήσετε εύλογα…

“Χρειάστηκε λίγη εξάσκηση, αλλά είμαι χαρούμενη να αναφέρω ότι οι ενοχλητικές διακοπές σταμάτησαν!”

Μερικές φορές, οι πιο απλές κινήσεις εκφράζουν τα μέγιστα! Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά αυτό το κόλπο ίσως είναι αυτό που χρειάζεστε. Τα παιδιά μένουν για λίγο καιρό μικρά, απολαύστε το χρόνο μαζί τους, αλλά θυμίστε τους ότι οι καλοί τρόποι είναι σημαντικοί εξίσου.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε μια μητέρα να εξασκεί τη συγκεκριμένη τεχνική. Μοιραστείτε αυτό το χρήσιμο άρθρο με τους φίλους σας! 

Credit: faithtap.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο