Μόλις γέννησε 2ο παιδί και δημοσιεύει κάθε μέρα από μια φωτογραφία της χωρίς μπλούζα. Ο λόγος που το κάνει; Πολύτιμος!

“Είμαι μητέρα. Είμαι κουρασμένη, πονάω και νιώθω ευάλωτη. Έχω διογκώσεις και οιδήματα.” Έτσι ξεκινάει το ειλικρινές blog η Τζούλι Μποπάλ, μια σύμβουλος διατροφής και μητέρα δύο παιδιών από τη Νέα Ζηλανδία.

Στην κοινωνία μας, είμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με εικόνες γυναικών, οι οποίες λίγο μετά τον τοκετό, σε χρόνο ρεκόρ, επαναφέρουν τη “παλιά φιγούρα” τους και ποζάρουν με μπικίνι. Ωστόσο, η πραγματικότητα για τις περισσότερες γυναίκες είναι αρκετά διαφορετική, που δεν έχουν έναν στρατό από νταντάδες, προσωπικούς γυμναστές και σεφ.

Για να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες να μην αισθάνονται μόνες, η Τζούλι ξεκίνησε μια ειλικρινή σειρά φωτογραφιών μετά τη γέννηση του δεύτερου γιου της.

Για ένα διάστημα 14 εβδομάδων μετά τον τοκετό της, η Τζούλι φωτογράφισε τη συχνά κρυμμένη και σιωπηλή πραγματικότητα της γέννας και τις συνέπειες που έχει στο σώμα μιας γυναίκας.

“Το σώμα αλλάζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πάρα πολύ. Είναι τρομακτικό, είναι δύσκολο, και μπορεί να είναι εντελώς αηδιαστικό και να προκαλέσει αναστάτωση, αλλά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό”, έγραψε η μητέρα.

Η πρώτη φωτογραφία την δείχνει μόλις 24 ώρες μετά τη γέννηση του μικρού της γιου “Μπορείτε ακόμα να δείτε και να αισθανθείτε σαν να έχετε ένα καρπούζι (ή δύο) μέσα σας. Είναι συχνά κάπως άμορφο και αρκετά μαλακό. Γέννησα με φυσιολογικό τοκετό και νιώθω σαν ένα φορτηγό, όχι ένα καρπούζι, να βγήκε από μέσα μου.”

Για τη φωτογραφία που τράβηξε μετά από 2 ημέρες, η Τζούλι σχολίασε:
“Από παντού υπάρχουν διαρροές. Χάνω πολλά υγρά σώματος. Φοράω δύο σερβιέτες γιατί αιμορραγώ συνεχώς. Πρέπει να γίνει και επιθεώρηση για να βεβαιωθούν οι γιατροί ότι είναι μέρος του πλακούντα. Που πήγε η αξιοπρέπειά μου;”

Μετά από 2 εβδομάδες: “Φαίνομαι λίγο πιο ζωντανή… Η κοιλιά είναι ακόμα πρησμένη, μειώθηκε, αλλά ακόμα είναι φουσκωμένη. Ακόμη αιμορραγώ, είναι σα μια περίοδος που δε λέει να τελειώσει. Φοράω ακόμη τα ρούχα της εγκυμοσύνης μου.”

Μετά από 14 εβδομάδες, η μητέρα είναι επίσημα εκτός της φάσης λεχώνας: “Νιώθω λιγότερο ζόμπι και περισσότερο ζωντανή. Μου έχουν μείνει τα σημάδια της μητρότητας. Μια κοιλιά που φαίνεται επίπεδη αλλά έχει ραγάδες. Είναι το καλύτερο μυστικό των μητέρων.”

Αλλά παρόλα αυτά, η Τζούλι έχει ανταμειφθεί με το παραπάνω: “Ίσως να μην ξανατρέξω ποτέ σε μαραθώνιο, δεν νομίζω ότι θα επιβίωνα, αλλά θα τρέχω τον μαραθώνιο του γονικού ρόλου κάθε μέρα, τα αγόρια μου αξίζουν τόσο τον κόπο!

Για όλες τις νέες μητέρες, η Τζούλι έχει ένα σημαντικό μήνυμα: “Ίσως να μη μοιάζετε με ένα μοντέλο της Victoria’s Secret, αλλά επικεντρωθείτε στο πως νιώθετε. Να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας και με το σώμα σας, θα φαίνεστε ωραία, όταν θα νιώθετε ωραία. Θα πάρει λίγο καιρό. Μου πήρε παραπάνω να νιώσω καλύτερα από ότι στην πρώτη μου γέννα. Μη ξεχνάτε: Είστε όμορφη, είστε φοβερή, είστε μητέρα.”

Αφήστε μας τα σχόλιά σας, αν έχετε βιώσει παρόμοια κατάσταση μετά την εγκυμοσύνη σας, όπως η Τζούλι.

Credit: hefty.co

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο