Η εξομολόγηση της τελευταίας ανύπαντρης: “Γιατί αγαπάω τη ζωή στα 24 μου”

Φανταστείτε αυτό: είσαι στο γάμο μιας φίλης και το τραπέζι στο οποίο σε έβαλαν είναι χωρισμένο. Αποτελείται από ζευγάρια που έχουν αρραβωνιαστεί, που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις ή ακόμη και που απλά βγαίνουν εδώ και ένα μήνα.

Και είσαι κι εσύ, που απλά τους κοιτάζεις όλους να φασώνονται.

Αυτή είναι η ζωή μου τον τελευταίο χρόνο. Προφανώς θα συνεχίσει να είναι έτσι, αφού άλλη μία από τις φίλες μου πρόσφατα αρραβωνιάστηκε.

Αυτή τη στιγμή στη ζωή μου κυριαρχούν γάμοι, πτήσεις και φορέματα. Κι ενώ οι φίλοι μου φαίνεται να τα έχουν όλα, τη δουλειά τους, τον γάμο και το σπίτι τους, είμαι κι εγώ που ακόμα προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να πλένω τα ρούχα μου.

Πως είναι να είσαι η τελευταία ανύπαντρη ανάμεσα στους φίλους σου; Πάνω απ ‘όλα είναι ενοχλητικό. Αλλά είναι επίσης αστείο.

Είμαι 24 ετών και παρόλο που δεν έχω καταφέρει να αποφοιτήσω στην ώρα μου, ζω μόνη μου και εργάζομαι. Έχω μια γάτα και όραμα για τη ζωή μου.

Όλοι οι φίλοι μου με ρωτάνε πότε θα βρω κι εγώ έναν σύντροφο κι αν φαvτασιώνομαι το λευκό νυφικό και το σπίτι των ονείρων μου. Αλλά η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ήμουν σίγουρη για το πως θα είναι το μέλλον μου.

Το μόνο που πάντα ήξερα, είναι το τι θέλω να γίνω. Σπουδαία!

Πολλοί θα σας πουν ότι για να φτάσετε ψηλά, δεν μπορείτε να έχετε άνδρα και οικογένεια. Άλλοι θα σας πουν ότι μπορείτε να τα έχετε όλα (κοιτάξτε την Αντζελίνα Τζολί).

Αλλά ποτέ δεν ήμουν σε θέση να αποκρυπτογραφήσω σε τι ακριβώς θέλω να γίνω σπουδαία.

Ακριβώς όπως και πολλοί από εσάς, έχω περάσει τις φάσεις μου. Ήθελα να γίνω μπαλαρίνα, αλλά στην πορεία αυτό το όνειρο πέθανε μαζί με την αχίλλειο φτέρνα μου.

Ήθελα να γίνω μοντέλο, αλλά στη συνέχεια κι αυτό το όνειρο “πέθανε” πριν καν το προσπαθήσω. Στη συνέχεια, ήθελα να γίνω συγγραφέας.

Ο τρόπος που ζω το όνειρό μου είναι πολύ διαφορετικός από τον τρόπο των φίλων μου και ποτέ δεν κατάλαβα τον δικό τους. Κι εκείνοι το ίδιο.

Είμαι το παράξενο κοpίτσι που μετακόμισε μακριά από το σπίτι της, που κάνει ειδίκευση σε κάτι που κανείς δεν καταλαβαίνει πραγματικά (ούτε καν εγώ) και η οποία δεν έχει αγόρι γιατί είναι πολύ απασχολημένη προσπαθώντας να καταλάβει τι στο διάολο συμβαίνει στον κόσμο και πώς εκείνη ταιριάζα σε αυτόν.

Όντας η τελευταία ανύπαντρη στον κύκλο των φίλων μου είναι τόσο παράξενο. Στην αρχή ένιωθα εκτός τόπου. Δεν ήθελα να πάω σε πάρτυ ή για φαγητό μαζί τους γιατί απλά δεν ταιριάζει στον κόσμο τους.

Όλοι μιλούν για τα έξοδα του γάμου, αγοράζουν σπίτια, πόσα παιδιά θέλουν να έχουν και σε ποια σχολεία θα τα στείλουν. Μιλούσαν σε μια άλλη γλώσσα που δεν μπορούσα να καταλάβω.

Αλλά τότε συνειδητοποίησα ότι το να είσαι 24 και η τελευταία ανύπαντρη δεν είναι και τόσο άσχημα.

Ενώ όλοι ανησυχούν για τον γάμο, το σπίτι και τα παιδιά τους, εμένα με απασχολεί να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Δεν έχω ιδέα αν έγιναν καλύτεροι όταν ερωτεύτηκαν ή αν ακόμα το δουλεύουν, αλλά πιστεύω πιέζονται να αυτοπροσδιορίζονται με βάση τον σύντροφό τους.

Δεν ξέρω αν είμαι φεμινίστρια. Δεν ξέρω αν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί σε γυναίκες σαν εμένα, που φέρνουν την καταστροφή από το πρώτο ραντεβού και δεν υπάρχει ποτέ δεύτερο, αλλά είναι αρκετά καλές φίλες. Δεν έχω καμία ιδέα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον για κάποια που ποθεί την περιπέτεια και το μεγαλείο όλη την ώρα και που σκέφτεται ότι το να παντρευτεί νέα είναι λάθος.

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι εντάξει με την ιδέα του να μείνω για πάντα μόνη χωρίς να κάνω δική μου οικογένεια, αλλά μπορώ να πω ότι είμαι εντάξει με το να ανακαλύψω το μέλλον μου με τον δικό μου ρυθμό.

Το να πιέζεσαι από την κοινωνία για να βρεις σύντροφο, να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά, είναι κάτι που δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου. Προκάλει μόνο κατάθλιψη, άγχος και απόγνωση, το οποίο είμαι βέβαιη ότι οι άνδρες μπορούν να ανιχνεύσουν από ένα μίλι μακριά.

Υποθέτω ότι αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι οι γυναίκες δεν θα πρέπει να αισθάνονται πίεση επειδή είναι οι τελευταίες ανύπαντρες της παρέας. Στα 24, όλες οι πόρτες είναι ακόμη ανοιχτές.

Υπάρχουν κόσμοι να εξερευνήσω, θέσεις εργασίας κερδίσω και να χάσω και πολλοί, πολλοί άνδρες για ραντεβού. Απλά κρατάω την πόρτα ανοιχτή.

Credits: Elite Daily

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο