H Ελβετία απαγορεύει και αυτή στις γυναίκες να φοράνε μπούργκα

Η κυβέρνηση της Ελβετίας έχει προτείνει το να γίνει παράνομο να αναγκάζει κάποιος μια γυναίκα να καλύπτει το πρόσωπό της με κάποιο θρησκευτικό πέπλο.

Ο νόμος θα αντιμετωπίζει τον οποιονδήποτε αναγκάζει μια γυναίκα να φορέσει ένα νικάμπ ή μια μπούργκα ως ένοχος και θα τιμωρείται με μέχρι και 3 χρόνια φυλάκιση.

Αυτό θεωρείται ευρέως ως μια προσπάθεια για να ηρεμήσει η αντιπαράθεση σχετικά με το αν η Ελβετία πρέπει να απαγορεύσει τα θρησκευτικά πέπλα δημόσια ή όχι.

Τον Μάιο το κοινοβούλιο της Δανίας ψήφισε έναν νόμο που απαγορεύει το Ισλαμικό πέπλο που καλύπτει όλο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Ολλανδία ακολούθησε το παράδειγμα και απαγόρευσε τα «ρούχα που καλύπτουν το πρόσωπο.»

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ελβετίας δεν επιθυμεί μια εθνική απαγόρευση και ανέφερε ότι θα πρέπει να αφεθεί στην προσωπική επιθυμία του καθενός αν θέλει ή όχι να τεθούν εκτός νόμου τα θρησκευτικά πέπλα σε δημόσιους χώρους.

PA

Ωστόσο, μια εθνική απαγόρευση θα οδηγήσει την Ελβετία σε ένα δεσμευτικό δημοψήφισμα, αφού ακτιβιστές από την ομάδα «Yes to a Mask Ban» συγκέντρωσαν πάνω από 100.000 υπογραφές και απαιτούν να τεθεί αυτή η πρόταση σε ψηφοφορία.

PA

Ο πολιτικός Γκερτ Βίλντερς από την Ολλανδία, ιδρυτής του «Κόμματος για την ελευθερία» χαρακτήρισε την απόφαση της χώρας του να απαγορεύσει τα «ρούχα που καλύπτουν το πρόσωπο» σε δημόσιους χώρους ως ιστορική νίκη,  αφού προσπαθούσε να το πετύχει πάνω από μια δεκαετία.

[ladbible]

Πηγή

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο