Γυναίκα στην Ινδία γέννησε μωρό σχεδόν 6 κιλών!

Τόσο μικρός, κι ήδη έχει πετύχει τόσα

Η Goga Bai φέρεται να ξεπέρασε το ρεκόρ του βαρύτερου βρέφους στην Ινδία την περασμένη εβδομάδα, όταν γέννησε ένα μωρό βάρους περίπου 5.900 γραμμάριων.

Η τριαντάχρονη γέννησε ένα μεγάλο αγόρι με καισαρική την πρώτη Οκτωβρίου σε ένα νοσοκομείο κοντά στη γενέτειρά της, το Rajasthan της βόρειας Ινδίας. Σύμφωνα με τον Dr. Anamika Agarwal, ένα από τους τέσσερις γιατρούς που βοήθησαν στη γέννα, αποτελεί από μόνος του μια κατηγορία όσον αφορά το βάρος των νεογέννητων.

«Είναι σίγουρα το πιο βαρύ μωρό στη χώρα. Το κανονικό βάρος ενός νεογέννητου στην Ινδία είναι 2,5 με 3,5 κιλά», είπε ο Dr. Agarwal.

Αν και το μωρό αρχικά είχε αναπνευστικά προβλήματα, αυτό και η μητέρα του φέρονται να βρίσκονται σε καλή κατάσταση τώρα. Σύμφωνα με το Guinness Book of World Records, το βαρύτερο μωρό στον κόσμο είχε γεννηθεί στην Ιταλία το 1955 και ζύγιζε 10 κιλά και 200 γραμμάρια περίπου.

Το βαρύτερο μωρό στην Αμερική γεννήθηκε στο Οχάιο το 1879 και ζύγιζε 10 κιλά, αλλά πέθανε 11 ώρες αργότερα. Το βαρύτερο μωρό που γεννήθηκε από υγιή μητέρα ζύγιζε 6 κιλά και 800 γραμμάρια, στην Καλιφόρνια.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο