Μία Γυναίκα αποφάσισε να δοκιμάσει το Νέο Κυπελάκι για την Περίοδο. Τεράστιο Λάθος…

Πάντα δοκίμαζα νέα πράγματα. Αλλά όσον αφορά την περίοδό μου, είχα ακριβώς την ίδια ρουτίνα για χρόνια.

Από τότε που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ ταμπόν, τα αγόραζα ευλαβικά κάθε μήνα, επειδή δεν πίστευα ότι υπήρχαν άλλες εναλλακτικές επιλογές για μένα.

Στη συνέχεια, όμως, άκουσα σχετικά για τα εμμηνορροϊκά κύπελλα.

Με φόβισαν στην αρχή. Τι και αν έχει διαρροή; Πώς θα άλλαζα στη δουλειά, ή σε οποιαδήποτε δημόσια τουαλέτα; Θα μπορούσε κάτι τέτοιο πραγματικά να λειτουργήσει;

Αλλά καθώς τα χρόνια περνούσαν, όλο και περισσότερες από τις φίλες μου έκαναν την μετάβαση στο κύπελλο, και σκέφτηκα: Είναι άνετο, βολικό, οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον, και έχω ακούσει θετικά σχόλια από τις φίλες μου – όχι και άσχημα!

Μετά από αίσθημα ενοχής χρόνων για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχουν όλα τα ταμπόν μου στο περιβάλλον, και μετά από λίγο ψάξιμο στο Amazon, διάλεξα το τέλειο: ένα γαλάζιο μικρό κύπελλο που ήταν μέσα σε μια χαριτωμένη φλοράλ θήκη. Είναι και κομψό, σκέφτηκα περήφανα.

Την επόμενη φορά που μου ήρθε περίοδος, ήμουν σε ένα ταξίδι στην Ευρώπη, και προς απογοήτευσή μου, είχα εντελώς ξεχάσει να πάρω μαζί μου το κυπελάκι μου στη βαλίτσα μου. Αλλά όταν ξαναήρθε τον επόμενο μήνα ήμουν έτοιμη να χρησιμοποιήσω την πανέξυπνη αγορά μου.

Είχα κάποια αρχική δυσκολία να το τοποθετήσω σωστά, επειδή υποτίθεται το διπλώνεις κατά κάποιο τρόπο ή αλλιώς επανέρχεται το σχήμα του πίσω, αλλά τα κατάφερα! Και παρόλο που περπατούσα περίεργα τα πρώτα λίγα λεπτά, μετά από λίγο ένιωσα σαν να μην υπήρχε τίποτα εκεί. Ξάπλωσα πίσω στην πολυθρόνα μου και παρακολουθούσα τηλεόραση για μερικές ώρες. Στη συνέχεια πήγα πίσω στο μπάνιο για να το ελέγξω.

Έτσι κάθισα και το ψαχούλεψα. Και πάνω στο φόβο μου, ανακάλυψα ένα πρόβλημα.

Κατά κάποιο τρόπο, το κυπελλάκι διείσδυσε αρκετά βαθιά. Μετά βίας μπορούσα να πιάσω την άκρη, η οποία ήταν πολύ κοντή. Και όταν το έπιασα, δεν μπορούσα να το τραβήξω, διότι λες και το σώμα μου αποφάσισε ότι του άρεσε τόσο πολύ και ήθελε να το μονιμοποιήσει εκεί μέσα.

Πήρα μια βαθιά ανάσα και προσπάθησα πολύ να μην φρικάρω. Είναι ίσως φυσιολογικό την πρώτη φορά, είπα στον εαυτό μου, αλλά έπρεπε να χαλαρώσω, αν ήθελα να το βγάλω έξω. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι είναι αρκετά δύσκολο να χαλαρώσεις όταν ένα ξένο αντικείμενο έχει κολλήσει στο εσωτερικό του σώματός σας. Δεν πίστευα ότι θα ήταν ένα μάθημα που έπρεπε να μάθω με τον πιο σκληρό τρόπο…

Έτσι, μετά από περίπου μισή ώρα προσπάθειας, είχα κατά κάποιο τρόπο μεταναστεύσει από την τουαλέτα σε οριζόντια θέση στο κρύο πάτωμα του μπάνιου. Σηκώθηκα, φόρεσα το παντελόνι μου, περπάτησα γύρω από το διαμέρισμά μου και ούρλιαξα στο φίλο μου: δε θα ξαναχρησιμοποιήσω εμμηνορροϊκό κύπελλο! Γιατί τα πάντα έχουν σχεδιαστεί για τις γυναίκες τόσο κακά, θέλω μόνο η περίοδός μου να είναι εύκολη, αλλά όοοοχι θα ήταν υπερβολικό να ζητήσω, κλπ, κλπ. Κούνησε το κεφάλι με κατανόηση, είναι τέλειος φίλος, πριν προσφερθεί να με πάει στο νοσοκομείο.

Και τότε, οραματίστηκα να περιμένω στα επείγοντα, ποιος ξέρει για πόση ώρα, να αισθάνομαι άβολα, ντροπή, για να το αφαιρέσει ένας γιατρός χωρίς κανένα πρόβλημα. Και ένα κύμα αποφασιστικότητας με διαπέρασε. “Όχι”, είπα, με μια πρωτόγνωρη δύναμη της θέλησης μου να με κάνει να χαμογελάσω σαν μανιακή. “Θα προσπαθήσω και πάλι.”

Έτσι, πίσω στο μπάνιο πήγα. Άλλα είκοσι λεπτά πέρασαν. Κατάφερα να πιάσω και πάλι το στελέχος, αλλά ένιωσα ότι είχε κολλήσει με αναρρόφηση στο σώμα μου. Έφυγα από το μπάνιο. Το κύπελλο ήταν ακόμα μέσα μου, και έκλαιγα τώρα. Η θέληση δεν έκανε αυτό το πράγμα να κουνηθεί, ούτε βοηθούσαν τα δάκρυά μου.

Ήπια ένα ποτήρι κρασί και βημάτισα με πιο έντονο ρυθμό.

Τελικά, μετά από πολύ δύσκολες προσπάθειες και κύλισμα στο πάτωμα, κατάφερα να το βγάλω έξω. Κάθισα εκεί σε κατάσταση σοκ, προσπαθώντας να μη λιποθυμήσω και έβγαλα τον μεγαλύτερο αναστεναγμό ανακούφισης στη ζωή μου. Αυτό το πράγμα πήγε κατευθείαν στα σκουπίδια.

Ακόμα δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος – ξέρω πολλές γυναίκες που χρησιμοποιούν επιτυχώς το κύπελλο και είναι πολύ ευχαριστημένες. Αλλά για την ώρα, είμαι ακόμα σε αναζήτηση για την τέλεια εναλλακτική λύση για τα ταμπόν.

Κάθε γυναίκα νιώθει άνετα με κάτι διαφορετικό, και κανένα προϊόν δε λειτουργεί σε όλους. Αλλά ίσως μια μέρα, να προσπαθήσω ξανά το κύπελλο.

Credit: hellogiggles.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο