Γιατί μία γυναίκα δε θα πιστέψει ποτέ πως είναι πραγματικά όμορφη;

Υπάρχει τεράστια διαφορά αναμέσα στο να αποδέχεσαι και στο να πιστεύεις κάτι. Και μπορεί η ωριμότητα και η πρακτική να κάνουν τις γυναίκες καλύτερες στο να δέχονται κοπλιμέντα, ελάχιστες όμως είναι εκείνες που πραγματικά τα παίρνουν τοις μετρητοίς.

Τους είναι πολύ πιο εύκολο να πιστέψουν ακόμη και τα πιο αναληθή, αρνητικά σχόλια, παρά το οποιοδήποτε θετικό.

Αυτό ίσως έχει να κάνει με τα κάθε είδους ψέμματα που έχουν ακούσει κατά καιρούς από άντρες που απλά ήθελαν να… “μπουν στο βpακί τους”, ή με τα γελοία πρότυπα ομορφιάς που μας επιβάλλουν τα social media (και όχι μόνο).

Γιατί ένα αρνητικό σχόλιο θα το θυμάται για πάντα, ενώ εκατομμύρια θετικά θα μπουν από το ένα αυτί και θα βγουν από το άλλο; Γιατί ΠΑΝΤΑ θυμόμαστε τα άσχημα και όχι τα θετικά;

Όπως πολύ σωστά το έθεσε η Carrie Bradshaw: “Γιατί πιστεύουμε μόνο τα αρνητικά σχόλια που εισπράττουμε;

Αν το αναλύσουμε σε βάθος, εν τέλει έχει να κάνει με τις ανασφάλειές μας και με την “ανάγκη” (που μας έχει επιβληθεί) να είμαστε απόλυτα ΤΕΛΕΙΕΣ, την ίδια στιγμή που γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να συμβεί.

Πως γίνεται να είμαστε όμορφες; Έχουμε κυτταρίτιδα, χοντρά μπούτια, στραβή μύτη, μεγάλα αυτιά. Δε γίνεται να είμαι όμορφη επειδή δεν είμαι τέλεια.

Μας συγκρίνουμε με “τέλειες” γυναίκες που το μόνο που έχουν είναι χρόνος και χρήμα ώστε να τρώνε μόνο οργανικά, να γυμνάζονται και να κάνουν πλαστικές. Μας λένε πως αυτές είναι όμορφες και κατ’ επέκταση εμείς είμαστε ο δευτεροκλασάτος συμβιβασμός.

Αν οι άντρες είναι ικανοί να πουν ψέμματα για όλα, γιατί να πιστέψουμε τα κοπλιμέντα τους;
Ίσως σας ακουστεί απίθανο, αλλά οι άντρες πολλές φορές λένε πράγματα που δεν τα εννοούν. Είτε το μάθουμε νωρίς είτε αργότερα, δεν αλλάζει αυτό το γεγονός και μάλιστα, τις περισσότερες φορές, είναι κάτι που επαναλαμβάνουν σε ΟΛΕΣ. Είναι μία αλήθεια που όταν έρθεις αντιμέτωπη μαζί της, δεν μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω. Ό,τι και να σου πει ο άλλος θα νιώθεις ότι είναι ψέμα ή ότι το λέει με απώτερο σκοπό.

Αν η διπλανή μου είναι όμορφη, πως γίνεται να είμαι κι εγώ όμορφη;

Η ομορφιά μιας γυναίκας δε σηματοδοτεί την απουσία της δικής σου.

Όταν βλέπουμε μια γυναίκα με κάποιο είδος ομορφιάς που εμείς δεν διαθέτουμε, πετάμε αμέσως στον κάδο τα δικά μας προτερήματα και ζηλεύουμε τα δικά της. Δε θα ήταν προτιμότερο η ομορφιά της να μας θυμίσει τη δική μας;

Αν έχω ελαττώματα, δε γίνεται να είμαι όμορφη.
Από πότε ένα “ελάττωμα” κατέστρεψε ένα πλάσμα; Πότε ένα στραβό δάχτυλο καθόρισε ένα ολόκληρο σώμα; Γιατί δίνουμε τόση έμφαση στις “αδυναμίες” μας; Αυτές οι “αδυναμίες” είναι που μας ξεχωρίζουν και καθορίζουν την έκβαση του “πολέμου των όμορφων κλώνων”.

Αν όλες είμαστε όμορφες, τότε τι νόημα έχει η λέξη;
Οι περισσότερες δεν το πιστεύουν, ίσως γιατί έχουν συνηθίσει να ακούνε τους άντρες να χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη για σχεδόν κάθε θηλυκό που εισέρχεται στο οπτικό τους πεδίο. Αντί για το απόλυτο κοπλιμέντο, πλέον έχει γίνει “στάνταρντ ατάκα”…

Credits: Elite Daily

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο