Eπιστήμονες Αποκαλύπτουν πως τα Νεογέννητα Μωρά βλέπουν τους γονείς τους και είναι συναρπαστικό!

Όταν οι περισσότεροι γονείς ακουμπούν πάνω από τη κούνια και χαμογελούν στο νεογέννητο μωρό τους, εκείνο δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα συναισθήματά τους από την έκφραση του προσώπου τους.

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο (Νορβηγία) και το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα (Σουηδία), όπου εμπλέκονται δύο έως τριών ημερών μωρά, έχει δείξει ότι η μέγιστη απόσταση προκειμένου ένα νεογέννητο να διακρίνει αν είστε θυμωμένος ή χαρούμενος, είναι 30 εκατοστά. Εάν η απόσταση αυξηθεί στα 60 εκατοστά και άνω, τότε η εικόνα γίνεται τόσο θαμπή που το μωρό δεν είναι σε θέση να διακρίνει τα συναισθήματα στο πρόσωπό σας.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μαγνητοσκοπημένα βίντεο με εκφράσεις προσώπων που άλλαζαν συνεχώς. Στην αρχή, τα βίντεο παρουσιάστηκαν σε ενήλικες για να σιγουρευτούν ότι είναι εύκολο να αναγνωρίστουν οι εκφράσεις και τα συναισθήματα.

Στη συνέχεια, έδειξαν τα βίντεο στα νεογένητα. Η αντίδρασή τους στις εκφράσεις του προσώπου των ανθρώπων στο βίντεο ήταν μια ένδειξη για το αν μπορούνε να δουν την εικόνα ή όχι. Σε γενικές γραμμές, τα μωρά ανταποκρινόταν τυχαία στις εικόνες πέρα των 30 εκατοστών, αλλά σε μικρότερη απόσταση, ο αριθμός των σωστών απαντήσεων αυξήθηκε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Svein Magnussen, τα νεογνά είναι σε θέση να μιμηθούν τις εκφράσεις του προσώπου των ενηλίκων από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν πραγματικά να καταλάβουν τι σημαίνει μια συγκεκριμένη έκφραση.

Έτσι, εάν θέλετε το μωρό σας να σας καταλάβει, απλά σκύψτε πιο κοντά!

Credits: Bright Side

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο