Δεν υπάρχουν λόγια γι’αυτά που έχουν κάνει αυτές οι γυναίκες

Είστε αρκετά γενναίες για να ακολουθήσετε το πάθος σας;

1. Η Oprah Winfrey rose από την φτώχεια έγινε η πρώτη African-American γυναίκα εκατομμυριούχος. Κυνήγησε και κατέκτησε το αμερικάνικο όνειρο.

2. Το 1967, η Katherine Switzer ήταν η πρώτη γυναίκα που έτρεξε στον Boston Marathon. Πολλοί ήταν εκείνοι που δυσαρεστήθηκαν. Αλλά εκείνη δεν το έβαλε κάτω.

3. Αν και οι περισσότεροι την γνωρίζουμε μέσα από τους ρόλους της σε διάφορες ταινίες, εκείνη χρησιμοποίησε την φήμη της για να βοηθήσει τους ανήμπορους. Η Angelina Jolie και ο ρόλος της σαν UN High Commissioner for Refugees Goodwill Ambassador της επιτρέπει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των προσφύγων.

4. Το 1907, η Maud Wagner ήταν η πρώτηtattoo artist. Και ήταν φοβερή.

5. Το 1918, μερικές από τις πρώτες γυναίκες που μπήκαν στους U.S. Marine Corps.

6. Η “Winnie the Welder” ήταν σκληρή σαν ατσάλι και δούλεψε σε υποβρύχιο το 1943.

7. Αυτές οι γενναίες γυναίκες ήταν ευτυχισμένες που μπόρεσαν να προστατεύσουν την χώρα τους κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

8. Η Ruth Bader Ginsburg είναι η μόνη γυναίκα που υπηρετεί στο U.S. Supreme Court. Επηρεάζει τον νόμο που ισχύει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

9. Η Annette Kellerman συννελήφθει για απρεπή ενδυμασία το 1907. Εδώ ποζάρει με το μαγιό της που την έβαλε σε μία τέτοια διαδικασία. Δεν άφησε τους νόμους να την επηρεάσουν όμως.

10. Δεν θα θέλατε να μπλέξετε ποτέ με αυτήν την γυναίκα samurai (an onna-bugeisha) από το 1800s. Είναι σπάνιες αλλά ξέρουν πώς να μάχονται.

11. Η Mia Farrow είναι ακόμη μία ηθοποιός η οποία χρησιμοποιήσε την φήμη της για να βοηθήσει ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο. Υπηρετεί ως United Nations Children’s Fund Goodwill Ambassador. Μάχεται για τα δικαιώματα των παιδιών σε όλον τον κόσμο.

12. Η Leola N. King, η πρώτη Αμερικανίδα τροχονόμος, το 1918.

13. Η J.K. Rowling είναι μία από τις πιο επιτυχημένες συγγραφείς σε όλον τον κόσμο. Χρησιμοποιεί τον πλούτο της σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

14. Η πρώτη γυναικεία ομάδα μπάσκετ το 1902, δεν είναι αυτό που φαντάζεστε αλλά θα σας εντυπωσιάσουν με τα καλάθια τους.

15. Το 1944, αυτές οι Αμερικανίδες νοσηλεύτριες από την Normandy, στην Γαλλία, ήταν εκείνες που περιέθαλψαν τους στρατιώτες μετά από μάχη.

16. Η Margaret Bourke-White ανέβηκε στο Chrysler Building και τράβηξε φωτογραφία το 1934.

17. Η Lisa Leslie ήταν η πρώτη γυναίκα που έβαλε καλάθι σε ένα WNBA παιχνίδι το 2002. Το 2009, η Lisa η πρώτη παίχτρια με score 6,000 points στην καριέρα της.

18. Η Sonia Gandhi είναι η πρόεδρος στο Indian National Congress και ο αρχηγός της United Progressive Alliance.

19. Η Barbara Walters έχει ένα καθημερινό όνομα — κι αυτό για καλό σκοπό. Έσπασε το γυάλινο φράγμα της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας και ξεκίνησε μία επιτυχημένη καριέρα.

20. Η Amelia Earhart ήταν η πρώτη γυναίκα που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό το 1928. Έκανε μία πτήση για τον γύρο του κόσμου αλλά μυστηριωδώς εξαφανίστηκε.

21. Η Indra Nooyi είναι η CEO της PepsiCo. Κέρδισε τον τίτλο της “World’s Most Powerful Woman”

22. Η Hillary Clinton, ως προηγούμενη Πρώτη Κυρία της Αμερικής και υποψήφια για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι πηγή έμπνευσης για πολλές γυναίκες σε όλον τον κόσμο.

23. Η Bethany Hamilton, μία σέρφερ, ήταν το θύμα μίας τραγικής επίθεσης από καρχαρία. Αν και έχασε το ένα της χέρι, ποτέ δεν το έβαλε κάτω και έτσι έγινε το πρότυπο αγωνίστριας για πάρα πολύ κόσμο.

24. Αν νομίζετε ότι το boxing είναι καθαρά αντρικό άθλημα, γελιέστε! Αυτές οι γυναίκες έδωσαν μάχη σε μία ταράτσα στο Los Angeles το 1933.

25. Σκληρά θηλυκά εργάτες του σιδηροδρόμου, τρώνε τα γεύματα τους το 1943. Ήξεραν πώς να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους χωρίς να έχει σημασία ποιο είναι το κόστος.

26. Η πιλότος Sabiha Gökçen από την Τουρκία με το αεροπλάνο της έγινε η πρώτη μαχόμενη πιλότος το 1937.

27. Μία Μουσουλμάνα γυναίκα προστατεύει μία Εβραία γυναίκα καλύπτοντας το χρυσό αστέρι της στο Σαράγιεβο κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

28. Η Michelle Wie άρχισε να παίζει γκόλφ όταν ήταν ακόμη 4 χρονών και έγινε επαγγελματίας στα 15 της με τρομερά σκορ επιτυχίας.

29. Η Lockheed, γυναίκα μηχανικός φτιάχνει ένα P-38 Lightning το 1944.

30. Αυτόν τον στρατιώτη τον φροντίζει αυτή η γυναίκα από την Ουκρανία μετά την αιχμαλωσία της το 1941.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο