Το Μωρό τους ξαφνικά, ανέβασε Πυρετό. Όταν έβγαλαν τις Καλτσούλες του, έπαθαν το ΣΟΚ της Ζωής τους…

Δεν είναι ασυνήθιστο για μωρά να κλαίνε, και να αναστατώνονται κατά τη διάρκεια της μέρας. Αλλά, όταν το μωρό του Σκοτ Γουόκερ, άρχισε να έχει πυρετό, όσο έτρωγαν μεσημεριανό, τους ανησύχησε. 

Ο Γουόκερ περιέγραψε στο Facebook, ότι η γυναίκα του, η Τζες, έβγαλε της κάλτσες του μωρού για να βοηθήσει να πέσει ο πυρετός, αλλά με αυτό που είδαν, σοκαρίστηκαν.

Μια τρίχα είχε τυλιχτεί γύρω από ένα δάχτυλο του ποδιού, διαπερνώντας το δέρμα του, εμποδίζοντας τη κανονική ροή του αίματος. Η σύζυγός του γρήγορα αφαίρεσε την τρίχα με ένα τσιμπιδάκι και ένα μεγεθυντικό φακό.

Had a small scare this afternoon with Ms. Molly. What happened was new to me, but apparently not totally uncommon, so I…

Posted by Scott Walker on Thursday, January 21, 2016

Αυτό που συνέβη στη μικρή Μόλυ είναι γνωστό ως σύνδρομο αιμοστατικής περίδεσης τρίχας, που συνήθως συμβαίνει σε μωρά μικρότερα των 4 μηνών, και συνήθως εντοπίζεται γύρω από ένα δάχτυλο χεριού ή ποδιού.

Το σύνδρομο είναι σπάνιο, αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Οι γιατροί προειδοποιούν ειδικά τους νέους γονείς, αν χάνουν μαλλιά σε συχνή βάση, πρέπει να ελέγχουν τακτικά τα μωρά τους για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν τρίχες που έχουν τυλιχτεί γύρω από τα δάχτυλα.

Συχνά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Υπερβολικό κλάμα που δε σταματά
  • Ερυθρότητα και οίδημα γύρω από την πάσχουσα περιοχή
  • Πυρετός

Σε σοβαρές καταστάσεις, μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη ή νέκρωση του ιστού.

Οι γιατροί προειδοποιούν, ότι μπορεί να αποφευχθεί αν αλλάζετε τακτικά τα ρούχα των μωρών και δίνετε σημασία στα χέρια και τα πόδια, όταν τα κάνετε μπάνιο.

Αν παρατηρήσετε κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας.

Μοιραστείτε αυτή την ιατρική συμβουλή με τους φίλους σας που έχουν παιδιά.

Credit: liftbump.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο