ΑΥΤΗ είναι η Σωστή Στάση Ύπνου κατά τη διάρκεια της Εγκυμοσύνης!

Συμβαίνουν πολλά εκπληκτικά πράγματα όταν είσαι έγκυος. Το δέρμα σου λάμπει, η περίοδος σταματάει και όλοι είναι από πίσω σου για ότι χρειαστείς. Εσύ απλά πρέπει να το απολαύσεις.  Βέβαια, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι όλα ρόδινα σε μια εγκυμοσύνη και το χειρότερο από όλα είναι ο ύπνος. 

Πονάει η πλάτη, τα όνειρα είναι παράξενα και είναι όλα τόσο πιεσμένα από το μωρό που σηκώνεσαι κάθε 20 λεπτά για τουαλέτα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που κοιμάστε.

Μπορεί να σας άρεσε να κοιμάστε ανάσκελα παλιά, αλλά τώρα πια δεν γίνεται… Κάτι τέτοιο θα κάνει τους πόνους της μέση ακόμα χειρότερους, θα δυσκολέψει την αναπνοή, θα προκαλέσει αιμορροΐδες και χαμηλή πίεση, που σημαίνει πως λιγότερο αίμα θα πηγαίνει από την καρδιά σας προς το μωρό.

Όσο μεγαλώνει η κοιλιά, θα είναι επίσης και πολύ δύσκολο να κοιμηθείτε μπρούμυτα. Όσο μεγαλύτερη, τόσο πιο πολύ πίεση θα ασκείται στο στή8ος και τη μήτρα σας.

Οπότε ποια είναι η καλύτερη στάση;

Η καλύτερη στάση είναι αυτή που βλέπετε στην εικόνα. Τα γόνατα είναι λυγισμένα και το σώμα γέρνει προς την αριστερή πλευρά. Για περισσότερη ανακούφιση, μπορείτε να βάλετε και ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας. Έτσι θα είστε πιο άνετα και πιο σταθερή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τι κάνει αυτή η στάση για σας και το παιδί σας. 

Με αυτή τη στάση θα μειωθούν οι πόνοι της μέσης λόγω της καλύτερης στάσης της σπονδυλικής. Το να κοιμάστε προς τα αριστερά είναι επίσης σημαντικό. Το συκώτι είναι από τη δεξιά πλευρά και μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία και ενοχλήσεις εάν κοιμάστε πάνω του. Επίσης, έτσι είναι πιο εύκολο να μεταφερθεί το αίμα και τα θρεπτικά συστατικά προς τον πλακούντα και το μωρό.

Βέβαια το να κοιμηθείτε και λίγο προς τα δεξιά δεν πειράζει, αρκεί να μην το παρακάνετε.

Credit: diply.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο