8 Μύθοι για την Εγκυμοσύνη που Αποδείχθηκαν 100% Αληθινοί. Δείτε πότε Γεννιέται άσχημο ένα Μωρό!

Από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, η μέλλουσα μητέρα να αρχίζει να πιστεύει σε προκαταλήψεις: να μη κουρευτεί, να μην αγοράσει ρούχα, να μη πλέξει. Αλλά σε κάποιες προκαταλήψεις κρύβονται ορθολογικές αιτίες.

Ετοιμάσαμε για εσάς μια συλλογή από πεποιθήσεις για την εγκυμοσύνη, που είναι χωρίς επιστημονική αιτιολόγηση.

1. Αν χαϊδέψετε μια γάτα, το παιδί θα έχει πολλούς εχθρούς

Ένας εχθρός που απειλεί πραγματικά το παιδί είναι η τοξοπλάσμωση, στην οποία η γάτα είναι φορέας, μέσω των κοπράνων της. Έτσι αν ακολουθείτε τις απαραίτητες προφυλάξεις υγιεινής κατά τον καθαρισμό της αμμολεκάνης της γάτας, θα αποφύγετε την μόλυνση του εμβρύου.

2. Αν κάθεστε στο κατώφλι, το παιδί θα παρασυρθεί από τα κακά πνεύματα

Στο κατώφλι και οπουδήποτε όπου κάνει ρεύμα, οι έγκυες δεν θα πρέπει να κάθονται. Το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να αποδυναμωθεί, και η υγεία της μέλλουσας μητέρας δεν πρέπει να τίθεται σε παραμικρό κίνδυνο.

3. Αν υπάρχουν κόκκινα φρούτα, το παιδί θα είναι ροδαλό.

Όλα τα κόκκινα μούρα και φρούτα είναι ισχυρά αλλεργιογόνα, αλλά η κατανάλωση τους κατά την εγκυμοσύνη ποικίλλει. Η Δυτική ιατρική υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να καταναλώνονται και οι γιατροί της Ανατολής πιστεύουν το αντίθετο.

4. Αν βλέπετε κάτι τρομακτικό, το παιδί θα γεννηθεί άσχημο

Αποτελεί γεγονός ότι στις ταινίες τρόμου έχει προστεθεί μια ειδική ρήτρα για τις έγκυες γυναίκες. Οι ορμονικές αλλαγές κάνει τις γυναίκες πολύ ευαίσθητες, και το υπερβολικό στρες μπορεί να προκαλέσει διακοπή της ροής του αίματος. Έτσι είναι καλύτερα να αφήσετε τις ταινίες τρόμου για αργότερα.

5. Αν κάθεστε σταυροπόδι, το παιδί μπορεί να γεννηθεί με στραβά πόδια.

Η θέση των ποδιών παρεμποδίζει τη ροή του αίματος και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης κιρσών, και κατά την εγκυμοσύνη θα πρέπει να ξεχάσετε το σταυροπόδι και να προτιμήσετε πιο ασφαλείς στάσεις.

6. Αν κοιμάστε ανάσκελα, το παιδί μπορεί να πνιγεί.

Όταν κοιμάστε ανάσκελα, ειδικά στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης, υπάρχει κίνδυνος το έμβρυο να πιέζει μητέρα την άνω κοίλη φλέβα της μητέρας. Σε αυτή την στάση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αισθάνεστε αδυναμία, έλλειψη αέρα και ζάλη. Και το μωρό μπορεί να πάθει υποξία.

7. Αν απλώνετε τα ρούχα, το μωρό θα τυλιχτεί στον ομφάλιο λώρο

Το πρόβλημα δεν είναι το άπλωμα των ρούχων, αλλά το σήκωμα βάρους και με τα δύο χέρια. Αν το κάνετε για πολύ καιρό, τίποτα τρομερό θα συμβεί, αλλά το σήκωμα βάρους για μεγάλο διάστημα, επιβαρύνει τη μήτρα, που είναι επιβλαβές ακόμη και επικίνδυνο για την εγκυμοσύνη.

8. Δεν πρέπει να κάνετε μπάνιο – η δύναμη του παιδιού θα ξεπλυθεί

Το καυτό μπάνιο, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια, μπορεί να προκαλέσει αποβολή. Αλλά μπορείτε να κάνετε ζεστό μπάνιο χωρίς φόβο.

Αγόρι ή κορίτσι;

Λένε ότι αν η κοιλιά μιας εγκύου είναι αιχμηρή, τότε θα κάνει αγόρι, ενώ αν είναι στρογγυλή θα κάνει κορίτσι. Όμως το σχήμα της κοιλιάς επηρεάζεται μόνο από τη θέση των μυών και των οργάνων, έτσι αυτό είναι μύθος, όπως και άλλοι τρόποι προσδιορισμού του φύλου. Ο πιο σίγουρος τρόπος είναι ο υπέρηχος.

Credit: Adme

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο