7 Λόγοι που Δεν πρέπει ΠΟΤΕ να Δημοσιεύετε Φωτογραφίες των Παιδιών σας στα Social Media

Στην εποχή των κοινωνικών δικτύων, πολλοί άνθρωποι βιώνουν την ακαταμάχητη επιθυμία να δημοσιεύουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο, για να δείξουν πόσο χαριτωμένο και έξυπνο είναι και πόσο υπερήφανοι αισθάνονται ως γονείς. Αλλά πολύ λίγοι σκέφτονται το πως αυτή η φαινομενικά ακίνδυνη δραστηριότητα θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι επικίνδυνη για την οικογένειά τους…

Για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να μοιραστούμε την ακόλουθη λίστα μέτρων τα οποία, αν και μπορεί να φαίνονται υπερβολικά, θα μπορούσαν, ωστόσο, να σας βοηθήσουν να αποφύγετε περιττούς κινδύνους όσον αφορά τα παιδιά σας.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στόχος μας δεν είναι να τροφοδοτήσουμε την παράνοιά σας ή να σας δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι δεν πρέπει ποτέ να δείξετε τα παιδιά σας στον έξω κόσμο. Απλά υποδηλώνουμε ότι πρέπει να προσπαθείτε να μείνετε μέσα σε λογικά όρια όσον αφορά την online συμπεριφορά.

Όταν δημοσιεύετε φωτογραφίες, μην κοινοποιείτε την τοποθεσία σας

Είτε πρόκειται για το σχολείο τους, το γυμναστήριο ή μια κοινωνική ομάδα που παρακολουθούν, δεν είναι καλή ιδέα να δημοσιεύετε πληροφορίες σχετικά με το που βρίσκεται το παιδί σας και τι κάνει εκεί. Κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για τους δικούς του σκοπούς.

Μην ανεβάζετε φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τα χόμπι ή τις δραστηριότητες του παιδιού σας

Αν κάποιος μαθαίνει τα χόμπι του παιδιού σας, τότε γίνεται πιο εύκολο να τα ξεγελάσει και να τα δελεάσει σε μια επικίνδυνη κατάσταση.

Διαγράψτε τις εικόνες που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τα επίσημα στοιχεία του παιδιού σας

Μπορεί να σας ακούγετε αυτονόητο, αλλά όλοι έχουμε δει ανθρώπους στο διαδίκτυο να δημοσιεύουν σημαντικά έγγραφα, τα οποία επίσης συνοδεύονται από μία φωτογραφία. Στην περίπτωση ενός παιδιού, η επίσημη ονομασία τους μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να ανακαλύψουν που ζουν ή σπουδάζουν.

Μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας δίπλα σε αυτοκίνητο

Αυτό είναι περισσότερο για την ασφάλεια των γονέων. Εκτός από το ότι προσφέρουν σε δυνητικούς εγκληματίες πληροφορίες σχετικά με τα περουσιακά τους στοιχεία, μπορεί να μπλέξετε άσχημα. Για παράδειγμα, οι γονείς στην παραπάνω εικόνα κατέληξαν τελικά πίσω από τα κάγκελα όταν δημοσίευσαν αυτή την εικόνα online.

Ποτέ μην δημοσιεύετε εικόνες όπου τα παιδιά σας είναι ελαφρά ντυμένα, όσο χαριτωμένα ή αθώα μπορεί να είναι

Ίσως για εσάς και την οικογένειά σας, φωτογραφίες σαν αυτή να σας φαίνονται αστείες και χαριτωμένες, αλλά δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως άλλοι – με ορισμένες ψυχικές ασθένειες – θα μπορούσε να τις δουν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες που θα μπορούσε μια ημέρα να κάνει τα παιδιά σας να νιώσουν αμήχανα

Σε πολλά οικογενειακά άλμπουμ φωτογραφιών υπάρχουν πλάνα που μπορεί μια μέρα να κάνουν τα παιδιά σας να νιώσουν αμήχανα. Πρέπει κατανοήσουμε πως στην εποχή του διαδικτυακού bullying, τέτοιες φωτογραφίες μπορεί να είναι επικίνδυνες.

Αποφύγετε τη δημοσίευση φωτογραφιών του παιδιού σας μαζί με άλλα παιδιά

Πριν από τη δημοσίευση μίας σχολικής φωτογραφίας του παιδιού σας μαζί με τους συμμαθητές του, αξίζει να αναλογιστούμε αν οι γονείς των άλλων παιδιών θα ήταν εντάξει με αυτό.

Να θυμάστε πάντα ότι όταν δημοσιεύετε φωτογραφίες του παιδιού σας στα κοινωνικά δίκτυα – ακόμα κι αν είναι ορατές μόνο ανάμεσα σε εσάς και τους φίλους σας – θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν ανήκει πλέον μόνο σε εσάς και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από όποιον μπορεί να την δει, για τους τους δικούς του σκοπούς. Να είστε προσεκτικοί και πάντα να σκέφτεστε την ασφάλεια των παιδιών σας.

Credits: Bright Side

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο