20 πράγματα που δε θα σκεφτόσουν να πάρεις μαζί σου στο νοσοκομείο (αλλά θα πρεπε)

Αν πρόκειται να γεννήσετε σύντομα, το πιο πιθανό είναι ότι έχετε ήδη μια τσάντα με τα απαραίτητα έτοιμη: οδοντόβουρτσα, μαξιλάρι, φαρδιά ρούχα, ρούχα για να φοράει το μωρό, κλπ.

Όμως η λίστα δεν θα έπρεπε να σταματά εδώ – η γέννηση ενός παιδιού είναι από τις πιο μεγαλειώδεις στιγμές στη ζωή μας, οπότε μη διστάσετε να πάρετε μαζί σας οτιδήποτε θα σας κάνει να αισθάνεστε άνετα κατά τη διάρκεια της ζωής σας στο νοσοκομείο (όσο γίνεται, τουλάχιστον).

Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, να μερικά πράγματα που δε θα σκεφτόσασταν, αλλά μπορεί να θέλετε να τα στριμώξετε στην τσάντα για το νοσοκομείο, έτσι ώστε να είστε έτοιμες όταν θα έρθουν τα πρώτα σημάδια της γέννας.

Μαντηλάκια για το πρόσωπο
Για κάποιο λόγο, το ότι βρίσκομαι σε νοσοκομείο με κάνει να θέλω να πλύνω το πρόσωπό μου, αλλά το ότι ένα μωρό έχει μόλις βγει από μέσα μου με κάνει να μη θέλω να σηκωθώ για το κάνω. Τα μαντηλάκια θα σας βολέψουν, γιατί θα σας βοηθήσουν να πλυθείτε χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείτε.

Ξηρό σαμπουάν
Κυρίες μου, αν αυτό το προϊόν δεν βρίσκεται στο οπλοστάσιό σας ακόμη, τότε θα πρέπει να το σκεφτείτε σοβαρά να το προσθέσετε μετά τη γέννα (ξέρετε, όταν τα ντους γίνονται όλο και πιο σπάνια), αλλά οπωσδήποτε, πάρτε το μαζί σας στο νοσοκομείο για φρεσκάρετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα πλύνετε στην πραγματικότητα.

Μια πετσέτα
Οι πετσέτες του νοσοκομείο είναι ακριβώς όπως φαντάζεστε: μικρές και προκαλούν φαγούρα. Μια δικιά σας πετσέτα από το σπίτι θα κάνει το πρώτο μπάνιο μετά τη γέννα λίγο πιο άνετο.

Ένα ζευγάρι πλαστικές σαγιονάρες
Όλοι λένε να πάρεις μαζί σου παντόφλες, αλλά εγώ είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα τις σαγιονάρες μου. Φοριούνται εύκολα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και στο μπάνιο (αν σας αηδιάζει).

Ένα καλό πιστολάκι
Πολλά νοσοκομεία διαθέτουν πιστολάκι, αλλά αυτά τα κούτσικα πραγματάκια δεν κάνουν τίποτα στις ατίθασες μπούκλες μου. Θέλω κάτι με περισσότερη ισχύ.

Χαρτί υγείας
Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό, αλλά τα νοσοκομεία δεν είναι και πολύ φημισμένα για τις επιλογές τους σε χαρτί υγείας, και αφού τα ιδιαίτερα σας σημεία μπορεί να είναι λίγο πιο ευαίσθητα, δεν πειράζει να φέρετε μαζί σας το δικό σας ρολό.

Φορτιστή κινητού
Σοβαρά τώρα, μην ξεχάσετε το φορτιστή σας!

Ένα καλώδιο επέκτασης
Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα την τελευταία φορά που ήμουν σε νοσοκομείο, ήταν ότι όταν φόρτιζε το κινητό μου, δεν το έφτανα απ’ το κρεβάτι. Πάρτε μαζί σας μια επέκταση και θα αποφύγετε τέτοιες ενοχλήσεις.

Φαρδιά εσώρουχα
Το νοσοκομείο λογικά θα σας δώσει μερικά χαριτωμένα δικτυωτά εσώρουχα για να συγκρατούν τις τεράστιες σερβιέτες λοχείας. Πιάστε και βάλτε στην τσάντα σας φαρδιά εσώρουχα, γιατί μπορεί να τα προτιμήσετε!

Πάνες για ενήλικες
Ναι, πάνες για ενήλικες. Δώστε βάση σ’ αυτό. Τα δικτυωτά εσώρουχα και οι σερβιέτες λοχείας σε συνδυασμό κάνουν μια πάνα για ενήλικες στην ουσία – μόνο που δεν κάθονται μαζί καλά (και είναι ενοχλητικό). Οπότε, μπορείτε να πάρετε μερικές πάνες για να περάσετε τις πρώτες (εμ, ακατάστατες) μέρες.

Λιποζάν
Τα νοσοκομεία σου ρουφάν την υγρασία απ’ τα χείλια με το που μπαίνεις – ειδικά αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τεχνικές Lamaze.

Ωτοασπίδες ή μάσκα ύπνου
Δυσκολεύομαι πολύ να κοιμηθώ στα νοσοκομεία εξαιτίας των θορύβων και των φώτων έξω από το δωμάτιο. Με ένα ζευγάρι ωτοασπίδες ή μια μάσκα ύπνου θα σας εξασφαλίσουν όσο ύπνο χρειάζεστε ανάμεσα στα ξυπνήματα για το καινούριο σας μωρό.

Επιπλέον χρήματα/ψιλά
Λογικά εσείς ή ο σύντροφός σας θα θελήσετε να φάτε κάτι (ή να αποφύγετε το φαγητό του νοσοκομείου) όταν το κυλικείο θα είναι κλειστό. Ο αυτόματος πωλητής είναι λύση μόνο αν έχετε ψιλά στο χέρι.

Φυλλάδια από ντελιβεράδικα της περιοχής
Κάντε την έρευνά σας πριν έρθει η ώρα και αναζητείστε κάποια μέρη που να κάνουν ντιλίβερι στο νοσοκομείο. Αν δε σας κάνει το φαγητό του νοσοκομείου, ένα-δυο φυλλάδια θα σας σώσουν.

Κάλτσες για το μωρό
Από την εμπειρία μου, τα νοσοκομεία πάντα δίνουν κάλτσες για τα μωρά, αλλά ποτέ δεν στέκονταν στα μικρά τους ποδαράκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εξτρά ζευγάρι κάλτσες σαν γαντάκια σε περίπτωση που το μωρό σας ξύνεται με τα νύχια του.

Το βιβλίο του μωρού σας
Αν δεν το πάρετε μαζί σας, πάλι  θα κρατήσετε τα πρώτα σημάδια από τα χεράκια και τα ποδαράκια του μωρού σας. Αν το πάρετε όμως, οι νοσοκόμες ευχαρίστως θα βάλουν τα αποτυπώματα στο βιβλίο σας.

Μωρουδιακά ρούχα σε διάφορα μεγέθη
Κανείς δεν ξέρει πόσο θα ζυγίζει το μωρό σας, οπότε φροντίστε να πάρετε ρουχαλάκια σε διάφορα μεγέθη. Αν πάρετε μαζί σας μόνο ρούχα για νεογέννητα και τελικά το μωρό σας ζυγίζει παραπάνω, τότε το γλυκό φορμάκι που διαλέξατε δε θα του κάνει.

Μια εξτρά τσάντα
Θα φύγετε από το νοσοκομείο με περισσότερα πράγματα απ’ όσα φέρετε, εγγυημένα. Πάρτε μαζί σας μια τσάντα παραπάνω για όλα τα καλούδια που θα γεμίσετε όσο είστε στο νοσοκομείο. Ο σύντροφός σας, ή οποιοσδήποτε αναλάβει το μάζεμα, θα με ευχαριστεί γι’ αυτό.

Ένα «Μην ενοχλείτε»
Κάποιος πρόσφατα μου ανέφερε ότι έφτιαξε το δικό του σήμα «Μην ενοχλείτε» α λα Pinterest, και δεν το πιστεύω ότι δεν το είχα σκεφτεί κι εγώ! Τι τέλεια ιδέα! Δεν ξέρω κατά πόσο το προσωπικό του νοσοκομείου θα το σεβαστεί, αλλά σίγουρα αξίζει αν όλα πάνε καλά μετά τον τοκετό.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο