18 Πολύτιμα Μαθήματα Ζωής που ΟΛΟΙ οι Γονείς Πρέπει να Πάρουμε από τα Παιδιά μας

Αχ και να μπορούσαμε να γίνουμε και πάλι παιδιά! Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αλλά μπορούμε να διατηρήσουμε την ανέμελη παιδικότητα και να ανακαλύψουμε ξανά τον κόσμο μας.

Αν διδαχθούμε πράγματα από τα παιδιά, ο κόσμος μας θα γίνει αισθητά καλύτερος. Τι κάνουν τα παιδιά, που οι ενήλικες έχουν ξεχάσει ή δε θέλουν πια να κάνουν;

Τρέχουν

Τα παιδιά μας υπενθυμίζουν ότι το τρέξιμο δε γίνεται για χάρη της γυμναστικής, αλλά από απλή χαρά όπως «Πόσο γρήγορα μπορώ και τρέχω!»

Μυρίζουν λουλούδια

Σπάνια βρίσκουμε χρόνο να μυρίσουμε λουλούδια. Αλλά τα παιδιά πάντα βρίσκουν χρόνο να φυσήξουν ανεμώνες.

Έχουν φαντασία

Ένα παιδί μπορεί να φαντάζεται ότι πηδάει πάνω από ποτάμια λάβας, ακόμα και αν απλά πηδάει από καναπέ σε καναπέ. Οι περισσότεροι ενήλικες έχουν χάσει τη φαντασία και την αθωότητά τους.

Αγαπούν τα ζώα

Τα παιδιά λατρεύουν τα ζώα. Το ίδιο και εσείς, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε ένα βιβλίο για ζώα, πήγατε σε ζωολογικό κήπο ή ταΐσατε ένα αδέσποτο ζώο που έχει ανάγκη;

Ζωγραφίζουν

Η ζωγραφική είναι ένας τρόπος χαλάρωσης μετά από μια κουραστική μέρα. Τα παιδιά έχουν λιγότερες έγνοιες, αλλά είναι έτοιμα να ζωγραφίσουν ανά πάσα στιγμή τους τοίχους.

Χοροπηδάνε στο κρεβάτι

Το κρεβάτι για τα παιδιά χρειάζεται κατά πρώτο λόγο για να χοροπηδάνε και μετά ακολουθεί ο ύπνος. Και στους ενήλικες καμιά φορά χρειάζεται να ξεχάσουν τους κανόνες ασφαλείας και να αφεθούν λιγάκι.

Χαλαρώνουν στη παραλία

Χτίζουν κάστρα στην άμμο, θάβονται και κυνηγάνε τα κύματα. Δεν είναι καλύτερα από μια απλή ηλιοθεραπεία;

Δε φοβούνται τα έντομα

Οι ενήλικες θεωρούν τα έντομα αηδιαστικά. Αλλά στην πραγματικότητα είναι τα πιο φοβερά πλάσματα στη Γη. Και τα παιδιά τα θαυμάζουν γι’ αυτό.

Διαβάζουν βιβλία

Τα παιδιά λατρεύουν να διαβάζουν πολλές φορές το ίδιο βιβλίο και εντυπωσιάζονται κάθε φορά που το διαβάζουν. Αν είχαν και οι ενήλικες τον ίδιο ενθουσιασμό…

Παίζουν

Για τα παιδιά όλη τους η ζωή είναι ένα παιχνίδι. Ακόμα και όταν δεν έχουν κοντά τους παιχνίδια, χρησιμοποιούν τη φαντασία τους για να εφεύρουν κάποιο δικό τους παιχνίδι.

Χαίρονται με τα γενέθλιά τους

Πολλοί ενήλικες καταθλίβονται όταν πλησιάζουν τα γενέθλιά τους, αλλά όταν παιδιά ήταν η καλύτερη στιγμή της χρονιάς! Τι έχει αλλάξει;

Φυσάνε μπουρμπουλήθρες

Δε χρειάζεται καν να εξηγήσουμε πόσο φοβερές είναι!

Τους αρέσει να πετάνε

Οι περισσότεροι ενήλικες φοβούνται τις πτήσεις με αεροπλάνο. Αλλά τα παιδιά πάντα θα μας υπενθυμίζουν πόσο φοβερή εμπειρία είναι να πετάμε στον ουρανό σαν τα πουλιά!

Κάνουν ερωτήσεις

Τα παιδιά κάνουν ερωτήσεις για να μάθουν τα κρυμμένα μυστήρια του κόσμου μας. Γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος;

Τρώνε παγωτό

Τα παιδιά τρώνε παγωτό με τη ψυχή τους, ακόμα και αν λερωθούν παντού.

Διασκεδάζουν μόνα τους

Τα παιδιά δε χρειάζονται καν διασκέδαση. Διασκεδάζουν με ένα παιχνίδι, με ένα βιβλίο, με κινούμενα σχέδια ή με ένα ποδήλατο. Τα παιδιά πάντα βρίσκουν ένα τρόπο για διασκεδάσουν.

Γνωρίζουν εύκολα νέα άτομα

Όταν τα παιδιά πάνε κατασκήνωση, σε νέο νηπιαγωγείο ή σχολείο, αμέσως κάνουν νέους φίλους. Όταν μεγαλώνουμε χάνουμε αυτή τη δυνατότητα και φοβόμαστε να κάνουμε νέες φιλίες. Δεν είναι κρίμα όμως;

Credit: Adme

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο