16 Πολύτιμες Συμβουλές που θα βοηθήσουν τους Γονείς να προετοιμάσουν Σωστά τα Παιδιά τους για τη Νέα Σχολική Χρονιά

H σχολική χρονιά είναι μια δοκιμασία όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για τους γονείς τους.

Αποφασίσαμε να διαπιστώσουμε κατά πόσον είναι δυνατόν να διευκολύνουμε αυτή την περίοδο, και συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα κόλπα, που μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε και από σήμερα.

Στο τέλος, θα σας δείξουμε πώς να κάνετε τη διαδικασία της μάθησης, πιο γλυκιά.

1. Οργανώστε τον χώρο μελέτης στο σπίτι

Μετά την απόκτηση του απαραίτητου γραφείου, είναι σημαντικό να το οργανώσετε όλα τα πράγματα, έτσι ώστε να μην επικρατεί χάος και όλα τα στοιχεία να είναι ορατά και προσβάσιμα στο παιδί. Δείτε σε αυτό το άρθρο πως να χρησιμοποιείτε διάτρητες πλακέτες για να οργανώσετε τα είδη γραφείου.

2. Σημειώστε τα τετράδια

Για να βρίσκετε εύκολα και γρήγορα το σωστό τετράδιο, ακόμα και όταν δεν βλέπετε τον τίτλο του (για παράδειγμα, όταν είναι μέσα σε τσάντα ή στο ράφι), μπορείτε να επισημάνετε κάθε τετράδιο με χρωματιστή ταινία. Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να βάψετε στο ίδιο χρώμα, τα ανώτερα τμήματα των φύλλων.

3. Ειδικό καλάθι για τα σχολικά γεύματα

Αν τα παιδιά σας παίρνουν φαγητό για το σχολείο από το σπίτι, τότε τα γεύματα χρειάζονται αρκετό χρόνο προετοιμασίας από τους γονείς. Αφιερώστε ένα καλάθι αποκλειστικά για να προσθέτετε προϊόντα που προορίζονται για σχολικά γεύματα.

4. Τα έγγραφα για τους γονείς να φυλάσσονται σε ένα μέρος

Τα παιδιά συχνά θυμούνται έγγραφα για τους γονείς την πιο ακατάλληλη στιγμή. Για να βρείτε ένα έγγραφο που χρειάζεται υπογραφή ή συμπλήρωση στοιχείων, φτιάξτε ειδικά ντοσιέ ή χώρους αποθήκευσης.

Εξηγήστε ότι όλα τα έγγραφα που χρειάζονται γονική συμμετοχή, πρέπει να τα βάζουν εκεί.

5. Εκ των προτέρων ετοιμάστε σετ ρούχων

Για να αποφύγετε να ψάχνετε τι θα φορέσει το παιδί ή πιθανό σιδέρωμα, μπορείτε να ετοιμάσετε εκ των προτέρων το σετ ρούχων για τις επόμενες μέρες.

6. Προετοιμάστε το παιδί να ξέρει να χειρίζεται τα ρούχα του

Αν το παιδί σας πρόκειται να πάει σχολείο για πρώτη φορά, βεβαιωθείτε ότι το παιδί είναι σε θέση να αντιμετωπίσει όλα τα κουμπώματα και τα φερμουάρ στα ρούχα του.

Αυτό θα του φανεί χρήσιμο σε στιγμές που χρειαστεί να πάει τουαλέτα ή κατά το μάθημα γυμναστικής.

7. Φωτογραφήστε σετ πραγμάτων ώστε τα παιδιά να μάθουν να είναι ανεξάρτητα

Εκ των προτέρων φωτογραφήστε σετ πραγμάτων, π.χ. σετ ζωγραφικής ή ρούχα μπαλέτου, που πρέπει να έχει μαζί του το παιδί σε διάφορες δραστηριότητες. Με αυτές τις φωτογραφίες, το παιδί μπορεί να τα μαζεύει μόνο του χωρίς άγχος.

8. Προμηθευτείτε ένα ξυπνητήρι που θα κάνει το πρωινό ξύπνημα πιο διασκεδαστικό

Το πρωινό ξύπνημα δε χρειάζεται να ξεκινάει με κακή διάθεση. Για παράδειγμα αυτό το ξυπνητήρι που πρέπει να το κυνηγήσετε όταν χτυπάει, θα κάνει το ξύπνημα πιο διασκεδαστικό.

9. Ετοιμάστε μια λίστα με εργασίες για κάθε μέρα

Για να μη ξεχνάει το παιδί τις καθημερινές του υποχρεώσεις, μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα με δραστηριότητες και εργασίες που πρέπει να κάνει καθημερινά.

10. Ετοιμάστε ένα γλυκό κίνητρο για να διαβάζει βαρετά κείμενα

Μερικές φορές τα παιδιά πρέπει να διαβάσουν κείμενα, τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν και ενήλικες να αποκοιμηθούν. Για να παρακινήσετε το παιδί να διαβάσει μια παράγραφο μέχρι τέλους, τοποθετήστε καραμέλες στη σελίδα, που μπορεί να φάει όταν φτάσει μέχρι ένα ορισμένο μέρος της σελίδας.

11. Φτιάξτε έναν πίνακα με επιτεύγματα του παιδιού

Αυτός ο πίνακας με φωτογραφίες πριν και μετά την επίτευξη ενός στόχου, αποτελούν απόδειξη της προσπάθειας που καταβάλλει το παιδί κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

12. Οργανώστε το μπάνιο

Ένα παιδί που μόλις ξύπνησε θα δυσκολευτεί να περιποιηθεί τον εαυτό του. Έχοντας όμως ένα τέτοιο οργανωμένο καλάθι, θα το βοηθήσει να κάνει βήμα βήμα όλα όσα χρειάζονται.

13. Φτιάξτε ένα φορητό «σταθμό» για εργασίες στο σπίτι

Αυτό το κόλπο είναι σημαντικό για οικογένειες που ζουν σε μικρά διαμερίσματα, όπου δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος για μελέτη. Για να μην είναι τα στυλό και τα τετράδια διάσπαρτα στο τραπέζι, μπορείτε να φτιάξετε έναν κινητό καροτσάκι.

14. Μην ξεχνάτε τα σκουπίδια

Μη ξεχάσετε να βάλετε κοντά στο γραφείο του παιδιού ένα καλάθι αχρήστων.

15. Φτιάξτε ένα μέρος για λίγη απομόνωση

Για να κάνει το παιδί ένα διάλειμμα από τη φασαρία του σχολείου και τον φόρτο εργασιών, φτιάξτε μια τέτοια γωνία, στην οποία θα μπορεί να απομονωθεί για λίγο. Αυτά τα σπιτάκια-σκηνές είναι ιδανικά για διάβασμα.

16. Σημειώστε τα πράγματα του παιδιού

Για να μη χάνει τα πράγματά του το παιδί και να ξέρει ποια είναι τα δικά του και ποια των συμμαθητών του, μπορείτε να τα σημειώσετε κολλώντας πάνω τους μικρά χαριτωμένα αυτοκόλλητα.

Μπόνους: Πως να κάνετε τη σχολική ζωή πιο γλυκιά

Μπορείτε να μετατρέψετε τις κηρομπογιές των παιδιών έργα ζαχαροπλαστικής τέχνης. Αυτό θα απαιτήσει να λιώσετε τις κηρομπογιές και να γεμίσετε καλούπια σιλικόνης.

Έτσι μπορούν να αποκτήσουν σχήμα γλυκών, κέικ, ντόνατς και σοκολάτες!

Credit: Adme

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο