16 Μητέρες Μοιράζονται τις ‘Τέλειες Ατέλειές’ τους σε μια Εκπληκτική Φωτογράφηση

Η φωτογράφος Neely Ker-Fox ξέρει από πρώτο χέρι ότι πολλές νέες μητέρες έχουν προβλήματα με την αντίληψη του σώματός τους μετά τον γέννα.

Πρόσφατα είχε γεννήσει το δεύτερο παιδί της και είχε ραγάδες, περιττό βάρος, αλλά και προβλήματα στη πλάτη της και χρειαζόταν φυσιοθεραπεία. Πλέον δεν αναγνώριζε το σώμα της. Έτσι, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια φωτογράφηση που θα έριχνε φως σε αυτή μοναδική εμπειρία για τις γυναίκες, και θα αναδείκνυε μια ιδιαίτερη ομορφιά – την ομορφιά της μητρότητας.

Έγραψε σε ένα blog post σχετικά με τους στόχους σας και τις ελπίδες της για το έργο της και το δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια και έλαβε μηνύματα από περίπου 30 γυναίκες, 16 από τις οποίες ήταν σε θέση να λάβουν μέρος σε φωτογραφήσεις στο στούντιό της.

Για να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες να αισθανθούν άνετα στη φωτογράφηση, η φωτογράφος έβγαλε κάποιες πρώτες φωτογραφίες από τον εαυτό της με το μικρό της γιο πρώτα. “Ήθελα να ξέρω πως αυτές οι γυναίκες θα αισθάνονται από την άλλη πλευρά της φωτογραφικής μηχανής μου”, είπε. “Ένιωσα ότι δεν μπορούσα να καταλάβω πραγματικά την αίσθηση όταν ξεγυμνώνεσαι σε μια τέτοια ευάλωτη θέση, χωρίς η ίδια να σταθώ στη θέση τους.”

Έρρικα: «Κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ένιωθα όμορφη. Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εμπειρία».

Ρόζλιν: «Είμαι απολύτως ευτυχισμένη, που έγινα μέλος αυτού του σημαντικού έργου, και είμαι χαρούμενη που οι κόρες μου το ζήσανε αυτό».

Άσλεϋ: «Όταν ήμουν έγκυος, ήμουν σίγουρη ότι θα επανέλθω μετά τη γέννα στην προηγούμενη μου σωματική κατάσταση χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο. Αλλά παραβλέποντας αυτό, ζω μια γεμάτη ζωή. Έχω ένα υπέροχο παιδί, που η αγάπη του γεμίζει τη καρδιά μου. Και επίσης έχω ένα στοργικό και αγαπητό σύντροφο».

Κέισι: «Πάντα δυσκολευόμουν να αποδέχομαι τις ατέλειές μου, αλλά από τότε που γέννησα τις δύο κόρες μου, αυτές οι ατέλειες μου φαίνονται όμορφα σημάδια στο δικό μας ταξίδι στη ζωή».

Κρίστι: «Για μένα αυτή η εμπειρία έγινε εξαιρετικά συμβολική – κατάλαβα πόσο πολλά έχω καταφέρει, όχι μόνο ως μητέρα, αλλά και ως γυναίκα».

Αμάντα: «Ήθελα να κάνω κάτι για να θυμάμαι την εγκυμοσύνη μου και να εκτιμήσω την ομορφιά μου όσο κυοφορώ το γιο μου».

Ρόζλιν: «Μετά από αυτή τη φωτογράφηση ένιωσα μεγάλη αυτοπεποίθηση στον εαυτό μου, που παλιότερα δεν μου έβγαινε».

Ρέιτσελ: «Κοιτώντας μερικές φωτογραφίες, παρατήρησα τόση ομορφιά, όση δεν περίμενα: είδα μια μητέρα με αυτοπεποίθηση και το πιο σημαντικό την αγάπη από τις κόρες μου. Αυτή η αγάπη δεν περιγράφεται: είναι το πιο δυνατό πράγμα στον κόσμο, και τα χαμόγελα μας τη περιγράφουν καλύτερα από τα λόγια μας».

Τζένυ: «Ήμουν πολύ νευρική, όταν κάναμε τη φωτογράφηση. Ειδικά όταν είδα πόσο όμορφες ήταν οι άλλες γυναίκες που συμμετείχαν».

Τέιλορ: «Αν μου ζητούσαν να περιγράψω αυτή την εμπειρία με μια λέξη, θα έλεγα ‘εντυπωσιακή!».

Έριν: «Μετά τη γέννα, το μωρό είχε πρόβλημα με τη γλώσσα του και δε μπορούσε να τραφεί κανονικά, μόνο από μια ειδική πιπίλα. Αφήνοντας πίσω εκείνες τις δυσκολίες, όταν κοιτάζω αυτή τη φωτογραφία, βλέπω μόνο ότι είμαστε ευτυχισμένοι και αυτό είναι που έχει σημασία!»

Η Κόρτνεϊ

Η Νίλι

Μοιραστείτε αυτό το υπέροχο άρθρο που είναι αφιερωμένο στις μητέρες.

Credit: adme.ru

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο