15 πράγματα που κάθε κορίτσι πρέπει να ξέρει περνόντας την εφηβεία

Τα εφηβικά σου χρόνια μπορεί να είναι γεμάτα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Αλλά μην αγχώνεσαι, έχουμε μια λίστα με τρόπους που θα σε κάνει να τα πας περίφημα σαν έφηβη.

  1. Ημερολόγιο

Σίγουρα, όλοι μπορούν να αποτυπώσουν τα εφηβικά τους χρόνια με φωτογραφίες. Αλλά με τίποτα δεν συγκρίνεται όταν αποτυπώνεις αναμνήσεις στο χαρτί. Ανοιξε τη καρδιά σου και αποτύπωσέ τη σε ένα βιβλίο γεμάτο μυστικά. Εκφράσου χωρίς φίλτρα και βάλτα όλα στο χαρτί, θα ξαφνιαστείς όταν καταλάβεις πόσο το χρειαζόσουν.

  1. Πίνακας ανακοινώσεων

Βάλε όλη τη φαντασία και δημιουργηκότητά σου και φτιάξε τον δικό σου πίνακα ανακοινώσεων. Μπορείς να τον διακοσμήσεις με οτιδήποτε σε εμπνέει και σου δίνει κίνητρο. Φωτογραφίες, καρτ-ποστάλ, λόγια σοφών. Τι είδους ζωή θες να έχεις?? Μην ντρέπεσαι, οι πιθανότητες είναι άπειρες.

  1. Κολλητό

Serena Van Der Woodsen και Blair Waldorf. Απόδειξη ότι η κολλητή σου είναι στη πραγματικότητα η αδερφή ψυχή σου. Κανείς δεν θα κάνει για σένα όσο η κολλητή σου. Και ήδη το ξέρεις ότι με την κολλητή σου θα είστε η ψυχή του πάρτυ στο γηροκομείο. Αμα δεν έχεις ακόμα κολλητή, μην αγχώνεσαι – θα είναι κάπου έξω και θα ψάχνει μια κολλητή σαν και σένα.

  1. Ασκηση

Φοβάσαι το μάθημα της γυμναστικής. Μην σε αγχώνει. Διάλεξε μια φυσική ασχολία που σου φαίνεται ενδιαφέρουσα. Πήγαινε για ποδήλατο, για τρέξιμο, κάνε yoga. Η άσκηση ενεργοποιεί την παραγωγή ενδορφινών και οι ενδορφίνες σε κάνουν χαρούμενη.

  1. Υγιεινή Διατροφή

Οι αλλαγές στο σώμα είναι κάτι το φυσιολογικό. Οσο μεγαλώνεις, είναι σημαντικό να προσέχεις την υγεία σου και τη διατροφή σου. Μην χάνεις γεύματα, μείνε ενυδατωμένη και να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά. Εμπιστέψου μας, το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί μετά.

  1. Εφηβικό βιλίο

Η αλήθεια να λέγεται, τη σήμερον ημέρα οι έφηβοι χρειάζονται όση περισσότερη βοήθεια γίνεται. Το βιβλίο ‘A Girl’s Guide to Thriving (Not Just Surviving) in Real Life’ έχει όλες τις απαντήσεις. Χρειάζεσαι συμβουλές για σχέσεις, για προβλήματα που σε απασχολούν. Οι συγγραφείς του βιβλίου σου δίνουν απαντήσεις για όλα τα προβλήματα που σε απασχολούν.

  1. Εφηβικές ταινίες

Το Breakfast Club, Clueless, Sisterhood of the Traveling Pants και Mean Girls. Αυτές οι κλασσικές ταινίες έχουν θέσει τον πήχη ψηλά για τις εφηβικές ταινίες. Μια καλή εφηβική ταινία απεικονίζει καλά τα καθημερινά σου προβλήματα και τις ανησυχίες σου. Βρες μία που να σου ταιριάζει και ποτέ μην την αφήσεις.

  1. Εφηβικές σειρές

Αχ, εφηβικά δράματα. Τι καλύτερο για να περάσεις ένα σαββατοκύριακο σπίτι. Gilmore Girls,  Gossip Girl για παράδειγμα. Αραξε και δες καμιά σεζόν ή τρεις. Δεν θα σε κρίνουμε.

  1. Πρώτη δουλειά

Είτε είναι μόνο για το καλοκαίρι, είτε είναι μερικής απασχόλησης, το να έχεις την πρώτη σου δουλειά μπορεί να είναι παράξενο. Οτι και να κάνεις όμως, μην απογοητεύεσαι. Σου αρέσουν τα ζώα? Πήγαινε σε ένα καταφύγιο για εθελοντισμό. Κάνε κάτι που συνάδει με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου. Αμα καταλήξεις να βολεύεις προιόντα σε ράφια στο σούπερ μάρκετ, κάντο με χαμόγελο. Δεν έχεις ιδέα πόσα θα μαθαίνεις κάθε μέρα, και θα έχεις και μια οικονομική άνεση για να κάνεις αυτά που θέλεις.

  1. Λογαριασμός αποταμίευσης

Αμα είσαι εφηβη, οι πιθανότητες είναι να τα βγάζεις πέρα με μικρό budget. Ενας τετοιος λογαριασμός θα σου διδάξει να είσαι υπεύθυνη με τα χρήματα σου και να τα ξοδεύεις συνετά.

  1. Κολλημα με κάποιον διάσημο

Κάθε εφηβη χρειάζεται να είναι ερωτευμένη με κάποιον διάσημο. Είτε λιποθυμάς για τον Dave Franco ή για τους One Direction, μην ντρέπεσαι για αυτό, στην ουσία θέτεις τον πήχη για όταν θα έχεις πραγματικό αγόρι κάποια στιγμή. Να δέχεσαι μόνο τους καλύτερους.

  1. Hobby

Ψάχνεις έναν τρόπο να περνάει ο χρόνος σου ή να γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους? Βρες ένα hobby. Οτι σου αρέσει και σε γεμίζει ακολούθησέ το. Μάθε κάποιο μουσικό όργανο, ασχολήσου με ένα άθλημα. Και που ξέρεις, πολλες φορές τα hobby μπορούν εύκολα να εξελιχτούν και σε καριέρα.

  1. Φροντίδα του δέρματος

Ποτέ δεν είναι νωρίς να ξεκινήσεις να φροντίζεις το δέρμα σου. Να πλένεις κάθε μέρα το πρόσωπό σου έτσι ώστε να μην κλείνουν οι πόροι και να μην μαζεύεται βρωμιά. Μην αγχώνεσαι με όσα χρησιμοποιεί η μητέρα σου, το δέρμα σου δεν χρειάζεται τόσα – απλά κράτα το καθαρό!

  1. Εφηβικό Τραγούδι

Μπορεί να τραγουδάς τα λόγια στο μπάνιο σου ή μπορεί να τον έχεις χορογραφήσει κιόλας. Βρες τον δικό σου τραγούδι, κάτι που θα σε εκφράζει.

  1. Πρότυπο

Μπορεί να μην το παραδεχόμαστε πάντα, αλλά όλοι χρειαζόμαστε έναν ήρωα. Ρώτα τον εαυτό σου, σε ποιόν θα θελες να μοιάσεις? Διάλεξε κάποιο πρότυπο που να αξίζει το να το μιμιθείς και ζήσε τη ζωή σου προσπαθώντας να του μοιάσεις. Και κάποια μέρα μπορεί να γίνεις εσύ το πρότυπο κάποιου.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο