15 Ειλικρινείς ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσει το άτομο που θα παντρευτείτε

Ο γάμος είναι πραγματικά κάτι όμορφο. Όμως αποκτά κακή φήμη, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πραγματικά κακοί σε αυτόν. Είναι λάθος των ζευγαριών που δεν είναι αρκετά ώριμα ούτε αρκετά έξυπνα για να τον διαχειριστούν.

Αν σκέφτεστε να παντρευτείτε σύντομα, να είστε σίγουροι ότι ο μέλλων σύντροφος της ζωής σας θα πρέπει να μπορεί να απαντήσει στις παρακάτω τις ερωτήσεις με ειλικρίνεια:

  1. Γιατί με αγαπάς;

Οι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι αυτό το ερώτημα δεν χρειάζεται απάντηση. Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν γιατί μας αγαπούν οι κοντινοί μας άνθρωποι.

Αγαπάτε το πρόσωπο για τις πράξεις του και πώς αυτός ή αυτή σας κάνει να αισθάνεστε.

Όλοι μπορεί να έχουν ελαφρώς διαφορετικές απαντήσεις ως προς το γιατί ακριβώς αγαπάμε κάποιον, αλλά αν δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσoυμε με ακρίβεια τις παραμέτρους της αγάπης μας, τότε πιθανόν να κοπιάσουμε αργότερα να βρούμε το λόγο όταν καταλαγιάσει το αρχικό πάθος.

  1. Γιατί θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου μαζί μου;

“Επειδή σ ‘αγαπώ” δεν είναι μια αρκετή απάντηση. Η ζωή είναι ένα ταξίδι – και είναι καλύτερο να μην ταξιδεύεις εντελώς μόνος. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να είναι σε θέση να σας πει τι επιθυμεί να μοιραστεί μαζί σας.

 

  1. Θα κρατήσουμε ζωντανό το ρομαντισμό;

Το να κρατήσεις το ρομαντισμό μέσα στη σχέση δεν είναι ένα εύκολο έργο. Διατηρώντας το ενδιαφέρον για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι δύσκολο. Χρειάζεται πολλή δουλειά και δημιουργικότητα. Η ρομαντική αγάπη δεν μπορεί να επιβιώσει μόνη της, και οι δύο σας πρέπει να την διατηρείτε συνεχώς. Είναι ο σύντροφός σας πρόθυμος να κρατήσει το ρομαντισμό ως μία από τις κύριες προτεραιότητές του;

 

  1. Θα μεγαλώσεις μαζί μου, και όχι μακριά από μένα;

Μπορεί να μην ξέρουμε που ακριβώς οι ζωές μας θα καταλήξουν και τι θα μάθουμε στην πορεία, αλλά μπορούμε να κάνουμε μια συνειδητή προσπάθεια να μεγαλώσουμε πιο κοντά και όχι χώρια.

  1. Θα μείνουμε ενωμένοι στις δύσκολες στιγμές;

Οι καλές στιγμές είναι εύκολες. Οι δύσκολοι καιροί, όμως, θα καταστρέψουν τη σχέση σας, εάν το επιτρέψετε. Έρχεται μια στιγμή σε κάθε σχέση όταν πρέπει να πάρετε μια απόφαση. Είναι μια απόφαση που, αν συμβεί, θα γίνει μόνο μία φορά. Θα φτάσετε σε ένα σημείο όπου θα αποφασίσετε αν θα έχετε την ευκαιρία να είστε εκεί για αυτό το πρόσωπο για το υπόλοιπο της ζωής του, ή όχι.

Αν αποφασίσετε να παραμείνετε με αυτό το πρόσωπο, τότε δεν μπορείτε να επιτρέψετε σε καμία τραγωδία ή εξωτερική δύναμη να ταρακουνήσει την εν λόγω απόφαση.

 

  1. Είσαι διατεθειμένος να χάσεις κάποιες μάχες για να διατηρηθεί η ειρήνη;

Το κλειδί για ένα επιτυχημένο γάμο είναι να δαμάζετε το εγώ σας. Δεν έχει σημασία πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε, μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέγετε τις μάχες σας. Μερικές φορές, τα επιχειρήματα και το άγχος απλά δεν αξίζουν τον κόπο.

  1. Θα μας βάζεις πάνω από όλα τα άλλα;

Το πρόβλημα στη ζωή είναι ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να τα έχουμε όλα, η ζωή μας είναι πολύ σύντομη. Μπορούμε να επιλέξουμε μόνο μερικά πράγματα που θεωρούμε σημαντικά και να βάλουμε τα δυνατά μας να ευδοκιμήσουν σε αυτούς τους τομείς.

Η ομορφιά του γάμου είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για να χτίσει το υπόλοιπο της ζωής σας. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό: ο σύντροφός σας. Η σχέση σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή σας.

  1. Θα είσαι καλός γονιός;

Κάποια πράγματα δε χρειάζονται πολλή σκέψη. Θα είσαι καλός γονιός επειδή αποφάσισες ότι θα είσαι. Ο σύντροφός σας θα κάνει το ίδιο και θα είναι πρότυπο για τα παιδιά σας;

  1. Θα μου υπενθυμίζεις συχνά πόσο μ ‘αγαπάς;

Οι άνθρωποι χρειάζονται αγάπη, αλλά θέλουν και να το ακούνε. Θέλουμε να ακούσουμε τα λόγια και στη συνέχεια να έχουμε την επιβεβαίωση με πράξεις που δείχνουν πόσο πολύ μας αγαπάνε.

  1. Θα κάνεις ό, τι μπορείς για να διατηρήσουμε αυτή την σπίθα ζωντανή;

Οι σπίθες δεν προκαλούνται από μόνες τους. Δεν μπορείτε να περιμένετε σπίθες να πετάνε, αν δεν προσπαθείτε. Αν θέλετε να έχετε ένα ευτυχισμένο και υγιή γάμο, τότε θα πρέπει να βρείτε κάποιον πρόθυμο να αφιερώσει την απαραίτητη ενέργεια.

 

  1. Θα με υποστηρίζεις αν δεν μπορώ να υποστηρίξω τον εαυτό μου;

 Όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ψυχικά. Ίσως ακόμη και σωματικά αν είναι απαραίτητο. Κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει η ζωή. Απροσδόκητα πράγματα συμβαίνουν, συχνά αφήνοντας μας αδύναμους, πληγωμένους ή ακόμη και σε μόνιμη βλάβη.

Ο σύντροφός σας θα σας υποστηρίξει  όταν θα είστε αδύναμοι; Είναι ο σύντροφός σας αρκετά δυνατός να πολεμήσει και για τους δυο σας;

 

  1. Θα συνεχίσεις να κυνηγάς προσωπικούς στόχους και όνειρά;

 Ο γάμος δεν είναι εξ ολοκλήρου το τέλος του ατόμου που ήταν. Σίγουρα, το να είστε σε μια σοβαρή σχέση απαιτεί από ένα άτομο να αλλάξει με πολλούς τρόπους.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μέρος της ζωής μας δεν μπορούμε ποτέ, σε καμία περίπτωση, να αφήσουμε να χαθεί. Τα όνειρα, οι επιθυμίες και οι ελπίδες που έχουμε, οι προσωπικοί μας στόχοι πρέπει να παραμείνουν ζωντανοί.

Αν τα χάσουμε, θα χάσουμε τους εαυτούς μας και αναπόφευκτα χάνουμε το πρόσωπο που αγαπάμε.

 

  1. Θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να μη ξεφύγει;

 Ο σύντροφός σας θα φροντίζει τον εαυτό του με υγιεινή διατροφή και άσκηση; Ο σύντροφός σας θα κάνει τακτικές εξετάσεις και θα παίρνει βιταμίνες;

Η μη διατήρηση της υγείας σας μπορεί να κάνει τη ζωή των κοντινών σας ανθρώπων απίστευτα δύσκολη. Είναι ευθύνη σας πρώτα απ ‘ όλα να φροντίζετε τον εαυτό σας. Κανένας δεν πρέπει να γίνεται  βάρος σε εκείνους που τον αγαπούν.

 

  1. Αν είμαι ο πρώτος που θα φύγει, θα είσαι εκεί μαζί μου μέχρι το τέλος;

Ο σύντροφός σας θα κρατάει το χέρι σας όταν είστε πάρα πολύ αδύναμος/η; Ο σύντροφός σας θα φιλήσει το μέτωπο σας και θα σας πει ότι σας αγαπά, και κάνατε τη ζωή του να αξίζει; Κανείς δεν πρέπει να αφήσει αυτόν τον κόσμο μόνος.

  1. Θα μου υποσχεθείς ότι αν ζωή μου κοπεί, θα συνεχίσεις να ζεις και για τους δυο μας;

 Θέλετε να είναι ο σύντροφός σας να είναι ευτυχισμένος, ανεξάρτητα από το αν αυτός ή αυτή είναι μαζί σας ή χωρίς εσάς. Αν το νήμα της ζωής κοπεί για έναν από τους δυο σας, θα θέλετε να ξέρετε ότι το πρόσωπο που αγαπάτε θα συνεχίσει να ζει τη ζωή. Ότι ο σύντροφός σας θα συνεχίσει να κάνει σπουδαία πράγματα, θα συνεχίσει να είναι ευτυχισμένος, και – αν έχετε παιδιά – θα συνεχίσει να αγαπά τα παιδιά σας και να τα καθοδηγούν στη ζωή τους.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο