15 Σημαντικά Πράγματα για την Εμμηνόπαυση, που Κάθε Γυναίκα ΠΡΕΠΕΙ να Γνωρίζει!

Όλες οι γυναίκες γνωρίζουν ότι η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσιολογικό και αναπόφευκτο γεγονός του κύκλου ζωής, αλλά με όσα ακούγονται, καμία γυναίκα δεν αδημονεί να φτάσει σε αυτή τη φάση της ζωής της. Στην πραγματικότητα γίνονται πολλές αλλαγές πριν την εμμηνόπαυση, η λεγόμενη περιεμμηνόπαυση, και όταν η έμμηνος ρύση σταματήσει για ένα ολόκληρο έτος, τότε ξεκινάει η φάση της εμμηνόπαυσης.

Κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά την εμμηνόπαυση, κάποιες περνάνε πιο δύσκολα, αλλά μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά ότι όλη η διαδικασία δεν είναι παιχνιδάκι! Το βίντεο που ακολουθεί, περιέχει μαρτυρίες από γυναίκες που βίωσαν την εμμηνόπαυση και διηγούνται με χιουμοριστικό τρόπο τα συμπτώματα της.

Αν ανήκετε στη κατηγορία των γυναικών που βιώνουν προεμμηνορροϊκά μια ορμονική διαταραχή, τότε προετοιμαστείτε για υψηλά επίπεδα συναισθηματικότητας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Η παραμικρή συγκίνηση και ο αδικαιολόγητος θυμός είναι κάτι που θα βιώνετε συχνά.

Θα παρατηρήσετε αυξημένη τριχοφυΐα, κυρίως στο πρόσωπο και σε σημεία που προηγουμένως δεν είχατε καθόλου τριχοφυΐα.

Οι αϋπνίες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι ένα κοινό πρόβλημα. Κάποιες γυναίκες έχουν πρόβλημα να αποκοιμηθούν ή ξυπνούν στη μέση της νύχτας με εφίδρωση και αφυδάτωση, και δυσκολεύονται να ξανακοιμηθούν. Φυσικά, υπάρχουν και οι περίφημες εξάψεις που μπορούν να συμβούν οποτεδήποτε, και να ιδρώνετε υπερβολικά.

Οι λιγούρες για γλυκά, και ιδιαίτερα για σοκολάτα, αυξάνονται και σας κατευνάζουν συναισθηματικά, μέχρι που ξεκινούν τα προβλήματα αύξησης βάρους.

Πολλές γυναίκες έχουν προβλήματα μνήμης, και ξεχνούν πολλά βασικά πράγματα, ενώ κάποιες άλλες μπορεί να εμφανίσουν ακόμα και σημάδια ακμής!

Αν έχετε την τάση να πρήζεστε, εξαιτίας της κατακράτησης υγρών, τότε προετοιμαστείτε τα πόδια σας να γίνουν διπλάσια. Οι συχνές εναλλαγές στη διάθεση είναι κάτι αναπόφευκτο.

Οι συχνές αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος, μπορεί να κάνει δύσκολη τη συμβίωση με τους άλλους, καθώς μπορεί να ζεσταίνεστε και οι άλλοι να κρυώνουν ή και το αντίθετο. Άλλα συμπτώματα είναι: πνευματική σύγχυση, κυκλοθυμία,  αίσθημα θλίψης και κάποιες φορές κατάθλιψη, απώλεια Libido ή ελαττωμένη επιθυμία για επαφή.

Τα καλά νέα είναι ότι κάποια στιγμή οι ορμόνες εξισορροπούν, τα συμπτώματα υποχωρούν και θα βρείτε και πάλι τον παλιό καλό σας εαυτό. Παρακολουθήστε τις αστείες μαρτυρίες μερικών γυναικών για την εμμηνόπαυση, που θα σας κάνουν να τη δείτε με άλλο μάτι.

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο