14 Προβλήματα που μόνο οι Γυναίκες με Άγχος θα καταλάβουν…

Το άγχος δεν είναι μόνο μία προσωρινή αίσθηση που συμβαίνει όταν εργάζεστε με προθεσμίες ή όταν δοκιμάζετε κάτι νέο για πρώτη φορά. Είναι μια συνεχής αίσθηση που μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και όταν δεν υπάρχει τίποτα που να σας ανησυχεί. Τα παρακάτω, είναι μερικά πράγματα που μόνο εκείνοι που αγωνίζονται με το άγχος γνωρίζουν πολύ καλά…

1. Πόσο ενοχλητικό είναι όταν σου λένε να “σταματήσεις ν’ ανησυχείς γι’ αυτό
Πίστεψέ με, αν μπορούσα να σταματήσω να ανησυχώ για το πως θα προλάβω να τελειώσω όλες τις εργασίες και το αν θα προλάβω το δείπνο, θα το έκανα. Αυτό που λέτε απλά με αγχώνει περισσότερο.

2. Το “ίσως” είναι η χειρότερη λέξη στον κόσμο
Η αβεβαιότητα προκαλεί το χειρότερο άγχος. Ειδικά αυτές τις μέρες, όπου ο καθένας καταστρώνει “χαλαρά” σχέδια. Αν είναι να κάνουμε κάτι, ας το αρχίσουμε να τελειώνουμε.

3. Το πως οι χαλαροί άνθρωποι χρησιμοποιούν την έκφραση “κρίση πανικού
Όχι, μια κρίση πανικού δεν είναι απλά το να φρικάρεις. Είναι όπως όταν κλαις και δεν μπορείς να αναπνεύσεις και όχι δεν είναι όλα καλά και ούτε ήταν ποτέ και να νιώθεις σαν να πρόκειται να πεθάνεις.

4. Το να ξυπνάς στη μέση της νύχτας και να μην μπορείς να ξανακοιμηθείς, γιατί το μυαλό σου είναι “πνιγμένο” από το άγχος.
Έχεις τόσα πολλά να κάνεις αύριο και θα είσαι τόσο πολύ κουρασμένη και ουσιαστικά κατέστρεψες τα πάντα και ω Θεέ μου, είπα καταλάθος εκείνο παράξενο πράγμα στο αφεντικό μου τις προάλλες και τώρα με μισεί εντελώς και…

5. Αγχώνεσαι για τα πιο μικρά πράγματα
Το τηλέφωνό σου πρόκειται να ξεμείνει από μπαταρία, ακόμα κι αν είναι στο 53%. Και γιατί δεν σε κάλεσαν οι γείτονες στο μπάρμπεκιου αφού πήγαν όλοι; Θεέ μου, θα χάσω το τρένο για τη δουλειά και θα αργήσεις και για όλα θα φταις εσύ.

6. Δεν αντέχεις να φτάνεις αργότερα ή νωρίτερα σε ένα ραντεβού
Κι όμως! Τρελένεσαι αν φτάσεις νωρίτερα! Τι θα κάνεις όση ώρα περιμένεις; Αλλά αν αργήσεις, θα νιώθεις άγχος και τύψεις και θα πρέπει να εξιλεωθείς για την αμαρτία σου!

7. Αν ακυρώσεις κάποιο ραντεβού, φοβάσε ότι θα σε μισήσουν
Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεσαι είναι να μείνεις λίγο μόνη σου. Στη συνέχεια, φυσικά, αγχώνεσαι γι’ αυτό. Επειδή είστε ανήσυχες για τα πάντα!

8. Όταν το άγχος σου έχει “χτυπήσει κόκκινο” και απλά “κατεβάζεις διακόπτη”.

9. Έχεις τικ από το άγχος και απλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμη.

10. Όταν πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να σου μιλήσουν ταυτόχρονα, αισθάνεσαι λες και ο εγκέφαλός σου είναι έτοιμος να εκραγεί.
Πως απαντάς σε όλους ταυτόχρονα; Πως μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό να πετάξεις το τηλέφωνό σου στον τοίχο;

11. Από την άλλη πλευρά, όταν δεν σου απαντάνε, είναι σίγουρα επειδή όλοι σε μισούν.

12. Το σποραδικό κλάμα άγχους.
Παρακαλώ, δώστε λίγη προσοχή και σε μένα, που ούτε καν ξέρω για ποιον λόγο κλαίω!

13. Οι τρομεροί στομαχόπονοι από το άγχος.
Όχι, σίγουρα δεν ήταν κάτι που έφαγα.

14.Φρικάρεις αν δεν υπάρχει τάξη στη ζωή σου.
Οι ηρεμιστικές σου δραστηριότητες περιλαμβάνουν: να φτιάχνεις λίστες, η καθαριότητα, η οργάνωση και το να παίρνεις βαθιές ανάσες.

Credits: Good Housekeeping

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο