12 απλοί τρόποι για να διδάξετε στο παιδί σας τα μαθηματικά ώστε να του γίνουν εύκολα κατανοητά

Στον κόσμο μας υπάρχει πλήθος ενδιαφέροντων επιστημών. Είμαστε βέβαιοι ότι όλες τους είναι πολύ φοβερές, αλλά δεν μας τις έμαθαν με φαντασία για να τις αγαπήσουμε. Αποφασίσαμε να ξαναγίνουμε για λίγο παιδιά, και πως θα θέλαμε να λάβουμε μαθηματικές γνώσεις.

Καραμελίτσες μέσα σε κυκλάκια

Αυτή η αριθμητική θα αρέσει σε κάθε παιδί! Προετοιμάστε φύλλα με διαφορετικό πλήθος κύκλων. Τις καραμέλες μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με κάτι πιο υγιεινό ή ενδιαφέρον, όπως ζελεδάκια φρούτων, δημητριακά και φρούτα.

Χαρούμενα μανταλάκια

Η μαμά κάνει μπουγάδα; Όχι σήμερα έφερε τα χρωματιστά μανταλάκια για άλλο λόγο. Χρωματίστε ξυλάκια παγωτού με διαφορετικό αριθμό μήλων, και στα μανταλάκια σημειώστε αριθμούς. Το παιδί θα πρέπει να ταιριάξει τα ξυλάκια με τα μανταλάκια, με τον σωστό αριθμό.

Μαθηματικά με ζαχαρωτά

Αυτή την μέθοδο θα λατρέψουν οι γλυκατζήδες! Κόψτε από ένα χαρτί χειροτεχνία μια μεγάλη κούπα και γεμίστε την με τόσα ζαχαρωτά, όσο θα δείχνει κάθε φορά το ζάρι.

Μουσικό διάλειμμα

Φοβερή ιδέα για όσους θέλουν να δοκιμάσουν να συνδυάσουν την μουσική με την αριθμητική. Σε κάθε πλήκτρο ορίστε ένα συγκεκριμένο αριθμό (μπορείτε να κολλήσετε αυτοκόλλητα) και ζητήστε από το παιδί σας να συνθέσει π.χ. τον αριθμό 10.

Μεγαλώνουμε τον κήπο μας

Φτιάξτε τον δικό σας κήπο με μερικές φουντωτές μπαλίτσες. Και τους χειμερινούς μήνες στολίστε χριστουγεννιάτικα δεντράκια μετρώντας τις μπαλίτσες.

Λιγότερα ή περισσότερα;

Τα σαγόνια του φιλικού κροκόδειλου θα βοηθήσουν τα παιδιά να ξεχωρίσουν τους διαφορετικούς αριθμούς.

Στόλισε τον χιονάνθρωπο

Για απασχόληση των παιδιών τους χειμερινούς μήνες. Αλλάζοντας τα καπέλα, το παιδί θα πρέπει να στολίσει τον χιονάνθρωπο με τις χρωματιστές μπαλίτσες. Χρειάζεται μια μικρή προετοιμασία, αλλά θα σας μείνει για αρκετό καιρό.

Κλάσματα με μήλα

Τα κλάσματα είναι ο πονοκέφαλος πολλών παιδιών και τα μήλα μπορούν να μας βοηθήσουν στην προκειμένη περίπτωση. Τεμαχίζονται εύκολα και μπορείτε να τα φάτε μετά την σωστή λύση των ασκήσεων!

Κλάσματα + ώρα: Για δυνατούς λύτες

Όσα παιδιά έχουν μάθει τα κλάσματα και την ώρα, αλλά ακόμα δυσκολεύονται με τις ώρες. Για παράδειγμα, σε μια ώρα είναι εύκολο να εξηγήσετε τα κλάσματα, όπως “μισή ώρα” και “τρεις παρά τέταρτο”.

Κουτσό

Ακόμα ένας τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά τους αριθμούς. Κολλήστε στο δάπεδο χρωματιστή ταινία και ξεκινήστε το κουτσό. Για τους προχωρημένους μπορείτε να τους ρωτάτε αριθμητικές πράξεις, και θα πρέπει να κάνουν κουτσό με την σωστή απάντηση.

Μπόνους: ρολόι

Τέτοιο διαδραστικό ρολόι θα βοηθήσει το παιδί να μάθει την ώρα εύκολα, και κοιτάζοντας κάτω το πρώτο χαρτόνι μπορεί να ελέγξει τα λεπτά. Απλά βεβαιωθείτε ότι οι ώρες και τα λεπτά συμπέφτουν το ένα πάνω στο άλλο.

Μοιραστείτε αυτές τις πρωτότυπες ιδέες με τους φίλους σας που έχουν μικρά παιδιά!

Credit: adme.ru

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο