12 Πολύτιμες Συμβουλές για Γονείς που θα Βοηθήσουν το παιδί σας να Γίνει πιο Ανεξάρτητο. Η 10η είναι Χρυσός!

Οι περισσότεροι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να είναι πιο ανεξάρτητα, που σημαίνει ότι τα παιδιά όταν ξυπνάνε θα βουρτσίζουν τα δόντια τους, θα ντύνονται για το σχολείο και δεν θα μπερδεύουν το αριστερό με το δεξί παπούτσι τους. Αλλά το κύριο πράγμα είναι ότι θα τα κάνουν όλα από μόνα τους, χωρίς καμία βοήθεια! Αυτό είναι το όνειρο του κάθε γονέα, έτσι δεν είναι;

Έτσι λοιπόν καλέσαμε αυτόν τον πιτσιρικά για να σας δείξουμε αυτές τις έξυπνες ιδέες που θα διδάξουν, ελπίζουμε, στα παιδιά σας πως να γίνουν πιο ανεξάρτητα.

Πως να μην ρίχνουν το υγρό για τις φούσκες

Κάθε γονιός έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα τουλάχιστον μία φορά. Από τη μία πλευρά, το παιδί σας διασκεδάζει και θέλει να πιάσει τις φυσαλίδες. Από την άλλη πλευρά, θέλει να κρατάει το δοχείο με το υγρό σαπούνι, με αποτέλεσμα να χύνεται παντού σαπούνι και να λερώνει το πάτωμα. Δοκιμάστε αυτό: κολλήστε το δοχείο στην καρέκλα χρησιμοποιώντας κάποια ταινία και με αυτό τον τρόπο το παιδί σας θα μπορεί να κάνει φυσαλίδες χωρίς να κρατάει όλη την ώρα το δοχείο.

Πως να αποφύγετε τους λεκέδες από παγωτό

Το παγωτό δεν θα καταστρέψει τα ρούχα του παιδιού σας, αν χρησιμοποιείτε μια χάρτινη θήκη για cupcake στο ξυλάκι κάτω από το παγωτό.

Πως να του διδάξετε την οργάνωση

Βοηθήστε τα παιδιά σας με τις ρουτίνες τους, δημιουργώντας αυτό το διασκεδαστικό πολύχρωμο ρολόι. Κάθε χρώμα στο ρολόι αντιστοιχεί και σε ένα πράγμα που πρέπει να κάνει και από τώρα και στο εξής θα ξέρουν πότε είναι η ώρα για να παίξουν ή να κάνουν τις δουλειές τους.

Πως να μετατρέψετε τις δουλειές του σπιτιού σε διασκεδαστικό παιχνίδι

Το παιδί σας θα σκουπίσει ευχαρίστως εάν μετατρέψετε την όλη διαδικασία σε παιχνίδι. Χρησιμοποιήστε πολύχρωμα σελοτέιπ για να κάνετε ένα τετράγωνο στο πάτωμα και πείτε του ότι η ειδική αποστολή του είναι να σκοράρει ένα γκολ.

Πως να μην μπερδεύουν τα κλειδιά

Εάν εμπιστεύεστε το παιδί σας με τα κλειδιά, δοκιμάστε αυτό το κόλπο. Βάψτε τα διάφορα χρώματα και το παιδί σας θα απομνημονεύσει εύκολα ποιο κλειδί ανοίγει ποια πόρτα.

Πως να ξεχωρίζουν τα παπούτσια

Τα παιδιά συχνά δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν το αριστερό από το δεξί και έτσι μπερδεύουν τα παπούτσια τους. Απλά τοποθετήστε το μισό ενός αυτοκόλλητου σε κάθε παπούτσι. Έτσι θα μπορεί να βάλει τα παπούτσια του στο σωστό πόδι.

Πως να κρατάει σωστά το μολύβι

Αν θέλετε τα παιδιά σας να μάθουν πως να κρατάνε ένα μολύβι σωστά, δοκιμάστε να τους δώσετε μια χαρτοπετσέτα και πείτε τους ότι πρέπει να την κρατάνε κρυμμένη κάτω από το τέταρτο και το πέμπτο δάχτυλό τους.

Πως να μην κλειδώνοντια μέσα ή έξω από ένα δωμάτιο

Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία αν θέλετε να αποτρέψετε τα μικρά παιδιά από το να κλειδωθούν σε ένα δωμάτιο και να ζητάνε τη βοήθειά σας κάθε φορά που γίνεται αυτό.

Πως να χρησιμοποιήσουν τη σωστή ποσότητα χαρτί υγείας

Δύο πολύχρωμα βέλη με θα βοηθήσουν το παιδί σας να καταλάβει πόσο χαρτί χρειάζεται.

Πως να τους μάθετε να βουρτσίζουν τα δόντια τους για δύο λεπτά

Είναι δύσκολο για τα παιδιά και μερικές φορές ακόμη και για τους μεγάλους. Μια κλεψύδρα, που θα μετράει για 2-3 λεπτά, είναι η τέλεια λύση για εσάς και το παιδί σας. Μια άλλη έξυπνη ιδέα είναι να βρείτε ένα τραγούδι που αρέσει στα παιδιά σας και να διαρκεί τουλάχιστον 2 λεπτά. Βάλτε το να παίζει κάθε φορά που το παιδί σας βουρτσίζει τα δόντια του.

Πως να μην χαθεί σε ένα εμπορικό κέντρο

Είναι εύκολο για ένα παιδί να χαθεί σε ένα εμπορικό κέντρο ή κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης εκδήλωση στο δρόμο. Για να βρείτε το παιδί σας πιο γρήγορα, δοκιμάστε αυτό. Γράψτε τον αριθμό του τηλεφώνου σας, το πλήρες όνομα του ή το δικό σας στον καρπό του παιδιού σας με ανεξίτηλο μαρκαδόρο πριν βγείτε έξω. Επίσης, μάθετε στο παιδί σας πως να συμπεριφέρεται σε μια τέτοια σοβαρή κατάσταση. Για παράδειγμα, να του πείτε ότι πρέπει να σας περιμένει στο ίδιο μέρος όπου χάθηκε ή να να απευθυνθούν σε μια γυναίκα με παιδί ή έναν εργαζόμενο του κατάστηματος για βοήθεια, κλπ.

Πως να συμπεριφέρονται όταν η μαμά είναι απασχολημένη με κάποια δουλειά

Για να αποτρέψετε τα υπερκινητικά παιδιά σας από το να τρέχουν τριγύρω ενώ είστε απασχολημένοι φορτώνοντας σακούλες με ψώνια, προσφέρετέ τους ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Τοποθετήστε ένα φωτεινό αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητό σας και πείτε τους ότι είναι ένα ρομπότ που χρειάζεται να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του αυτή τη στιγμή!

Credits: Bright Side

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο