10 πράγματα που δε θα σας πει ποτέ η μεγάλη σας αδερφή

Όταν είστε το μικρότερο παιδί της οικογένειας, θα πρέπει να ακούτε όχι μόνο ό,τι σας λένε οι γονείς σας, αλλά και τα μεγαλύτερα αδέλφια σας. Μερικές φορές αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι σας δίνουν συνέχεια διαταγές και οδηγίες, υπάρχει όμως και μία άλλη, πιο αισιόδοξη οπτική.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχει περάσει η μεγαλύτερη αδερφή σας και ποτέ δεν σας τα είπε, όχι γιατί είναι μυστικά αλλά για να μη σας επιβαρύνει με τα δικά της προβλήματα και νιώσετε ότι μειώνει τα δικά σας.

1. Μεγάλωσε με αυστηρότερους κανόνες
Ήταν το πρώτο παιδί και μοναχοπαίδι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η μαμά και ο μπαμπάς σας μόλις άρχιζαν να μαθαίνουν πως να είναι γονείς και ως εκ τούτου, της έθεταν πολύ αυστηρούς κανόνες.

2. Οι γονείς σου συχνά της υπενθυμίζουν ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη
Η μεγαλύτερη αδελφή πρέπει να είναι σοβαρή, υπεύθυνη και δοτική ακόμη κι όταν δεν θέλει. Προσπαθούσε να μην κάνει πολύ θόρυβο για να μην σας ξυπνήσει. Στη συνέχεια, ήταν υπεύθυνη για το άτακτο κοpίτσι (εσάς) που έπρεπε να πάει στο νηπιαγωγείο. Ήταν υπεύθυνη για την δραστήρια μαθήτρια που απαιτούσε όλο τον ελεύθερο χρόνο της απλά για να ετοιμαστεί για το σχολείο. Ήταν επίσης υπεύθυνη για την μαθήτρια που έπρεπε να κάνει την εργασία της, καθώς και για αυτήν που “έφαγε” αποβολή…

3. Προσπάθησε να είναι καλό πρότυπο για σας
Η μεγαλύτερη αδελφή σας δεν μπορούσε να είναι σαν τους τρελούς φίλους της. Ακόμα κι αν ήταν νέα, έπρεπε να σκέφτεται προσεκτικά τις αποφάσεις και τις ενέργειές της σαν ενήλικας. Ήξερε ότι την μιμούσασταν και είχε αντίκτυπο στην ανατροφή σας. Αλλά κι εσείς ήσασταν το κίνητρο για να γίνεται ολοένα και καλύτερη.

4. Μερικές φορές ήσασταν σκέτη καταστροφή
Είχε να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις, όπως μια περίπλοκη σχέση με τους γονείς σας, προβλήματα στο σχολείου και φιλονικίες με τους φίλους, ολομόναχη. Για να σας προστατεύσει και να μην σας επιβαρύνει, δεν μοιράστηκε ποτέ τα προβλήματά της μαζί σας κι ας ήταν καταστροφικά για την ψυχολογία της.

5. Ήξερε ότι θα κάνετε λάθη
Ναι, σας έδωσε συμβουλές και μοιράστηκε τις εμπειρίες της. Ωστόσο, ήξερε πως έπρεπε κάποια πράγματα να τα κάνετε μόνοι σας. Έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις, σας παρακολουθούσε μα κάνετε λάθη και σας άφησε να ακολουθήσετε την πορεία σας. Ήταν όμως πάντα υποστηρικτική, έτοιμη να σας δώσει τον ώμο της να κλάψετε και να σας παρηγορήσει αργότερα.

6. Βοήθησε τους γονείς σας να σας καταλάβουν
Μερικές φορές έπρεπε να αναλάβει το ρόλο του μεσολαβητή. Ακόμα και όταν είχατε άδικο, η μεγαλύτερη αδελφή σας σάς υπερασπίστηκε και προσπάθησε να εξηγήσει στους γονείς σας τους λόγους πίσω από την κακή συμπεριφορά σας.

7. Ανησυχούσε όταν μεγαλώσατε και αρχίσατε να βγαίνετε ραντεβού
Όταν γίνατε έφηβη, η μεγαλύτερη αδελφή σας σας έδωσε συμβουλές για το πως να μιλήσετε στα αγόρια, πως να κάνετε το μακιγιάζ σας και να ταιριάξετε τα ρούχα σας. Απάντησε στις ερωτήσεις που θα ήταν πολύ δύσκολο να ρωτήσετε τους γονείς σας.

8. Έπρεπε να είναι αυστηρή μαζί σας
Μερικές φορές αισθανθήκατε ότι η αδελφή σας δεν νοιάζεται για εσάς και τα προβλήματά σας. Νομίζατε ότι σας πείραζε μόνο για διασκέδαση. Αλλά στην πραγματικότητα προσπαθούσε να σας παρακινήσει να συγκεντρωθείτε και να προχωρήσετε μπροστά.

9. Μερικές φορές ήταν πολύ αυστηρή
Δοκίμασε διάφορους ρόλους. Δασκάλα, φίλη και σωματοφύλακας. Τις περισσότερες φορές, δεν ήξερε τι έκανε, αλλά παρ’ όλα αυτά, ήταν πάντα εκεί.

10. Είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει
Είναι το πρώτο άτομο που θα καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης. Θα έρθει ανιδιοτελώς να σας βοηθήσει και θα προσπαθήσει να λύσι το πρόβλημά σας σαν να είναι δικό της.

Credits: Bright Side

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο