10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον κύριο Facebook

Μπορεί να πιστεύατε μέχρι τώρα ότι ξέρετε τα πάντα για τον δημιουργό του Facebook, Mark Zuckerberg, όμως υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που δεν έχουν αναφερθεί πουθενά.

Με αφορμή τα σημερινά 31α γενέθλιά του, παρακάτω ακολουθούν 10 (όχι και τόσο χρήσιμα πράγματα) για τη ζωή του Mark, που μπορεί να έχετε μάθει μόνο αν είδατε την ταινίαThe Social Network” ή αν έχετε διαβάσει το προφίλ του στον New Yorker.

1. Έχει ύψος 1,73, αλλά φαίνεται ψηλότερος, λόγω της όρθιας στάσης του σώματός του.

2. Παντρεύτηκε την Priscilla Chan, μετά από μακροχρόνια σχέση, η οποία πήρε πτυχίο Ιατρικής και θέλει να γίνει παιδίατρος. Τη γνώρισε σε ένα πάρτι, μια Παρασκευή, στην εβραϊκή αδελφότητα της Α-Ε-Π, όπου ο Mark κουβαλούσε ποτήρια που έγραφαν #include.

3. Έχει πατέρα οδοντίατρο, ο οποίος στην προσωπική του ιστοσελίδα σαν μότο έχει τη φράση: “Θα ληφθεί μέριμνα για τους δειλούς.

4. Ο Mark δημιούργησε ένα δίκτυο, με το όνομα ZuckNet, για να ειδοποιεί τον πατέρα του, όταν κάποιος ασθενής τον περίμενε στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου του, που ήταν δίπλα στο σπίτι.

5. Όταν ακόμα πήγαινε Γυμνάσιο, δημιούργησε ένα πρόγραμμα μουσικής που βασιζόταν στις προτιμήσεις και στα ακούσματα των χρηστών, σαν το Spotify.

6. Τότε τον πλησίασε η Microsoft, θέλοντας να αγοράσει το εν λόγω πρόγραμμα, όμως αυτός αρνήθηκε.

7. Δεν είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος παγκοσμίως! Ο παλιός του συγκάτοικος στο Harvard και συνιδρυτής του Facebook, Dustin Moskovitz, ο οποίος είναι 8 ημέρες νεότερός του, έχει κατακτήσει αυτόν τον τίτλο.

8. Ο Moskovitz είναι όντως δισεκατομμυριούχος, με την περιουσία του ανέρχεται στο 1,4 δισ. δολάρια και την οποία οφείλει αποκλειστικά στην αξία των μετοχών του Facebook που έχει.

9. Αγαπημένος σκηνοθέτης του Mark είναι ο Aaron Sorkin, όπως λέει στο προφίλ του.

10. Ή ήταν, μέχρι που ανακάλυψε ότι εκείνος έγραψε το σενάριο του “The Social Network“, καθώς μετά το όνομά του εξαφανίστηκε από το προφίλ του Zuckerberg.

[via]

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο