Όλη η αλήθεια για την εγκυμοσύνη και το αλκοόλ

Πολλά έχουμε ακούσει σχετικά με την εγκυμοσύνη και το αλκοόλ, τι γίνεται όμως τελικά; Πόσο επιβλαβές μπορεί να καταστεί το αλκοόλ για το βρέφος;

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι μια έγκυος μητέρα που καταναλώνει αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στον εγκέφαλο του βρέφους, μαθησιακές δυσκολίες, κακή συμπεριφορά ακόμα και εγκληματικότητα.

Αν είσαι έγκυος πρέπει να απέχεις εντελώς από την κατανάλωση αλκοόλ για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα προκαλέσεις κάποια βλάβη στο μωράκι σου.

Πολλά μωράκια μπορεί να αναπτύξουν κάποια εγκεφαλική βλάβη που δεν γίνεται εμφανής μέχρι να πάνε στις πρώτες τάξεις του σχολείου.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι αλλαγές είναι εμφανείς όταν η κατανάλωση αλκοόλ γίνεται τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης. Όμως αν η μητέρα καταναλώσει αλκοολούχα ποτά τους υπόλοιπους μήνες, τότε οι πιθανότητες κάποιου προβλήματος στον εγκέφαλο είναι αυξημένες και δεν είναι εύκολη η διάγνωσή τους.

Η έντονη παρορμητικότητα και η αδυναμία αντίληψης των συνεπειών είναι ένα κύριο γνώρισμα των παιδιών που έχουν υποστεί κάποια βλάβη λόγω του αλκοόλ. Επίσης η συναισθηματική ανωριμότητα και η αδυναμία σωστής διαχείρισης των χρημάτων είναι χαρακτηριστικά αυτών των παιδιών.

Η καλύτερη πρόληψη είναι η πλήρης αποχή από το αλκοόλ για να μην βλάψεις το μωράκι σου και του προκαλέσεις προβλήματα που θα το ακολουθούν σε όλη του τη ζωή.

[via]

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο