Φόρεσε 5 Λαστιχάκια για τα Μαλλιά στο Αριστερό της Χέρι. Αυτό το Κόλπο άλλαξε για πάντα τη Ζωή της!

H Kelly Holmes, μια μητέρα τριών παιδιών από το Όστιν του Τέξας, μια μέρα έκανε μια συγκλονιστική ανακάλυψη που άλλαξε τη ζωή της, καθώς και τις ζωές πολλών άλλων γονιών – και όλα αυτά χάρη σε πέντε λαστιχάκια μαλλιών!

Χωρίς να το σκέφτεται και χωρίς κάποιο προφανή καλό λόγο, η Kelly συχνά έπιανε τον εαυτό της να αντιμετωπίζει το μεσαίο παιδί της, ηλικίας τριών ετών, με άδικο τρόπο. Οι γονείς θα ταυτιστούν με τις καταστάσεις που περιγράφει στο άρθρο της, όπως μια φορά που η τρίχρονη κόρη της ζωγράφισε όλα τα λούτρινα ζωάκια της και το χαλί με ένα μαρκαδόρο.

Ή μια φορά που άφησε τα παπούτσια της στη μέση του διαδρόμου, με αποτέλεσμα η Kelly σχεδόν να πέσει έχοντας το μωρό στην αγκαλιά της. Όπως (σχεδόν) όλοι μας μπορούμε να ταυτιστούμε, οι γονείς μερικές φορές χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους και ξεσπούν σε τέτοιου είδους καταστάσεις, χωρίς να συνειδητοποιούν τι επίδραση θα έχει η επίπληξη για το παιδί τους ή να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση του παιδιού τους.

Αλλά μια μέρα πέρασε μια σκέψη από το μυαλό της Kelly, που θα άλλαζε τη ζωή της για πάντα. Θέλοντας μια πιο αρμονική σχέση με την κόρη της, η Kelly αισθάνθηκε ότι έπρεπε να σταματήσει να την μαλώνει συνεχώς. Και για αυτό το λόγο προμηθεύτηκε απλά λαστιχάκια μαλλιών.

Η ιδέα είναι να φορέσετε πέντε λαστιχάκια μαλλιών στον αριστερό σας καρπό όταν είστε μαζί με τα παιδιά σας. Είναι σημαντικό να αφαιρείτε τα λαστιχάκια όταν δεν βρίσκεστε στο σπίτι, όταν κοιμάστε, ή όταν δεν είστε με τα παιδιά σας για οποιοδήποτε λόγο. Αυτό είναι για να σας αποτρέψει να τα συνηθίσετε, διασφαλίζοντας ότι θα εξακολουθείτε να έχετε επίγνωση ότι τα φοράτε στον καρπό σας.

Κάθε φορά που θα υψώνετε τη φωνή σας ή θα αντιμετωπίζετε το παιδί σας με άδικο τρόπο, αφαιρείτε ένα λαστιχάκι μαλλιών από τον αριστερό σας καρπό και το φοράτε στο δεξί σας χέρι. Ο στόχος είναι να κρατήσετε όλα τα πέντε λαστιχάκια στον αριστερό σας καρπό.

Μπορείτε να «ξανακερδίσετε» πίσω ένα λαστιχάκι, κάνοντας κάτι καλό για τα παιδιά σας πέντε φορές – αυτό θα μπορούσε να είναι μια αγκαλιά ή κάτι μεγαλύτερο. Η Kelly προτείνει μια λίστα με απλούς τρόπους για να επανασυνδεθείτε με το παιδί σας, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ .

Αν και η μέθοδος πίσω από τη θεωρία της δεν ακούγεται και τόσο πρωτοποριακή, η Kelly ήταν στην ευχάριστη θέση να δει πώς αυτό το απλό τέχνασμα βελτίωσε την οικογενειακή της ζωή με πολλούς τρόπους κατά τους τελευταίους μήνες.

Έχοντας περισσότερη υπομονή για να προβληματιστεί σχετικά με την κατάσταση αντί αμέσως να καταφύγει σε φωνές, έχει τώρα μια καλύτερη κατανόηση της αντίληψης του παιδιού της. Όταν τα παιδιά αισθάνονται ότι τα καταλαβαίνουν, έχουν την τάση να συμπεριφέρονται διαφορετικά. Η Kelly πρόσεξε τις ακόλουθες θετικές αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού της:

  • Η κόρη της δεν παίρνει τα παιχνίδια από τα αδέλφια της, όπως συνήθιζε παλιότερα.
  • Η κόρη της δεν αντιδρά τόσο έντονα σε διαφωνίες και παρεξηγήσεις.
  • Είναι πιο συνεργάσιμη όταν οι γονείς της ζητούν να κάνει κάτι.
  • Με λίγα λόγια, το παιδί αισθάνεται σεβασμό και με τη σειρά του δείχνει περισσότερο σεβασμό.

Αυτή η θεωρία μπορεί να ακούγεται προφανής σε πολλούς, αλλά ορισμένα σενάρια μπορεί συχνά να μας προτρέψουν να υιοθετήσουμε πιο έντονη αντίδραση χωρίς να το θέλουμε. Αν το τέχνασμα με τα λαστιχάκια μαλλιών σας βοηθήσει πραγματικά, τότε αξίζει μια δοκιμή. Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση της Kelly έχει γίνει viral σε όλο τον κόσμο.

«Πάνω από 500.000 γονείς έχουν διαβάσει τη δημοσίευσή μου μέχρι τώρα, και κάθε μέρα ακούω όλο και περισσότερες ιστορίες από άλλους γονείς για το πώς τα λαστιχάκια μαλλιών τους έχουν βοηθήσει», γράφει η Kelly. Αν τα κάνετε όλα σωστά, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις αρμονικές σχέσεις μέσα στην οικογένειά σας.

Credit: Healthhacks

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο