Οι 5 Τύποι Γυναικείων Oπισθίων και ΤΙ δείχνουν για τον Σωματότυπό σου!

Αν παρατηρήσετε γύρω σας θα δείτε ότι το σχήμα των oπισθίων δεν είναι ίδιο σε όλους τους ανθρώπους, γι’ αυτό και υπάρχουν διάφορες κατηγορίες.

Τα διάφορα σχήματα των οπισθίων οφείλονται κυρίως στην δομή του σκελετού και στην κατανομή του λίπους και των μυών στον σώμα. Συγκεκριμένα, το σχήμα των oπισθίων οφείλεται στην δομή της λεκάνης και στην κατανομή του λίπους σε αυτή την περιοχή, που καθορίζεται από γενετικούς παράγοντες.

Με τις φωτογραφίες που υπάρχουν παρακάτω δεν θα δυσκολευτείτε να καταλάβετε σε ποια κατηγορία ανήκετε. Αν πάλι δείτε ότι το σχήμα των δικών σας oπισθίων δεν ταιριάζει σε καμία φωτογραφία, μην αγχωθείτε, αφού οι φωτογραφίες χρησιμοποιούνται μόνο ως οδηγός.

Δείτε παρακάτω τα διάφορα είδη και την εξήγησή τους.

Το τετράγωνο 

Αυτό το σχήμα σημαίνει ότι τα εξέχοντα οστά των γοφών σας είναι μεγαλύτερα ή ότι υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση λίπους στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές τα oπίσθιά σας να μην κάνουν καμπύλη, αλλά να φαίνονται ως συνέχεια της μέσης.

Το στρογγυλό

Το στρογγυλό τους σχήμα οφείλεται στην συγκέντρωση του λίπους στα μάγουλα των oπισθίων. Από μακριά φαίνονται γεμάτα και με καμπύλες.

Η καρδιά 

Το συγκεκριμένο σχήμα θεωρείται πολύ θηλυκό και ελκυστικό και οφείλεται στην συγκέντρωση λίπους στο κάτω μέρος των oπισθίων. Αυτό δίνει ένα πιο κωνικό σχήμα στα oπίσθια. Η συγκέντρωση του λίπους στα oπίσθια και στους γλουτούς, όσον αφορά τις γυναίκες, οφείλεται στα οιστρογόνα. Δυστυχώς, όσο μεγαλώνουμε τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται, με αποτέλεσμα το λίπος να αποθηκεύεται στην κοιλιά, αντί για τους γλουτούς.

Ανεστραμμένο σχήμα

Το ανεστραμμένο σχήμα είναι κοινό στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, αφού τα χαμηλά επίπεδα των οιστρογόνων, μεταβάλλουν την αποθήκευση του λίπους από τους γλουτούς στην κοιλιά. Αυτό δημιουργεί το ανεστραμμένο σχήμα, όπου η βάση των oπισθίων φαίνεται πιο γεμάτη από το πάνω μέρος. Τα oπίσθια με ανεστραμμένο σχήμα έχουν λιγότερο όγκο στο εξωτερικό και κατώτερο μέρος.

Η ανάποδη καρδιά

Αυτός ο τύπος είναι στρόγγυλος, χωρίς να αψυφά τη βαρύτητα. Όπως στους στον στρογγυλό τύπο, έχει έντονες καμπύλες, αλλά περισσότερο όγκο προς το κάτω μέρος.

Εσείς βρήκατε σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Ωραία! Τώρα ξέρετε πως δείχνουν τα oπίσθιά σας στην καλύτερή τους μορφή. Μπορείτε να βρείτε τις ασκήσεις και τις τεχνικές, που είναι κατάλληλες για το δικό σας σχήμα και τον δικό σας σωματότυπο, για να αναδείξετε το σημείο αυτό του σώματός σας.

Credit: 9gag.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο