Το Μωρό της Πέθανε ενώ Κοιμόταν στο Καθισματάκι Αυτοκινήτου. Τώρα Προειδοποιεί όλους τους Γονείς για αυτόν τον Θανάσιμο Κίνδυνο

Όταν ο Derek και η Ali Dodd άφησαν το γιο τους στην τοπική ημερήσια φροντίδα, σκέφτηκαν όλα θα ήταν απολύτως εντάξει. Εμπιστεύονταν την ημερήσια φροντίδα και ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με κανέναν από τους εργαζόμενους. Οι Dodds δεν μπορούσαν ποτέ να σκεφτούν ότι ένα απρόσεκτο λάθος θα τους άλλαζε την ζωή.

Εκεί, ένας εργαζόμενος έβαλε το βρέφος, τον Shepard, σε ένα καθισματάκι αυτοκινήτου και όχι σε κούνια. Δύο ώρες αργότερα, όταν ο εργαζόμενος επέστρεψε για να ελέγξετε τον Shepard, δεν πίστευε στα μάτια του. Ο Shepard είχε γίνει μπλε και απεβίωσε.

Τα μωρά δεν πρέπει ποτέ να κοιμούνται σε κάθισμα αυτοκινήτου. Αν κοιμούνται σε αυτά, μπορούν να πάθουν ασφυξία, εάν δεν είναι δεμένα σωστά. Οι Dodds και η ημερήσια φροντίδα το έμαθαν αυτό με τον χειρότερο τρόπο, όταν ο Shepard πέθανε από ασφυξία.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε εύκολα να συμβεί σε οποιονδήποτε από εμάς. Κάποια γεγονότα πρέπει να γίνονται γνωστά έτσι ώστε μια τραγωδία σαν αυτή μπορεί να αποφευχθεί στο μέλλον.

Ο Derek μοιράστηκε αυτή την ιστορία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση. Δεν ήθελε και άλλοι γονείς να έχουν την ίδια τύχη με τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο Shepard πέθανε εκείνο το πρωί και οι γονείς του δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι γι ‘αυτό.

Λίγοι άνθρωποι πραγματικά γνωρίζουν σχετικά με το θάνατο από ασφυξία και αυτός είναι ο λόγος που οι Dodds ελπίζουν ότι η ιστορία τους θα φέρει φως σε αυτό το θέμα.

Για να δείξει πόσο «άγνωστο» είναι αυτό το ζήτημα, η Αλί επισήμανε ότι η αρχική έκθεση δεν περιλαμβάνει τον θάνατό του γιού της. Αναφέρει για το περιστατικό, ότι η ίδια επέτρεψε στο μωρό της να κοιμάται σε κάθισμα αυτοκινήτου. Δεν αναφέρει τίποτα για τον λόγο που πέθανε.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την οικογένεια όταν έμαθε ότι η ημερήσια φροντίδα είχε λάβει προειδοποίηση για να μην βάζει τα βρέφη να κοιμούνται σε καθίσματα αυτοκινήτων μόλις ημέρες πριν και ότι της είχαν αφαιρέσει πρόσφατα την άδεια λειτουργίας της.

Αλλά οι Dodds δεν είναι οι μόνοι που έχασαν το παιδί τους από ασφυξία. Η Jennifer Albright έχασε την δύο μηνών κόρη της, Emily, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Όταν ένα παιδί ή μωρό δεν είναι σωστά δεμένο σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου, οι αεραγωγοί που φθάνουν στους πνεύμονες του παιδιού μπορεί να φράξουν. Το παιδί τότε δεν μπορεί να πάρει την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου για τη βασική επιβίωση.

Μια σελίδα στο Facebook έχει δημιουργηθεί υπό το φως της τραγωδίας του Shepard. Ο κανόνας ABCDEF χρησιμοποιείται για να βεβαιώσει ότι κανένα παιδί δεν θα έχει ποτέ την ίδια μοίρα με τον Shepard.

Αποθηκεύστε την εικόνα και μοιραστείτε την με όλους τους φίλους σας!

Ο Derek και η Ali Dodd σας παροτρύνουν να χρησιμοποιήσετε την ιστορία τους ως ένα μάθημα. Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να παραλείψετε την κούνια, μην το κάνετε. Θυμηθείτε την ιστορία του Shepard…

Δεν αξίζει τον κόπο να αφήσετε το μωρό σας να κοιμηθεί στο κάθισμα αυτοκινήτου.

Credit: Shareably

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο