Το Μεγάλο ΛΑΘΟΣ που Κάνουν όλοι οι Γονείς και Καταστρέφουν την Αυτοπεποίθηση των Παιδιών τους.

Τα παιδιά είναι ευλογία αλλά μερικές φορές μπορεί να μην μπορούμε να το δούμε. Τους λες να κάνουν κάτι μια φορά, δεύτερη… 50 φορές και τελικά κάνουν το αντίθετο. Μπορούν να είναι αδέξια, να φωνάζουν και να μην προσέχουν – πώς μετά οι γονείς να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους;

Το να παραμείνεις ψύχραιμος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις της ζωής και η αποτυχία μπορεί να έχει πολύ δραστικές συνέπειες…

Πολλοί γονείς μπορεί να νομίζουν πως η σωματική βία είναι πολύ χειρότερη από την ψυχολογική. Έρευνες όμως έχουν δείξει πως τα παιδιά που δέχονται πολύ συχνά πίεση και φωνές εκδηλώνουν παρόμοιες συμπεριφορές με αυτά που βιώνουν σωματική τιμωρία.

Επίσης, έρευνες έχουν δείξει πως οι συχνές προσβολές και φωνές μπορούν να οδηγήσουν σε κατάθλιψη σε παιδιά και έφηβους. Η μείωση της αυτοπεποίθησης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην συμπεριφορά όπως το να λένε ψέματα και το να κλέβουν.

Το μόνο που καταφέρνει ένας γονιός με τις φωνές και τις προσβολές είναι να κάνει το παιδί του να νιώθει άχρηστο. Οι εγκέφαλοι των παιδιών ακόμα αναπτύσσονται και είναι πολύ ευάλωτοι σε όλες τις μορφές βίας. Όλα τα παιδιά περνάνε δύσκολες φάσεις και αυτό είναι φυσιολογικό.

Το κόλπο είναι να βρεις έναν μη βίαιο τρόπο να αντιμετωπίζεις τις συμπεριφορές τους που δεν σου αρέσουν. Μερικές φορές, οι γονείς πρέπει να κοιτάξουν στην δική τους συμπεριφορά για να δουν μήπως κάνουν κάτι που προκαλεί την άσχημη συμπεριφορά των παιδιού τους.

Τα παιδιά σίγουρα μπορούν να μας φέρουν στα άκρα αλλά η βία δεν είναι λύση σε καμία περίπτωση. Εάν ηρεμήσουμε πρώτα και μετά προσπαθήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με ήρεμο τρόπο, θα δούμε πως το να είσαι γονιός δεν χρειάζεται να είναι ψυχοφθόρο για κανέναν.

Credit: hefty.co

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο