Το αγαπημένο σου skinny τζιν μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα

Αν είσαι κι εσύ λάτρης των skinny τζιν, καλά θα κάνεις να το ξανασκεφτείς καθώς νέα έρευνα διαπιστώνει ότι μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στα νεύρα στο κάτω μέρος των ποδιών σου, ειδικά αν τα φοράς όλη την ημέρα και κάθεσαι σε στάση οκλαδόν.

Οι ερευνητές προειδοποιούν για τον κίνδυνο μετά το περιστατικό με μια 35χρονη γυναίκα η οποία έπεσε στο πεζοδρόμιο και δεν μπορούσε να σηκωθεί επειδή είχε περάσει μια ολόκληρη μέρα φορώντας skinny τζιν.

Η ανώνυμη γυναίκα ανέφερε πως όταν φόρεσε το τζιν της το πρωί ένιωθε πολύ άνετα και δεν τη στένευε. Όσο περνούσε όμως η ώρα άρχισε να αισθάνεται άβολα και πίεση στα πόδια της, ενώ χρειάστηκε να κάνει και κάποιες κινήσεις που ενίσχυσαν την πίεση.

Όταν το ίδιο βράδυ περπατούσε προς το σπίτι της διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε πλέον να να κινήσει τα πόδια της σωστά με αποτέλεσμα να σκοντάψει, να πέσει και να είναι ανήμπορη να σηκωθεί.
Μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να την δουν οι γιατροί, τα πόδια της είχαν πρηστεί ιδιαίτερα από το γόνατο και κάτω, τόσο που οι γιατροί αναγκάστηκαν να κόψουν το τζιν της για να δουν τι συμβαίνει.

Επίσης τα πόδια της ήταν αδύναμα και δεν ήταν σε θέση να περπατήσει. Της πήρε 4 ολόκληρες μέρες μέχρις ότου να μπορέσει να χρησιμοποιήσει και πάλι τα πόδια της κανονικά.

Οι ερευνητές της υπόθεσης αναφέρουν ότι πιστεύουν ότι ευθύνεται ο συνδυασμός του οκλαδόν και του skinny τζιν καθώς τα νεύρα πιέζονται, η παροχή αίματος στην περιοχή μειώνεται και το στενό τζιν αναγκάζει τους μυς της γάμπας να διογκώνονται προς τα μέσα.

[via]

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο