Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα νήπια

Όταν το μωρό ξεκινάει να μαθαίνει τον κόσμο, καθημερινά θα σας εκπλήσσει. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά που την κάνουν και τόσο μοναδική. Ποια είναι αυτά;

1. Δεν έχουν καμία αίσθηση του χρόνου!
Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία δεν έχουν αναπτύξει ακόμα την αίσθηση του χρόνου. Όταν λοιπόν εσείς λέτε στο παιδί σας ότι θα φύγετε σε 5 λεπτά, αυτό καταλαβαίνει ότι απλά δε θα φύγετε τώρα χωρίς όμως να συνειδητοποιεί πόση ώρα είναι τα 5 λεπτά!

2.. Θέλουν να έχουν τον έλεγχο!
Σε αυτό το στάδιο μαθαίνει πως να παίρνει αποφάσεις και έχει άποψη για τα ρούχα που θα βάλει, για το φαγητό του, για το πότε θα κοιμηθεί, για τα πάντα. Δώστε του εναλλακτικές, όχι όμως πάρα πολλές, και θα το βοηθήσετε να παίρνει αποφάσεις όσο ακόμα είναι μικρό.

3. Θα εκπλαγείτε από το τι μπορεί να τους προσφέρει χαρά και ασφάλεια!
Αν νομίζετε ότι η αγορά ενός υλικού αγαθού αρκεί για αν κάνει ένα παιδί χαρούμενο, κάνετε λάθος. Ίσως λοιπόν είναι περισσότερος εποικοδομητικός χρόνος μαζί τους, μία βόλτα, ακόμα και μία συζήτηση να τα κάνει πιο ευτυχισμένα από το τελευταίο παιχνίδι που κυκλοφορεί.

4. Πέφτουν και ξανασηκώνονται!
Αυτό συμβαίνει μεταφορικά και κυριολεκτικά. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, από τις «τούμπες» μας και άλλωστε όλα αυτά δε γίνεται να μην υπάρχουν όσο μεγαλώνουμε.

5. Έχουν όλα κάποια κοινά στοιχεία στον χαρακτήρα τους.
Αυτή ηλικία αν μπορούσε να χαρακτηριστεί με κάποια ουσιαστικά αυτά θα ήταν, ανεξαρτησία, περιέργεια, πάθος και πείσμα! Είναι χαρακτηριστικά που θα θέλατε να διατηρήσει το μικρό σας σε έναν βαθμό όσο μεγαλώνει.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο